צפו בווידאו

הראשון לציון הגר"י יוסף: "לא צריך הכשר לסיגריות בפסח"

"צריך לדעת, לא צריך הכשר לסיגריות, אפשר לקחת כל סיגריות. גם סיגריות אמריקאיות. מותר" - כך פסק הראשון לציון הגר"י יוסף בשיעורו ותקף בחריפות את האוסרים. צפו (חדשות)

הראשון לציון והרב הראשי הגאון רבי יצחק יוסף פסק אמש (מוצאי שבת) כי כל הסיגריות כשרות לפסח וכי אין צורך לרכוש רק את הסיגריות עם תעודות הכשר.

"צריך לדעת, לא צריך הכשר לסיגריות", פסק הראשון לציון בשיעורו השבועי, "אפשר לקחת כל סיגריות. גם סיגריות אמריקאיות. מותר".

לדברי הראשל"צ: "יש איזה אחד שנתן הכשר לאיזה סוג של סיגריות, אז הוא אומר ש'כל הסיגריות כולם אסור לעשן אותם - חמץ יש בהם'. זה לא נכון!".

הרב הראשי תקף את הרב האוסר סיגריות בפסח: "מה הוא לא ראה 'יחווה דעת'? לא מתחילים ללמוד הלכה בגיל 50".

הגר"י יוסף הסביר כי הסיבה שהסיגריות מותרות היא בשל כך שהם בטלים מאכילת כלב. לאחר מכן קבע הרב: "אני אומר לך ברור: מותר לעשן סיגריות". עם זאת הבהיר: "לא שצריך לעשן, מי שיכול שלא יעשן בכלל, לא בגלל ההכשר, אלא בגלל הבעיה שזה מזיק לבריאות - תבוא עליו אלף הברכות".

צפו בווידאו המלא

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי תודה רבה
יהודי
מרן הש"ע פסק שחמץ שנפסל מאכילת הכלב מותר לקיימו ואף ליהנות ממנו. ואף שהשכר קודם שטבלו בו הסגריה היה ראוי אף לאכילת אדם, לאחר היותו בלול בטבאק ושאר החומרים נפסל מאכילת הכלב ומותר לקיימו וליהנות ממנו. פסח כשר ושמח לכולם.
משה אהרון
13
אנשים לגמרי ירדו מהפסים.
יעקב
מי שירד מהפסים ומן הסתם מעולם לא עלה עליהם, הוא מי שזורק תגובות ללא שום ידיעה ממשית על דרך הייצור של מוצרים בימינו. תופתע לגלות שבדרך הייצור של דברים תמימים (כמו נייר אלומיניום) מתערבים מרכיבים חמציים. ובכל אופן, ללא הכרת הייצור אי אפשר לסמוך על שום מוצר בימינו שאין בו חשש חמץ.
יהודי פשוט
12
כל היום הבחירה הגרועה ביותר לרשל"צ אי פעם באשכנזים השיא השלילי לא ישבר כנראה לעולם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
11
מי אתה בכלל שתטיף למרן הראשל"צ אתה הרי יהודי פשוט אז תשמור על שתיקה ותפסוק כרבותיך בלי להטיף לאף אחד מרן יודע טוב מאוד מתי להשיב ואיך, לכן לטובת העולם הבא שלך... סייג לחכמה שתיקה. מספיק גל פעם שרב אומר משהו ישר למצוא מילים להגיב,
גם יהודי פשוט
10
כזכור גיסו הרב אבוטבול פסק שאיסור חמור לעשן סיגריות ללא הכשר בפסח..
מרגלית
9
האם יש גם הכשר לסיגריות כל השנה? והרי זה רעל אמיתי!!! היום כבר אין ספק שהדבר האיום הזה גורם לסרטן ומזיק לגוף ומזיק גם לסביבה (האנשים שסופגים עישון פסיבי). מי התיר זאת כל השנה???
בטי
8
חלק על הרב אהרון בוטבול שאסר את כל הסיגריות בפסח. חזק וברוך!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי כהן
מה אתה וגולשים אחרים מתערבים בכלל בנושא הלכתי, שאין לכם בו שום מושג מן הסתם. וממתי כח דהיתירא עדיף בפסח? הלא בפסח מחמירים בכל דבר (לא רק בבני ברק, אלא כמבואר בשו"ע וברמ"א ועוד).
עוד יהודי
7
אחרי הזלזול של הרה"ר בכל גדולי ישראל מסיבות פוליטיות איך אפשר לציית להלכותיו....? (אולי גם סיגריות זה משו פוליטי) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אברך
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
כואב לו שלוקחים לו את הבעלות על ההלכה
דעת תורה
5
"חבל על דאבדין ולא משתכחין", מי יתן לנו חליפתו מי יתן לנו תמורתו חדא בדרא נעים הליכות, גם אם חלקו עליו ולא קבלו את דעתו, קיבל באהבה בנועם מילים, ולא פגע ולו ברמז דק שבדקים באף גדול בתורה ענק ככל שיהיה, תמיד ידע לגשר ולנווט בדרך "האמת והשלום אהבו" וד"ל! חג כוששר ושמח!
קובי לוי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: