"התכנסויות לא מכבדות ולא מועילות"

אנשי חינוך נגד "תרבות האוכל בבני ברק"

בעקבות התחרות העצומה ברחובות העיר בני ברק בין הקיוסקים למכירת אוכל מוזל שנפתחים בזה אחר זה, "המודיע" מצטט רבנים ואנשי חינוך נגד "הכנסת תרבות האוכל לרחובות בני ברק" (חרדים)

אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה (צילום: ארכיון כיכר השבת)

בחודשים האחרונים מתחוללת תחרות עצומה ברחובות בני ברק בין רשתות האוכל המוזל שפתחו ופותחים סניפים רבים, בזה אחר זה, בעיר התורה והחסידות אשר זוכים להצלחה מסחררת.

תושבים רבים רוכשים קפה ומאפה במחיר מוזל ולשיאים חדשים של מלחמה חזיתית הגיעה התופעה בעקבות פתיחתם של שני הסניפים סמוכים ברחוב הרב שך בסמוך לבית הכנסת איצקוביץ שם הורידו בעלי החנות 'שלוימלה 'את המחירים ל-3 שקלים בלבד מה שיצר תורות רבים בדוכנים ו"הסתערות" של הציבור על הקיוסקים ומוקדי מכירת המאפים והקפה.

התופעה החדשה זוכה הבוקר (רביעי) לביקורת בעיתון "המודיע" מצד רבנים ואישי חינוך המתריעים על השתלטות תרבות האוכל על בני ברק.

בכתבה נרחבת בעיתון המודיע מצטט הביטאון רבנים ואנשי חינוך הטוענים כי יש למנוע מ"תרבות האוכל ברחובות" להיכנס לבני ברק.

צפו: הצצה לסצנת בתי הקפה המוזלים שכובשת את בני ברק (צילום: כיכר השבת)

הרבנים מתריעים מפני נורמות חדשות שיש המבקשים להביאם גם לחוצות עיר התורה והחסידות ולפיהן יפרצו גדרות שהחזיקו בהם כל השנים למנוע אכילה בשוק על כל הנלווה והנגזר ממנה.

"המודיע" מציין כי לאחרונה בשל תחרות מחירים - דבר מבורך כשלעצמו למען הצרכנים - קמו יוזמות שונות של מכירת מוצרי מאכל ושתיה חמה בנקודות שונות בעיר מה שגורר אליו ציבור גדול וכפועל יוצא נרשמו תופעות של אכילה בשוק ושל התכנסויות לא מכבדות ולא מועילות בלשון המעטה.

הרבנים מציינים בעצב את התופעה של "שתילת" נקודות ממכר של מאכל ושתייה בכל פינה בעיר ההופכות את העיר המעודנת ומלאת התורה ויראת ה', הצניעות והאצילות, לשוק אחד גדול בו אנשים נגררים למצב שאינם בושים לאכול בשוק וזאת ההיפך מדעת תורה.

"המודיע" מציין כי תרבות זו מתאימה אולי לערים סמוכות בהם הדבר הינו מקובל אולם לא לבני ברק. העיתון מדגיש כי יש מוסדות חינוך שכבר אסרו על תלמידיהם לרכוש מוצרים במקומות אלו מפני הירידה בהנהגת האצילות והמכובדות שהדבר גורר בעקבותיו.

הרבנים והמחנכים קוראים לעשות כל מה שניתן למנוע הכנסת תופעות אלו לרחובות בני ברק ויפה שעה אחת קודם.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
אם זה היה חלוקה חינם כמו לפני חגים אף אחד לא היה פותח את הפה. אבל כשסוף סוף יש משהו במחיר סימלי עבור מי שעיף בדרך ורוצה להשיב את נפשו כמו החסד שעשה אברהם אבינו קמים קנאים וזה ממש לא מצד הקדושה מה הבעיה שאנשים יקנו משהו לעצמם להשיב נפשם? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
17
כדאי לבדוק מניעת מתן תעודות כשרות לחנויות אלו
מנחם מנחם
פוליטיזציה של החינוך? רוצה גם פוליטיזציה של הכשרות? והכל כמובן "לשם שמים"!
רפאל
16
אולי זה ממומן ע"י המאפעות הותיקות בבני ברק שיש להם סניפים בכל רחוב?! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יענקל'ה
15
ואת הסכנות העלולות לנבוע מאי הפרדה. יישר כוח לגדולי דורנו. 'לא תסור'.
נעמה
14
לשחרר קצת את החבל שלא יקוצו בני ישראל מהדרך וימאס להם, רבנים חיים בבועה משלהם
אין חכמה בארץ
בשביל לשחרר, או שאתה מבין שהשחרור האמיתי זה להתנהג כמו בן אדם? ו
חרדי
13
השבוע הלכתי ברחוב הרב שך ולפתע ראיתי המולה ותכונה רבה בקיוסק ליד שלוימלה ושהתבוננתי ראית מוכרים קפה ומאפה! אמרתי לעצמי מה קורה כאן האם רעב בה לעולם?,
נחמן
12
לא היה פותח את הפה!
יס
11
במסווה של דת וצידקנות. לא מתאים לכם? -אל תיקנו. לדעתי זה דבר מבורך וטוב. בפרט שלא מדובר פה במסעדות של ממש אלא מקומות שאפשר לקנות בהם כוס קפה בדרך לעבודה, ובזכות התחרות גם במחירים שפויים.
תמר
היית סותמת את הפה! תרתי משמע..
11
10
לאסור גם הנאות קטנות של אוכל? למה?
1111
כדי לקדש שמים או כדי להפיג מעט את השיעמום.
רפאל
צריך ללמוד הרבה שנים אז בוודאי וודאי שבשביל להבין דעת תורה שזאת חכמה אלוקית צריך ללמוד הרבה שנים
חרדי
9
הולכים מכות בבית המדרש על מי יתפוש את העמוד למייריב. יותר טוב שישתו אייסקפה.
דוד
8
לא אכפת לי שקונים בזול אבל למה כולם פתאום הולכים עם אייסקפה ברחוב, אף פעם לא העיזו לשתות או לאכול ברחוב, באוטובוס וכו' הייתם צריכים לראות מה הלך אתמול אצל שלוימלה, בשעה 11 בלילה לפחות 25 גברים שקונים אייסקפה ב3 שקל... כאילו שבחיים לא שתו את זה ומחר כבר לא יהיה. גועל נפש ממש.
יעל
7
הרב לנדאו הרב של בני ברק זכרונו לברכה
זה הסיבה ש..
6
עי מסכת שבת דף ק"מ במהרש"א מה שכתב על המתעדנים בעוה"ז לכשיגיעו למעלה יצטערו על איבוד הזכויות .
עוד נקודה
5
אני לא בני ברקי אבל כל פעם שאני מגיע לבני ברק אני נגעל מהתעשיית אוכל הזאת.......ובאמת אין בעיה שתזללו אבל לפחות תעשו קצת ספורט אנשים נראים שם כמו בלוני גז.....!
יוסף13579
4
כל עוד כוס קפה עלה 12 שקלים אף אחד לא פתח את הפה זה היה בסדר וצנוע ולא פוגע בצביון העיר ולא שום דבר. מעניין ? !
הערשיל
3
נמאס מהרוח החילונית הנושבת בעיר בני ברק
לאה
2
אה!! גם שכחתי את הוועד להצלת הקיוסק בגן וורשא(נו הרווחת פרסומת על הדרך)!!! אולי משהו יכול להסביר לי למה הרב לנדא שליט"א לא חתום, ואגב נותן הכשר לאחד ה"שתילים" ליד רחוב הרב קוק. מדוע העלימו עיין מהקיוסק של שלוימלה שמשתרע על שני עברי רחוב הרב שך(כולל הכביש) לא נותר לי אלא לפקפק בנחרצות באותנתיות המוד
רוני
אכן נכון הוועד להצלת שליימלה
משה
1
אני בעד מה שהרבנים אומרים,אבל בכל מקרה ריבוי הקיוסקים הזה זה מטומטם בעליל .לא צריך כל כך הרבה בעיר כל כך קטנה -ותוך כמה חודשים -עד שנה ,יהיו כמה שיהיו חיבים לפשוט את הרגל כי לאנשים ימאס מהענין ויפסיקו לקנות ......חבל לי בשביל כל אותם זכיינים שהשקיעו את הכמה מאות אלפי שקלים שחסכו שניםם ואוטוטו הכל יר
שנית

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: