"דפק על הבימה"

המקובל פירט: אלו 5 העבירות של קופות הצדקה

המקובל הישיש רבי שרי'ה דבליצקי, דפק בזעם על בימת בית מדרשו בבני ברק בליל שביעי של פסח ותקף בחריפות את קופות הצדקה תוך שהוא מפרט עבירות שהן עוברות לדבריו (חרדים)

המקובל רבי שרי'ה דבילצקי (צילום: באדיבות המצלם)

המקובל הישיש רבי שריה דבליצקי, דפק על בימת בית מדרשו לאחר תפילת מוסף של שביעי של פסח ואחרי שירת הים בליל החג, והכריז שהוא "מקיים חובת מחאה" ומתפלא ש"כולם שותקים", תוך שהוא יוצא בחריפות נגד קופות הצדקה שלדבריו "מקיימים מנהגים אסורים לצורך השגת תרומות לקופה והמטרה לא מקדשת את האמצעים".

הדברים מגיעים על רקע פרסומים על תפילות בליל שביעי של פסח בקברים, דבר האסור בתכלית לטענתו של המקובל. כמו כן, אמר המקובל כי הפרסום של קופות הצדקה על תפילה בסמוך לגיגית מים בשביעי של פסח - מנהג שהונהג על ידי הגר"י אדלשטיין זצוק"ל - "יש בו משום דרכי האמורי".

לשואלים, אחרי התפילה אמר הגר"ש דבליצקי שהקופות הנ"ל עוברות 5 עבירות, ופירט, "1 - שמבקשים בקשות ביום טוב, 2 - שעולים על קברים ביום טוב, 3 - יוצאים מחוץ לתחום בעמוקה, 4 - משום דרכי האמורי, שמתפללים מול גיגית מים וכפי שכתוב בתוספתא, ו-5 - אמירת פסוקים על קברים שאסורה משום לועג לרש".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
חא חשוב באיזה קופת צדקה מדובר, אולם אני חייב לציין שמזה 23 שנה אני מנהל ארגון חסד כללי למען כלל ישראל ללא הבדל השקפה או צבע ומעולם לא ההנתי להבטיח דבר שאין ביכולתי לקיים. נפשי נקעה מה"מסחרה" שעושים ארגונים מסוימים לאנשים שאין להם פרוטה לפורטה להוצאות שבתות וימים טובים, אולם ארגונים אלו פועלים באמצעו
נח גיל
31
ולמשפחה הכאובה מגיע פחות מ10 אחוז
התעללות
30
גועל נפש, איש צדיק ותמים, שמסובבים אותו בכחש אלו שתורמים לא יראו שום ישועה מהתפילות בליל שביעי של פסח. זה לא דרכי האמורי, הועד הוא האמורי והיבוסי והגרגשי והחיתי והפריזי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אחד התורמים שמתחרט
29
רק באבן גבירול יש למנהל קופת העיר 3 דירות שהוא משכיר
אורי
28
טוב זה לשם שמים 1,,, הוצאות משרדיות 2 ,,, משכורות למקורבים 3,,, החזקת הרכבים 4,,, צריך חופשות ונופש לעובדים 5,,, תשלומי שכירות למשרדים ומה נשאר בסוף לנזקקים.....????? מצטערים הקופה בגירעון,,,,,
חכם קארקוש
27
צצ
בוריס' כרשינא.
26
סוף סוף נזעקה זעקת האמת מפי קדשו על עשיית כל עם ה׳ כולו לעובדי מזלות וסגולות שונות ומשונות שלא שיערום אבותינו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הרשל
25
במחילה מכבוד תורתו הרמה יש לי שתי שאלות. א'. איפה כתוב שאסור להתפלל על קבר ביו''ט. ב'.איפה יש רבנים מקופות צדקה שמתפללים מול גיגית מים [אגב אם הכוונה למנהג תשליך שיש רבנים שעושים זאת מול גיגית מים עם דגים בתוכה אז מה זה קשור לקופות הצדקה].אשמח אם מישהו יגיב על כך.
דייויד
לשאלותיך. 1. אין עולים לבתי קברות ביום טוב משום שמחת יום טוב. 2. גיגית מים כאן אין הכוונה לתשליך אלא למנהג אחר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורי
כמו כן, אמר המקובל כי הפרסום של קופות הצדקה על תפילה בסמוך לגיגית מים בשביעי של פסח - מנהג שהונהג על ידי הגר"י אדלשטיין זצוק"ל - "יש בו משום דרכי האמורי".
קורא
פרסמה את סיפור גיגית המים על קברו של הרב אדלשטיין
מרדכי
24
ומה עם גניבת כספי הקופות ותשלום משכורות מהתרומות? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
23
כרגיל הגולשים נסחפים למחוזות מכוערים. הגר"ש שליט"א (למה רק "מקובל", כי זה פופולארי? הרי הוא איש הלכה מפורסם וידוע זה עשרות שנים רבות!), ביקר תופעה מסויימת שיש בה בעיות הלכתיות, וזו בלבד! מאידך גיסא, אסור בתכלית האיסור, לאנשים מן השורה לבקר, מי שדואג למאות ואולי אלפי משפחות, מי שמוכן לקחת על עצמו תמי
עני שבישראל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: