נידונו ל-20 ימי מחבוש

הגר"ש אוירבך: "להרעיש עולם ומלואו" בעקבות מעצר 2 הבחורים

תלמידי ישיבה מ'הפלג הירושלמי', ישראל מאיר קפלינסקי ובן ציון וייסנשטרן, שנעצרו בעת שנהגו והתברר שהם עריקים, נשלחו למעצר בן כ-3 שבועות. 'הפלג' יוצא למחאה - כל המוקדים (חרדים)

הפגנת הפלג. ארכיון (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

שופט צבאי גזר לפני זמן קצר על שני תלמידי הישיבה שנעצרו הלילה, 20 ימי מעצר נוספים. בעקבות כך הורה מנהיג 'הפלג הירושלמי' אליו הם משתייכים, כי יש לצאת הלילה למחאה ש"תרעיש עולם ומלואו".

בהודעת "הוועדה להצלת עולם התורה" נאמר: "בעקבות המעצר אמש של אסירי עולם התורה - הבחורים החשובים ישראל מאיר קפלינסקי ובן ציון וייסנשטרן, ובעקבות החלטת ביה"מ הצבאי לדון אותם ל-20 יום בכלא צבאי, נכנסו עסקני הוועדה למעונו של מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי שמואל אויערבאך שליט"א".

"הוא הורה להרעיש עולם ומלואו על מעצר בחורי חמד העצורים בעוון לימוד התורה", ולפי ההודעה אכן "המונים ייצאו הערב להפגנות סוערות בכל רחבי הארץ על מעצר 2 יתומים בני עליה שלא התייצבו בלשכת הגיוס כהוראת גדולי ישראל".

"ציבור בני התורה לא ינוח ולא ישקוט עד אשר תוסר חרפת גזירת הגיוס ומעצר בני עליה מעם הקודש בארץ ישראל", נאמר בהודעה הלוחמנית.

כזכור, הפרשה החלה אמש, לאחר שקבוצת בחורי ישיבות שנסעה לטיול באזור ים המלח נעצרה בידי המשטרה לביקורת שגרתית סמוך לתחנת הדלק קליה.

שוטרים דיווחו, כי ויסנשטרן וקפלינסקי השניים נהגו בפראות ברכ, וזה מה שעורר את תשומת ליבם. בבדיקה, גילו השוטרים כי הם עריקים מהצבא זאת לאחר שלא התייצבו בלשכות הגיוס להגיש את הפטור, כהוראת הגר"ש אוירבך.

יצויין, כי מקרה מעצר זה זוכה להתעניינות מיוחדת, גם כי 'הפלג הירושלמי' לא יצא זמן רב למחאות רחוב וגם בשל העובדה כי הבחור ישראל מאיר קפלינסקי הינו קרוב משפחה של אחד מבכירי המערכת המשפטית.

מוקדי הפגנות 'הפלג' הערב: בירושלים - בפינת הרחובות 'שרי ישראל - יפו', בשעה 20:30; בבני ברק - ברחוב ז'בוטינסקי סמוך למכון מור, בשעה 20:00; במודיעין עילית - בצומת שילת, בשעה 20:00.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
סתם עושים הפגנות מפרעים לכל הציבור ואחרי זה מדברים בשם כל הציבור החרדי
יהודה
לידיעתך רוב אלה שנמצאים בכלא עבור גזירת גיוס בני הישיבות הינם אברכים ובחורים תמימים שהגיעו ללשכה והגישו את כל המסמכים ועמדו בכל הדרישות אבל לא היה מי שיעשה להם פרוטקציה
חיים
40
בדרכם לאילת, והפעם לא רצו להסתבך בנהג מונית לקחו רכב לעצמם כאילו בתשלום, ועם כל זאת עצרו אותם גיוואלד גיוואלד גיוואלד
יהודי לא סיקריק
39
הכל היה טוב ומצויין, ולא היו צריכים להיעצר, כן, וזה לא בגלל שהם חרדים, כי כך ייעשה לכל אזרח במדינה שיעבור על החוק! חבל שהם גורמים חילול השם גדול ונורא, וביטול תורה של מאות כנגד כולם!
מחללי ש"ש!
38
כל מי שמפגין צריך לתת לו מאסר של 5 שנים רק ככה יהיה שקט במדינה שלנו... כל הכבוד למשטרת ישראל וכוחות הביטחון שעושים עבודת קודש.. הציבור החרידי מודה לכם מקרב לב... תמשיכו עם כל הכח לבער את נגע העץ... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בן תורה
לאשפז אותו בכפר שאול ל5 שנים... אני מקוה שמסכנים כמוך (שלא מבינים למה מפגינים כי לא אכפת להם שהגר"א אומר שבעקבתא דמשיחא יצטרכו ללחום עם הערב רב מלחמה פיזית) יתאשפזו ברצון
בן ערב רב
רק שאדע, האם זכות ההפגנה במדינת ישראל שמורה רק לתחומים שאתה מזדהה איתם?
יוני
37
שזה איזה פרענק מהדרום לא דחוף.............
קובי
טוב שהזכרת לנו...
יוני
בדרך לאילת.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חושן
במקום להצטרף לעובדי ה' וחושבי שמו, אתם מכפישים את הציבור המובחר בעולם! בושו והכלמו!
דני
חבורת פרזיטים, חלאות ומחללי ה' ותו לא, זה מה שאתם כל העצקל'ך למיניהם.
אבי
36
הם בכלא על שלא הסדירו את הפטור שלהם מצה"ל ולכן הם עברו עבירה, ונתפסו וכעת צריכים לשאת בעונש. להגיד שזה בגלל שהם לומדים תורה זה דמגוגיה ועיוות המציאות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוגרי
שלא להתייצב וכולנו איתם
דני
רובנו הנשמעם לגדול הדור האמיתי, הרב שטיינמן, נגדם ונגד תעלוליהם.
אבי
אנחנו לא איתם
דן סגל
אז למה אתם לא מטפלים בכשישים אחוז מהאסירים שכן נשמעו להרב שטיינמן
חיים
35
אבא שלו היה גאון והוא אעפס רחןק מזה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
james
אביו הגאון זצ"ל, אמר שהשבח הגדול שלו "אבוה דשמואל"! מכאן תסיק שזו דרכו של אביו., ולמעשה זו דרך התורה המסורה לנו מדור דור.
יהודה עמרני
34
שלא נשכח ה"בני עליה" נעצרו בירידה לאילת.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דרך המלך
33
באוניבסיטה או בישיבה שום אדם כך אי אפשר להכריח אדם לשרת בצבא.................... לדרוש זאת!!!!!רוצים שנתרום נתרום בדברים אחרים....למה אין הידברות איתם????לא מובן .....אפשר שבני ישיבה יתרמו ברבנות בכל מיני תפקידים למיניהם......יש אלף עצות אם רוצים שלום............!!!!!!
ש
לימוד באוניברסיטה היא מבחירה, ועם תנאי קבלה כאלו ואחרים. לכן, אי אפשר להכריח אף אחד ללמוד שם אם אינו מעוניין בכך. שונה המקרה לגבי השירות הצבאי, שם יש חוק המחייב גיוס של כל בחור מגיל 18 לתקופה של 3 שנים. בני הישיבה הוחרגו מהחוק, כך שהם יכולים לקבל דיחוי , כתוצאה מהסכם של החזו"א עם בן גוריון ולאחר מכן
אבי
וחירותו, להכריח בן אדם בתחילת חייו להקריב שלוש שנים לדבר שהוא לא מאמין בו זה לא חוקתי.
שפוי
אז גם אם זה אולי לא מתאים לך, אם אתה רוצה זכויות יש למלא את החובות. גם לי למשל לא מתאים לשלם מס הכנסה, ולדעת שחלק מהכספים הולך לממן ישיבות של המחבלים, הפלג וכדו' שבעיניי זה מימון של פרזיטים ותו לא, ובכל זאת אני נאלץ לשלם. כך גם בנוגע לשירות הצבאי. ואגב, זה חוקתי, וכאמור קיים במדינות רבות.
אבי
32
נראה שהוא מעדיף כי במקום שיתבטלו במימי המלח ינצלו את ימי "בין הזמנים" הנותרים למטרות נעלות כגון שיבוש חיי היום יום של אנשים נורמטיביים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
Max

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: