ביקורת מהרב • צפו

למה למבקר יש מבנה מפואר ולרבנות לא?

במהלך שיעורו השבועי המועבר ב"כיכר השבת", מתח הרב הראשי הרב יצחק יוסף ביקורת על המבנה בו שוכנת הרבנות לעומת משרדי מבקר המדינה: "איזה שיש, איזה פאר, ולנו למה לא?" (חרדים)

הרב הראשי הגאון רבי יצחק יוסף מותח ביקורת על העובדה שהרבנות הראשית שוכרת מבנה מקבלן פרטי ולא זוכה למבנה מפואר משלה, כדוגמת משרדו של מבקר המדינה.

במהלך שיעורו השבועי, המועבר בשידור חי ב"כיכר השבת", התייחס הראשון לציון, הרב הראשי, להלכות מזוזה, ובין היתר סיפר על ביקור שלו במשרד מבקר המדינה החדש שנבנה בירושלים.

"הלכתי למשרד מבקר המדינה, בניין חדש, בניין ממש יפה", סיפר הרב ועבר למתוח ביקורת: "חבל שלרבנות הראשית אין כזה בניין, הנה - נמצא כאן המנכ"ל, כך את זה לתשומת לבך, זה הכבוד של הרבנות הראשית, מה זה ככה? מבקר המדינה יש לו בניין פאר והדר, איזה שיש, איזה פאר, ולנו למה לא יהיה בניין?".

"הזמינו אותי לקבוע שם מזוזה, עכשיו מבקר המדינה אשכנזי, שמתי את המזוזה ישר, אני ספרדי, פה זה ארץ ישראל, מרן היה המרא דאתרא", סיפר הרב יוסף.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
מישהו שמע ממנו דבר חכמה? משהו מלכד? האם תפקידו של הרב הראשי לשבת בבנין משיש או לנסות למשל לקרב בין חלקי העם? אולי אני טועה ובעצם כל תפקידו הוא לקבל כבוד? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אכן
איך אתם מעיזים לדבר על הראשון לציון תתביישו לכם גועל נפש אתם לא תינקו מדינה של גהינם ועוד באלול מה קורה לכם איפה הגעתם אני מציע שתעשו חשבון נפש ותבקשו סליחה ומחילה ובמקום לרכל כל היום תעשו תשובה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
8
חבל מאד . זה חשוב לגרום לאחדות ולא לפילוג ושסע.
חפרן
7
תנסו בחירות הבאות אולי תצליחו.
תמים
6
אם זה גרפולוגיה ידיף ניתוחים אחרים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
4
לרבנות. מדוע הרבנות לא יושבת שם? נא לפרסם תחקיר על כך. בזמנו זה היה היכל מפואר ביותר לייעודו, אך נדמה כי אנשים פרטיים הצליחו להשתלט על הרכוש היקר.
יצח
3
לפחות אנחנו יודעים מה מעסיק אותו ומהן הבעיות שלו. לא כל כך הבעיות של סתם יהודים פשוטים... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אזוי
2
לרבנות היה את המבנה המפואר ביותר - היכל שלמה. הרב לאו והרב בקשי דורון- בכוונה העבירו למבנה עלוב, כחלק מאג'נדה חרדית להקטין את הרבנות. המבנה עדיין שייך לרבנות ואפשר לתקן.
מני
1
למה הוא העביר את הרבנות מהיכל שלמה לבניין משרדים אפרורי.
בכיה לדורות

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: