סוער בקריית הרצוג

הערב: התושבים החרדים יפגינו נגד האולפנה הדתית

לאור כוונת עיריית בני ברק להעביר את אולפנת צביה הדתית לשכונת קריית הרצוג, יצאו הערב תושבי השכונה להפגנה. מטה המאבק הציוני דתי בתגובה: מחול שדים מתמשך (בארץ)

תלמידות האולפנה בהפגנה. ארכיון (באדיבות המצלם)

לאור כוונת עיריית בני ברק להעתיק לשכונת קריית הרצוג את אולפנת צביה הדתית, תושבי השכונה יצאו הערב (רביעי) להפגנת מחאה מול בית הספר אותו קיבלה האולפנה.

במודעות שהופצו, תחת הכותרת: "שומו שמים והזדעזעי קריית הרצוג", נאמר כי "לפני כחודש נודע לרבני השכונה שעיריית בני ברק הסכימה להעביר לשכונתינו הקדושה אולפנה לבנות שהצניעות והקדושה רחוקה מהן לצערנו הרב, והנזק הרוחני לנו ולחינוך ילדינו רב".

"רבני השכונה", נאמר במודעה, "שלחו מכתב מחאה חריף ונוקב לראשות העיר, ולאחר ימים רבים נענה יו"ר לשכת (ראש) העיר ונתרצה להיפגש עם רבני השכונה, אך לא עלה בידי הרבנים ותחנוניהם, והדמעות הטהורות לא הועילו".

"אי לכך נצא אנחנו במחאה כואבת וזועקת בדם ליבנו מול האולפנה העתידית במקום בית ספר עוזיאל ברחוב נופלד ביום רביעי כ' במנחם אב בשעה 16:00 בצהריים בצעקה לריבון העולמים שהעוול הנורא לא יצא לפועל", נכתב במודעה שנחתמה במילים: "איש בל יעדר".

בעקבות ההפגנה המתוכננת, מפרסם מטה המאבק הציוני דתי בבני ברק הודעה בה נאמר כי "עצוב לראות איך השנאה מקלקלת את השורה. אנו עדים למחול שדים מתמשך המבקש לבצע טיהור אידאולוגי ולפגוע בציבור הציוני דתי בבני ברק.

"מטה המאבק שמח לראות את ההתנגדות החרדית לפעילותם הנלוזה של ראשי עיריית בני ברק. מחאת החרדים נגד ראשי העיר מעידה על כך שראשי העיר שכחו לדאוג לתושבי העיר".

לדבריהם: "אנו מברכים על הכוונה לעורר רחמים ותפילות למען עם ישראל אך ראוי שדבר זה יעשה בראש ובראשונה למען חיילי צה"ל ופצועי הפיגועים ולא נגד בנות טובות וראויות".

במטה המאבק הדגישו כי "אולפנת צביה הינה אחד מהמוסדות המפוארים של הציבור הדתי לאומי והבנות הלומדות בו מתחנכות לצניעות ויראת שמים. הפריימריז בבית היהודי נפתחים בימים אלה וראוי שחברי הכנסת של הבית היהודי יתייחסו ויאבקו על פגיעה בשמן הטוב של חלק מובחר מבנות המגזר. צפויות עוד הפתעות רבות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
מתי כבר יבינו כוווולם, שלנו מותר להחרים, לנדות, להרחיק את מי שלא מוצא חן בעינינו, הרי אנחנו עושים בשם ה׳... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כואב
21
לא מצליח להבין את ההוה אמינא להשוות בין חינוך דתי לחרדי אני לא בא לומר כן טוב לא טוב אבל בוודאי שהוא חינוך שונה בגדול זכות המחנכים לדרוש שלא להפריע להם בחינוך ילדיהם בדרך שנראית להם
א
20
שונאים את כל מי שקצת שונה מהם... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דני
19
לא בדיוק טהורות אוי., אוי.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמעון יוסף
18
בהרצליה הרוב שם ממש "עירומות" אפילו בתיכון חילוני יש יותר צניעות!
מורה לתנ"ך
17
הנני גרה בקרית הרצוג מזה עשרים שנה ומעלה ונמנית עם הצייבור החרדי. בנות צביה הנן בנות איכותיות ! בנות צנועות ויראות שמים !!! אהבת ישראל אמיתית ושמירת הלשון,תפילות ועזרה לזולת הן הם יסוד מעלתן. להרבה מבנותינו-בנות יעקב יש מה ללמוד ולאמץ ממדותיהן הטובות של בנות צביה. צאו להפגין על השנאת חינם והמחלוקת מ
גולי
הציבור עוד עלול להבין שאפשר להצליח לחנך בנות ליראת שמים גם בלי התקנונים המנופחים של בית יעקב.
רפאל
16
כשברקת מתנגד להכניס ישיבה לקרית יובל זה ברור שהוא אנטישמי. אנחנו מתנגדים כי, כי כי.... כי אנחנו צבועייייייים!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כואב
15
"ואהבת לריעך כמוך", היכן אהבת הזולת, קבלת השונה, קירוב האחים לאבינו שבשמים, לא מזמן עבר ט' באב, הבית נחרב בגלל שנאת חינם ויבנה באהבת חינם, וכי הנשים "החרדיות הצנועות", עם הפיאות המהודרות והבגדים הצמודים יותר טוב, לקריה הנאמנה שכל כך דואגים לה, וד"ל! תודה למערכת!
חרדי, אתמול
14
איזו שנאת חינם חרדית אופיינית, שונאים כל מי שלא דומה לי ב100%. צודקים כל החילונים שונאי החרדים בשכונתם. בנות האולפנא צדיקות וצנועות יותר מרוב בנות קריית הרצוג והסיפורי צניעות הידועים שם..
דינה סטל
13
עכשיו סיימנו להתאבל על חורבן הבית (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דקלה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: