בגלל מעצר שני עריקים

'הפלג' חסם צמתים בב"ב ובירושלים; למעלה מ-10 עצורים

הפלג הירושלמי הבטיח הפגנות וחסימות צמתים בכמה מוקדים ברחבי הארץ, וקיים. המשטרה עצרה מתפרעים בב"ב וירושלים. לאחר כשעה של מהומות הודיע 'הפלג' על עצירת ההפגנות (אקטואליה)

(צילום: קבוצת "מחאות החרדים הקיצונים")

בעקבות מעצרם אמש (ראשון) של שני תלמידי הישיבה שנסעו בכביש 90 ליד ים המלח ונעצרו ע"י שוטרים שגילו כי מדובר במשתמטים משירות צבאי מאחר ולא התייצבו בלשכות הגיוס, יצאו הערב (שני) אברכים ותלמידי ישיבות המזוהים עם "הפלג הירושלמי" להפגנות מחאה בצמתים ברחבי הארץ.

בחלק מהמקומות, התפתחו הפרות סדר וניסיונות לחסימת כבישים, כאשר כוחות המשטרה פינו בכוח את המפגינים. בירושלים עצרה המשטרה עד כה 8 מהמפגינים, ואילו בהפגנה בב"ב בצומת הרחובות רבי עקיבא וז'בוטינסקי עצרו השוטרים ארבעה מפגינים נוספים. במקביל לכך, עצרה המשטרה מפגין נוסף בכניסה לעיר אלעד ועוד אחד בצומת שילת על יד מודיעין.

בפלג הירושלמי הבהירו בתחילה כי "בהוראת המנהיג הרוחני ההפגנות יימשכו עד אשר ישוחררו הבחורים. הגולה תבער כמדורת אש ולא נוותר על קוצו של יוד". אלא שלאחר כשעה הודיעו כי "ההודעה על פיזור ההפגנות התקבלה בכל רחבי הארץ, כולם ללא יוצא מן הכלל שבים לביתם. עסקני הוועדה להצלת עולם התורה בדרכם לבתי המעצר בארץ כדי לפעול שיחרור עצורי ההפגנות".

מדוברות משטרת ירושלים נמסר: "כמה עשרות חרדים מפגינים ומפרים את הסדר בצומת הרחובות שרי ישראל - יפו. חלק ממפירי הסדר חסמו לזמן קצר את תוואי הרכבת הקלה ומנעו נסיעת הרכבת וכן תחבורה ציבורית . המשטרה פיזרה את מפירי הסדר והתנועה במקום שבה לפעול. המשטרה ערוכה במקום".

מדוברות מרחב דן נמסר: "בהמשך למחאת החרדים בצומת ז'בוטינסקי פינת רבי עקיבא ברמת גן, החלו המפגינים להתפרע ולגלות אלימות כנגד השוטרים. עד כה נעצרו 4 ומועברים ברגעים אלו לחקירה במשטרה. ציבור הנהגים מתבקש שלא להגיע לאזור ולבחור בדרכים חלופיות, כמו גם להעזר בתוכנת ה -waze. משטרת ישראל לא תתיר הפרת הסדר הציבורי ופגיעה במרקם החיים התקין של התושבים. ציבור המפגינים מתבקש להישמע להוראות השוטרים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
ואמר לי שהעלה זה בגלל שלא תורמים לחב"ד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שולם חקן
לא יכול להיות שהיה אצלך, כי אתמול בלילה הוא היה אצלי
במחשבה תחילה
אתמול בשעה הזאת שיחקתי איתו דמקה רמאים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרון
27
אכן פשע גדול עשתה המשטרה כאשר עצרה בחורים שנהגו במהירות מופרזת לעיר התורה והחסידות אילת המעטירה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לייזר מנחם
26
רשיון כנראהשיאכלו אותה למה לעשות חילול השם למה???????? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
25
פחות מכנים ? פחות משמאל ? פחות ממתנחלים ? רק בגלל שהם לא בקונצנזוס ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איפה הבעיה ?
ללא רישיון. ועובדה היא כי חלקם נעצרו בעת שהפגינו. לכן גם לכם, וודאי שלכם אין זכות להפגין, כי אתם מפגינים למען עבריינים שבחרו להשתולל בכבישים ולא לציית לגדול הדור האמיתי, הרב שטיינמן, מאידך. אז מצידי שירקבו בכלא ולזמן רב ואח"כ לגייסם לאלתר.
אבי
24
מי ירצה להתחתן עם הבחורים האלה !!!בושה וחרפה !!!מעוררים בחילה !!חבל שלא מסתכלים במראה בזמן ההפגנות !!!!נראים אריות לטרף מזעזע שאברכים מסתובבים ברחובות וצועקים במקום לשבת וללמוד -ביטול תורה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
גימל גאה !!!
23
בגללם כל הנוסעים באוטובוסים הלכו רגלית
תמרי
22
אברך יקר מתמיד, כמה כואב שנתפס לכת שלא באשמתו.
מעיילעסניק
21
ככה לא מתנהגים הרי ידוע שהפגנות לא עוזרות וסתם יש עצורים ובעיקר חילול השם זה לא דרך התורה אני בטוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
20
משהו רוצה להסביר לי מה השכל לחסום את הכניסה לבני ברק זה רק מפריע לכל החרדים שגרים בבני ברק שרוצים להיכנס לבניברק או לאוטובוסים לאזורים החרדים אז איפה השכל זה כמו להפגין נגד ארצות הברית בארץ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
תושב בני ברק
19
אפשר ללכת לישון, הפגנה מרעישת העולמות נגמרה ,כי בערך כל המפגינים ;) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: