"פגיעה בקודשי ישראל"

ההשוואה המקוממת של נשיא העליון לשעבר אהרון ברק

במהלך ראיון משותף של נשיאי העליון לשעבר ל"ידיעות אחרונות", בניסיון להציל את מעמד ביהמ"ש, בחר אהרון ברק לערוך השוואה מקוממת עם דוד המלך ע"ה • "התבטאות מקוממת ומבישה" (בארץ)

אהרון ברק (צילוםף Yossi Zamir/Flash 90)

לרגל יום העצמאות הקרב של מדינת ישראל מתראיינים ארבעת נשיאי בית משפט העליון לשעבר, עדנה ארבל, אשר גרוניס, אהרון ברק ומאיר שמגר למגזין העיתון "ידיעות אחרונות, על סוגיות של חברה ומשפט כפי שהם רואים אותן מנקודת מבטם.

מטבע הדברים במהלך הראיון עולה שאלת היחס כיום לבית המשפט לאור משבר האמון שנוצר בין חלקים רחבים בחברה הישראלית כלפי בית המשפט העליון כשהם חשים שאין להם בו ייצוג ראוי.

הנשיאים לשעבר מצהירים באופן נחרץ כי שר משפטים אמור להיות חומת מגן של מערכת המשפט, תוך שהם מותחים ביקורת על שרת המשפטים איילת שקד ואומרים כי "חומת המגן הזאת התערערה".

בסיומו של הראיון מתבקשים הנשיאים לשעבר להתייחס לתחקיר התוכנית עובדה למעשים החמורים של השר לשעבר רחבעם זאבי-גנדי הי"ד כפי שהובאו בתחקיר ולשאלה האם כעת ראוי להישמע לקריאות נגד הנצחת שמו.

הנשיא לשעבר אהרון ברק מגיב לשאלה אולם במהלך תשובתו מעז לפעור פיו ולהשוות בין גנדי לדוד המלך עפ"ל.

"זו סוגיה סבוכה שמתעוררת בחברות רבות שיש להן גיבורים, אבל כשבודקים מתברר שמי שהיה גיבור אז לא נתפס בהכרח כגיבור עכשיו", אמר ברק וכדוגמא ראשונה הוסיף כי ,השאלה הזו מתעוררת עכשיו במלוא חומרתה בארה"ב. למשל, אחד הקולג'ים בייל הוא על שם אחד המייסדים שמתברר שהיו לו עבדים. מתעוררת השאלה אם צריך לשנות את השם. אני לא חושב. לא צריך לשכתב את ההיסטוריה. זה חלק מההיסטוריה שלהם".

ברק המשיך בתשובתו והביא דוגמא נוספת, תוך שהוא מעז לעערוך מעין השוואה עם דוד המלך ע"ה. "דוד המלך, תראי מה הוא עשה עם בת שבע. אז מה? אז אנחנו הולכים עכשיו לנפץ את דוד המלך? זו באמת סוגיה מורכבת וצריך לנהוג בה בזהירות רבה".

גורמים חרדיים שנחשפו הבוקר לראיון קובלים בחריפות על ההשוואה המקוממת. "לקחת בראיון את דוד המלך שהיה קדוש עליון ולשים אותו בשורה אחת עם להבדיל אישי ציבור ישראלים ואמריקאים שסרחו תוך אמירה ורמז בוטה כנגדו הינה חציית קו אדום ופגיעה בקודשי ישראל".

"מצופה היה ממי שכיהן בתפקיד הנכבד שיידע להיזהר ולכבד את רגשי הציבור המסורתי והמאמין בארץ ישראל ולא ינסה לפגוע ולהשתלח כך במחבר ספר התהילים מאבות האומה", אומרים הגורמים בכעס.

לדבריהם, "נכון שאין ציפיה מברק שכבר בכהנו כנשיא בית המשפט העליון פגע בכל הקדוש והיקר לאומה היהודית ופסק בניגוד גמור לערכי התורה וההלכה אולם כאן מדובר בהתבטאות מקוממת ומבישה שהינה חציית גבול נוסף בזלזול ופגיעה בצדיקים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
ליצנותל אחת דוחה מאה תוכחות - והמבין יבין! שיילך לעזאזל!
אוראור
24
מסכנים קרוביו הקדושים שנספו בשואה הארורה - וככה הוא מבזה את זכרם! אמן יחנקו אותו כשיגיע יום אחד למעלה - והמבין יבין - זבל!
אוראל זר
23
לא צריך להתרגש מזה.. הם כל פעם עושים את זה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
וולף
22
דוד המלך עשה מעשה שלילי ביותר (חטאתי לה') הודה בחטאו חזר בתשובה והיום הוא אחד מחשובי האומה תמיד אפשר להסתיר פגמים וחטאים (כמו שמנסים לעשות היום) אך זו לא הדרך הדרך היא דרך של תשובה ותיקון
שי
המעשה של דוד ובת שבע מעשה חיובי במטרתו! ולא בדרך שמעשה, כך מפורש בנביא, אם זה היה איסור אשת איש גמור היתה בת שבע אסורה על דוד לעולם, כך היא ההלכה, נתן הנביא לא אומר לדוד להוציא מביתו אלא אדרבה, דוד מקבל 'פרס', הבן הזה שנולד מבת שבע נהיה היורש של המלכות ודוקא בו בחר ה' לבנות לו את בית המקדש! חז"ל מפר
אורי
21
הרי דוד המלך חטא במקרה זה,והוא גם הודה בזה בפני נתן הנביא (משל כבשת הרש).ודוד המלך אף נענש על מקרה זה כשבנו הראשון מבת שבע מת.ואף על פי כן דוד המלך נחשב למלך גיבור וזכרו זכור לטוב עד ימנו אנו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמעון
עוד ליצן חשוב שחושב שהוא חכם! תגיד לי: משעמם לך???????
אוראור
20
בראיונות רדיו אצל החרדים משבחים אותו בתוארי קודש,אל תתפלאו
דוד
19
מי בכלל מתייחס למגלומן האדיוט הזה שכל שאיפותיו בחיים הן לנסות ולהוכיח ששחור זה לבן ומר זה מתוק בעזרת פלפולי הבל וסרק... עפרא לפומיה...
יהודי
18
ככל שמזקינים. הוא מראה בדיוק את דעותיו על פיהן שפט במהלך השנים, וכיון שהוא לא נדרש להכריע לגבי פשעים כי אם בדברים שהחוק לא התייחס אליהם, הוא שפט לפי דעתו ולא לפי החוק. מכאן שיש לבטל את המוסד הזה הנקרא "בית המשפח העליון" ולשים את שופטיו מאחרי סורג ובריח.
אבי
17
הכלב ברק שוב פער את הפה המטונף שלו ,תראו איך שהוא נראה הוא בטוח לא מזרע ישראל ,לדעתי הוא בן של עמלק שורשיו מגרמניה רשע מרושע. את מי בחרו לשאול לפני יום העצמאות זה בדיחה מה שהולך פה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אוריאל
16
ידוע שארבעת ההזויים האלה איך לא ילכו לעיתון שמאלני ויפיצו סירחון לכל עבר. זה מוכיח כמה היתה הכימיה בין ה"עליון" לתיקשורת השמאלנית. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דניאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: