"כואב שזה מה שהיא מרגישה"

"חרדי? אני לא מוכנה להראות לך את הדירה"

צעיר חרדי שביקש לראות דירה להשכרה באזור האוניברסיטה העברית בירושלים, נתקל בהתנגדות מצד בעלת הבית. לדבריה: "זה יגרום לבעיות". הסטודנט ל"כיכר השבת": "כואב שזה היחס" (ארץ)

חרדי? לא תוכל לראות את הדירה: ה. סטודנט חרדי באוניברסיטה העברית בירושלים, פרסם בשעות האחרונות ברשת הפייסבוק הקלטה בה נשמעת בעלת דירה בעיר המציעה את דירתה להשכרה כשהיא מצהירה כי היא מסרבת להשכיר את דירתה לחרדים. היא נשמעת אומרת כי "הדירה לא מתאימה לחרדים", ולאחר שזה מבקש ממנה להותיר לו את השיקול ולאפשר לו לבוא לראות את הדירה, היא אומרת כי "זה יגרום לבעיות ולכן אני לא מוכנה להראות לך את הדירה".

בשיחה עם 'כיכר השבת', סיפר ה.: "בתור סטודנט באוניברסיטה העברית, חיפשתי מקום לגור בו ליד הלימודים. במהלך החיפושים התקשרתי לבעלת דירה וכשעלה בשיחה שאני חרדי היא טענה שזה כנראה לא מתאים ושאתקשר למחרת. כשהתקשרתי למחרת קיבלתי את התגובה המצערת ששומעים בהקלטה".

"באותם רגעים חשתי סוג של עצבות וכאב על כך שאלו הרגשות שהיא חשה כלפי הציבור החרדי" הוא אומר, "זה מכאיב מאוד שזהו היחס, אני סבור שמדובר במקרה מצער ולצערי לא משהו חד פעמי. חברים שלי חרדים נתקלים לא מעט בתגובות דומות ממעסיקים בשוק העבודה כשהם מגיעים לראיונות במטרה להתקבל ולהשתלב בתעסוקה. חבל. כל כך קל לשנוא כשלא מכירים".

"אני אומר - 'אנשים אחים אנחנו', אנחנו צריכים לחפש את המכנה המשותף, לא את המפריד, להחזיק ידיים ולא להכות באגרוף. אנחנו לא צריכים לחכות לקטיושות בצפון או פצמ"רים בדרום כדי לארח אחד את השני. נכון שיש בינינו לפעמים חילוקי דעות אבל רב המחבר על המפריד וחשוב שנזכור זאת. לא רק בעת צרה".

הוא מוסיף ואומר: "כבר כמה שנים אני שותף למיזם חיבור בין חרדים לחילונים בארגון "בליבה חומה" וראיתי בעצמי כיצד החומות יכולות ליפול ואנחנו יכולים לחיות יחד בכבוד והערכה הדדית. זה לא חזון אחרית הימים, זאת מציאות. אנחנו פשוט חייבים ללמוד להכיר אחד את השני ואז מפלס השנאה יירד".

ההקלטה שזכתה להדים ברשת, עוררה סערה והגיעה גם לעיתונאי 'דה מרקר' נתי טוקר, שכינה את השיחה כ"מחרידה": "הוא התגשמות חלום. הוא כל מה שהיינו רוצים לאחל למדינה הזו. מדינה משוסעת ומפורדת, ושכל כך אוהבת לשנוא. הוא קסם של אדם. נעים הליכות. ידען וחכם" כתב טוקר. "הוא חרדי. הוא גם סטודנט באוניברסיטה העברית. הוא לא ביקש הטבות ולא הפרדה ולא כשרות בד"צ. הוא בא ללמוד. להיות יחד. הוא גם פעיל חברתי לעידוד השתלבות חרדים. הוא וכשכמותו הם הסיכוי היחיד שנוכל להמשיך לחיות כאן יחד זה לצד זה. ואחרי כל זה, תקשיבו לשיחה המחרידה הזאת שהעלה היום, ותבינו עד כמה גם בצד החילוני יש אנשים אטומים וחשוכים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

65
אתם התחלתם עם לא לקבל חילונים וספרדים.. לא פלא שמשיחלא בא.. ואנחנו עדיין מחכים לו..
א
64
ולא משרתים בצבא לא יקבלו מראה לפנים? אני בתור חראדית לשעבר ודתייה היום ,מצדיקה את הסלידה מחראדים.
מתממים
ואת לא יודעת שכותבים חרדים???? ולא חראדים??? משהו פה נראה מוזר....
עברי
63
גם אני לא היתי נותן להם
יהודה
62
גם הייתם אומרים מחריד? אם חילוני או אפילו דתי לאומי היו מגיעים לאחד המחוזות החרדים מישהו היה מסתכל עליו?? כמו שיש צביון חרדי יש צביון חילוני! תבינו את זה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
וולף
61
למי שרוצה גם אני לא מוכן להשכיר לחילוני מכל מיני סיבות
אני
60
אין ספק שהגזענות והאפליה כואבת.. בואו אני יספר לכם משהו, אני בחור דתי נשוי טרי שגדל בבית יחסית חרדי באזור קריית הרצוג/פרדס כץ שבבני ברק, מי שגדל ומכיר את השכונות יודע שפרדס כץ וברוב קריית הרצוג היו תושבים חילונים ועם השנים קריית הרצוג התחרדה וכרגע מתגוררים בה רוב חרדי ויש גם דתיים ומעט חילונים, פרדס
אריק
59
סתם דמגוגיה. המטבח עלול להיות לא כשר, מחזיקים שינקן במקרר, מדליקים גז, אור, רדיו, טלויזיה בשבת. ועוד ועוד ועוד. ממש לא מתאים. תארו לעצמכם שהיה הפוך? חילוני רוצה לראות דירה שיש בה שותפים דתיים. היו רוצים שיחלל. שבת ויטריף את המטבח? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוישה
58
תראו בק. הרצוג איזה הפגנה יש היום ??? גזענים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ראובן בוארון
57
מה מתמם הבחור? החרדים הרי חיים בעולם משלהם, מה הוא בא לחפש באזור/בניין חילוני? מה בכלל היו מגעיו עם חילוניים? העיקר להתבכיין, ובמקרה הפחות טוב לגור עם חילונים ולעשות סקנדלים. בצדק מונעים ממנו, כמו שזה היה להיפך.. ביוםצשהחרדים יפסיקו להתקרבן ויבינו שהם חיים במדינה שאמורה להיות מתוקנת, ייקחו חלק בחיי
תמיר
56
ואם חילוני היה מנסה לשכור דירה במודיעין עילית, למשל, היו מוכנים להשכיר לו? אז מה המקום להתלונן?
דוד
55
לפני שמאשימים את האחרים אנא להסתכל במראה. האם אצל החרדים מקבלים את האחר בזרועות פתוחות? הרי אפילו בתוך הקבוצות החרדיות עצמם מעדיפים את אנ"ש. כשגרתי בפתח תקוה והתפללתי בבית כנסת חרדי כשרציתי לקנות מקום לימים נוראים נידחתי.אני דתי אבל יש גבול,לא עלינו היתה לי כיפה סרוגה. קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים.
יהודה
54
אני רק יניח כאן שאלה. מה היה קורה עם יהודי היה מסרב להשכיר דירה לערבי? יש מצב שהיו לנו כתבות שער ומהדורות היו נפתחות סביב הנושא הזה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
צביעות
53
שמסרב להכיר לחילוני?
מתעניין
52
החרדים הם הגזענים מס' 1 במדינה.
די לטמטום
51
להבדיל מהחלונים שאומרים את הדברים לא מתאים לי חרדי בסביבה הקרובה חרדי היה אומר אותו הדבר לחילוני לא מתאים לי חילוני בסביבה הקרובה או מחייב את החילוני לחבוש כיפה לשמור שבת לאכול כשר עדיף להיות ישיר ולא להכניס חרדי ולהתחיל לסבול מדרישות שבטוח יגיעו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כהן
50
שיבואו אליכם לשכונה חילונים ? תפסיקו כבר להתלונן ,אתם באים עם כל הלבוש והבקשות והדרישות ומחרידים את כל הסביבה - למה אתם מתלוננים ? אם חילונים היו באים לידכם הייתם רוצים ? לא! הייתם אטומים וחשוכים אז די עם הכתבות האלה
תפסיקו כבר
49
אין סיכוי שישכירו או ימכרו לך את הדירה לא צריך ללכת רחוק בשביל לחפש גזענות
דודו
48
מי שגרם לזה זה דווקא החרדים. בכל מקום שבאים משליטים את מנהגיהם על המקום! זה נשמע כמו "אוי אוי אוי אוי"....תפסיקו להתנהג בבריונות בכל מקום שאתם באים...
תהל מפ"ת
47
אתה צודק ביותר!!!!!!! מתי שקראתי את הכתבה ישר זה מה שעלה לי בראש מה יהיה אם חילוני לא יבוא להשכיר דירה במאה שערים אלא רק יכנס יזרקו עליו אבנים אז מה אתם מתפלאים אם הגישה של מאה שערים ככה למה של החילונים לא תהיה
אנונימי
46
מפני שאנו היום כמו שהיינו אתמול די לשנאת חינם!!!
אוהד
45
יש הבדל עצום חרדי לא מכניס חילוני לשכונה לא משנאה אלא מפחד שיושפע ממנו כדברי הרמב"ם שאדם נמשך אחרי חבריו.. ומזה בכל השכונוץ החרדים אין כאלו בהשקפה שונה, אבל חילוני ממה מפחד הרי ודאי שחרדי במקום כזה לא יאמר לו לשמור שבת וכדו' אז נובע רק משנאה נוטו..
שמואל
"הפוך" כותבים עם ה' (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורי
חרדים ספרדים יש הרחקה.
בעע
44
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תך
43
יש אנשים באיזור מגורים דתי לא ממהרים להשכיר לחילוניים ובדרך כלל זה מגובה גם בטיעון הקלאסי (אך צודק לענ"ד) שזה יפגע במרקם ואופי האיזור. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רפי
42
ואני כותבת את זה בתור בעלת תשכובה. בהתחלה כעסתי ואז הבנתי שאולי באמת יש שם בעיות של צניעות או דברים כאלה והיא לא רוצה שיווצרו בעיות. ונכון גם אם חילוני יפנה לשכינה חרדית לא בטוח שיסכימו להראות את הדירה. באולן כללי , הלוואי והיינו חברה עם פחות דיעות קדומות,ויותר מכבדת את השונה. (נשלח באמצעות כיכ
פז
41
או רמת בית שמש ב? או אלעד? או לב בני ברק? או מודיעין עלית? או כל שכונה חרדית שהיא? צביעות פה חוגגת
פליט מבית שמש
40
תארו לכם מצב שהיא אומרת את הדברים על ערבי כול השמאלנים היו דורשים בבית המשפט לחייב אותו להשכיר וגם לפצות אותו אבל על חרדים מותר הכול הדם שלהם הוא הפקר
יוסי אהרן
39
גם אני הייתי מעיף אותו ..
שי
38
מחלל שבת זה היה מפריע להם המוזיקה
נפתלי
37
אני דתי לאומי שגר קרוב לחרדים. הם לא מוכנים לצרף אותנו למניין לא לקבל את ילדנו לבתי ספר ובטח לא להשכיר לנו דירות. על מה אתם מדברים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טובה
36
לא לקבל ספרדיה, זה גזענות לקלל אשכנזים, זה גזענות לצחוק על אתיופים, זו גזענות. חרדי זה לא גזע, אפשר בהחלט לקרוא לזה "אפליה" או "תוצאות של הסתה".
בואו נדייק
35
זה לא חדש היא צדיקה גדולה ..גדולי החרדים האשכנזים לימדו אותה זאת שנים בתוך המגזר עצמו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נת
34
וזה בדיוק מה שקורה במעוזים חרדיים או כאלה שהופכים אט אט לכאלה כדוגמת קרית הרצוג ופרדס כץ. לא ישמחו (בלשון עדינה מאוד) להשכיר לחילוני. חוזר כבומרנג (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חנה
33
... אנטי חרדים אז זכותה.. זו לא גזענות זה מניעת בעיות מוכרות... לפחות היתה כנה ולא השתמשה בתירוצים שונים לאחר פגישה שניה ושלישית. זכותו של בעל דירה לסנן שוכרים שיהוו פתח לבעיות גם לטובתם וגם לטובתו ולטובת השכנים... ואם יסביר גם השוכרים יעדיפו לדעת למה ולהבין.. אני חוזר בתשובה כבר שש שנים והייתי
רמיבןשלמה ותקוה
32
וזה היה חילוני/דתי/חרדי עם סמארטפון...
משה
31
החברה הכי גזענית ואכזרית בארץ זו החסרה החרדית. חבאה שבה אשכנזי לא מתחתן או לומד עם אחיו הספרדי שחא תטיף על גזענות! נא לא לצנזר- תתמודדו עם האמת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גיימס הטפילד
30
מחילונים זה כאב כמה פעמים חרדים זורקים אבנים על חילונים ברמת בית שמש תקפו חייל שרצה להיתפלל מנחה בבית הכנסת אי אפשר לשפוט את האשה שלא רצתה להשכיר את הדירה מה היא עברה עם החרדים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורח
29
סוף סוף רואים את האמת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מעיין
28
אני מבין שיש שנאה הדדית של קיצונים משתי הכיוונים וכנראה שהשוליים מתרחוות
יוסף
27
וחרדי ישכיר את הדירה שלו לחילוני?
סתם אחד
26
גם חרדי לטאי שירצה לגור ב100 שערים לא יאפשרו לו אנחנו לא מדברים על פלגים קיצוניים זה ממש מזכיר את השואה השיחה הזו..
יעל
25
במאה שערים, יתנו לו? האם סרוב של חרדים להשכיר לחילוני זה לא גזענות?
יצחק
24
בזמן שהייתי ילד עוד היו חילונים ברחוב עמוס בירושלים וזה לא היה טוב. היו חונים ליד הטלוויזיה ובאים ברגל מהים עם מכנסיים קצרות בשבת. הבת שלהם שהייתה משחקת עם אחותי היא בגרה ובנים באו ללוות אותה לצופים . בסוף עם החבר הלכו יד ביד סמוך לסמינר . ליברמן וכל השכונה ריכלה. אחר כך ראינו את הבן חוזר מן הצבא במ
רחוב עמוס
23
באזור חילוני לא ירצו חרדי וכן להפיך... שלא יעלב המסכן וימצא לעצמו שכונה מתאימה או מישהו שכן מוכן לא צריך מכל שטות לעשות כתבה נגמר לכם על מה לכתוב??????????
אילה
22
תוכן השיחה בין המתקשר לבעלת הבית לא כפי שנאמר בכותרת של הכתבה - בעלת הבית מדברת בכנות ומעוניית לא ליצור חיכוכים מסויימים בין שכנים ,המטרה שלה טובה וכנה , לפי הכותרת נשמע שהיא שואלת -"חרדים?" ואז היא לא מעוניינת "" לדעתי אין כאן שום אנטישמיות ולא שנאת חרדים היחיד שמלבה שנאה בין חרדים ללא דתיים - זה
חכם קארקוש
21
עדיף שתוריד כתבה זו לאלתר. יוסף101 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
20
גם אני בתור חרדי לא מסכיימיים לי להשכיר כי אני לא אנ"ש אז לא נורא מה שאנחנו גורמיים רעה לעצמנו ככה זה חוזר לנו
חיים
19
החסידים זרקו את הספרדים וממררים להם את החיים בהשכרות דירה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גבריאל
18
היא הרי כפופה לשכנים וזה בניין בעל אורח חיים אחר וקשה לה להכניס אדם בעל חזות שלא הורגלו אליה. הצעיר החרדי היה אמור להבין עניין. זה כמו שחרדי לא ישכיר לחילוני ולא רק במאה שערים,אלא גם בבניין חרדי בבני ברק. צריך להבין שהם רואים אותנו כפי שהתקשורת הכתיבה ואין הרבה מה לעשות בעניין.... לבוא ולומר "אני אב
אלדד
17
אם חילוני היה רוצה להשכיר באזור חרדי היו מקבלים אותו בזרועות פתוחות??
?
16
אם חילוני היה מגיע למאה שערים איך היו מתיחסים אליוו יחס גורר יחס
נחום
היא לא אמרה אני שונאת חרדים. היא אמרה זה לא מתאים. כמו שיש מקומות שלא מתאים לחילונים. להיפך אני מבין שהיא בא לקראתו של החרדי. כמו שחסיד תולדות אהרן היה אומר לחילוני זה לא מתאים לך וזה יגרום לבעיות. אחלה אישה!!
ריאלי
אז היה מקום לעוד כתבה
איש
"מה" כותבים עם ה' (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישרא
בבקשה לא להתבלבל!!!!!! כחילונית לשעבר אותנו לימדו לשנוא, ביהדות אין מושג כזה!!!חריגים יש בכל מגזר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עדי
פשוט מזרחית ..... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אא
"מה" כותבים עם ה' (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישרא
לומר לך את אמת נחום שאלה כזאת נכונה בתור אדם יהודי לא אוהב את הכללות של חרדי וחילוני לא יודע חתת לך את התשובה כולמכך התקוממתי ששמעתי את השיחה נתת לי לראות את עם הצד האחר רגע נקווה שאהבת חים תגרור אהבת חינם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבירם
זה מצב קיים בשני הצדדים. עצוב אבל ככה זה
ממש נכון.
נראה לך שמישהו מעז להשכיר דירה בגאולה, מאה שערים, בית ישראל, זכרון משה?! אם רק תעז לבקר במ"א תחטוף צעקות במקרה הטוב
דני
אני זוכר בזמנו חיפשתי דירות וכל פעם שהגעתי לאזורים כמו גבול בני ברק או עמידר באזור בר אילן שאלו אותי בטלפון אם אני חרדי, שאמרתי לא אמרו לי לא לטרוח אפילו.
דויד
15
אני לא מבין דבר אחד,מה ההשוואה בין חילוני שישכור דירה בבני ברק לחרדי שישכור באזור האוניברסיטה. כאשר חילוני שוכר דירה בבני ברק הרי שהוא מהווה הפרעה אמיתית לשכנים אם זה חילול השבת בפרהסיא שלו או חוסר הצניעות של בנות משפחתו,אי לכך דחייתו מלשכור בבני ברק וכדומה-אינה גזענות אלא מעשה לגיטימי ביותר. במקרה
שליח-מצווה
14
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ירושלים
13
כמו שהחרדים עושים לחילןנים בשכונות שלמות ככה מחזירים להם מה שבן אדם עושה לעצמו הוא עושה
יהודה
12
מה היה אומרים לחלוני שהיה בא לשכור דירה בבני ברק?
חיים
11
אי אפשר לקרוא את הכתבה בלי להתפוצץ, אפשר לחשוב שאם חילוני היה מגיע לגור בעיר חרדית כמו ביתר או אלעד היו נותנים לו, מספיק כבר עם הצביעות הזו. נ.ב גזענות? כל שכונה והצביון שלה וזה דבר לגיטימי ומובן!
חבשמו
10
מגיע לשם פעם בחודש שבת וכל פעם אני רואה עוד שכנים חרדים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אושרת
9
מזרחית שגרה בשמואל הנביא בירושלים שהשכנים התחננו שבעלת הדירה לא תשכיר לי את הדירה (השכנים האשכנזים) אז קודם תקנו את החרדים שבנינו אחר כך דברו על חילונים ואני חרדית וצנועה ולא גרושה ולא רצו אותי אך לא אכפת לי ברוך השם היא שכרה לי את הדירה על אפם וחמתם כשיהיה שלום בין החרדים אולי יהיה אחר כך שלום בין
אא
8
ואף מיודד עמם, ועל התנהגות זו של הגב' חרבה ביהמ"ק.
חיים
7
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קובי
6
חילוני היה מתקבל ל׳ערי התורה והחסידות׳? או שהשכנים היו נזעקים כדי לשמור על ׳צביון׳ (עוד מילה שרק לנו מותר...) השכונה? צביעות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מעניין
5
וכמה חרדים משכונות חרדיות מוכנים להשכיר את הדירות שלהם לחילוניים????
יוסף המספר
4
תעשו כתבה על האפלייה בשכונות חרדיות מי שלא 'בדיוק' לפי איך שהשכן שלו חושב לחנך אותו, כבר עושים לו פדיחות כדי שיעזוב
קורא תמיד
3
צודקת 100% חרדים לא מוכנים לקבל לשכנותם מישהו שהוא לא 110% אחוז כמוהם,בבני ברק אמרו תהילים בשבת (!!) כי בית ספר סרוג אמור לעבור לשכונה. חרדים אגואיסטים וחושבים רק על עצמם ושכמותם.
נעמה קוק
אם היא מבינה שזה לא התנהגות נאותה והיא גם עושה כך אז ....
חנניה
האם את חושבת שכל החרדים הם כאלו? כן, יש לנו את המטומטמים שלנו, ואת הדעות הקדומות שלנו, ואנחנו מנסים, כחברה, לצאת מזה. התגובה המכלילה והמתריסה שלך מראה על גזענות ודעות קדומות, ולא יותר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
זונדל
2
חרדים יכולים לא להשכיר דירה לספרדי באזור מאוד חרדי(מאה שערים) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
r
1
רואים מה קורה בקרית יובל, בגבעת מרדכי, בבית שמש ובקריית הרצוג. איפה שנכנסו חרדים נדחקו רגליהם של החילונים והד"ל.
דניאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: