בוער בחיפה

קרב על שלט החסות של עיריית חיפה • צפו

הנהלת אירוע של 'קופת הקהל' המקומית, כיסתה את שמו של ראש העיר יונה יהב מהחסות - הפעילים התעמתו עם עובדי העירייה שבאו כדי להסיר את הכיסוי מהשלט (חדשות חרדים)

סערה בשעה האחרונה בעיר חיפה: המלחמה בין חלקים בציבור החרדי לראש העיר יונה יהב גרמה למהומה בכנס ענק שערכה "קופת הקהל" המקומית בהיכל הספורט הגדול בעיר. באירוע החגיגי נוטלים חלק נכבדי הקהילה החרדית לצד רבנים וזמרים – אלא שבתחילתו של הכינוס התרחש עימות בין מארגני הכינוס לעובדי עיריית חיפה.

מתיעוד וידאו שהגיע לידי 'כיכר השבת' נראים פעילים מטעם "קופת הקהל" מכסים שלט בפתח האולם עליו נכתב חסות לעיריית חיפה, ושמו של ראש העיר יונה יהב מתנוסס על השלט. את השלט כיסו עם שלט חסות של קופת חולים מאוחדת שנתנה חסות חלקית לאירוע.

אלא שכעבור דקות ספורות הופיעו עובדי עירייה והורידו את השלט שכיסה את המודעה המקורית עם שמו של יונה יהב. המארגנים לא נותרו חייבים והסירו שוב את השלט המדובר וגרמו למהומה באירוע החגיגי.

אחד המארגנים שוחח עם 'כיכר השבת': "עיריית חיפה והעומד בראשה לא נתנו שקל לאירוע. לאורך השנה כולה אנחנו סובלים מיחס מפלה כלפי הציבור החרדי, לא ייתכן שרגע לפני בחירות יהב יקנה את החרדים בשלט כזה או אחר". הסביר.

על פי אחד המארגנים, יונה יהב ניסה למנוע את האירוע, אך לא הצלחה. הם מציינים בפני 'כיכר השבת' כי רק לפני מספר שבועות שלחה עירייה פקחים מטעמה להסיר את שלטי הקופה שנתלו בריכוזים החרדים.

מדוברות עיריית חיפה סירבו להגיב לעצם האירוע המדובר, אך לדבריהם העירייה היא זו שדאגה להנחה ולהוזלת מחיר האירוע.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
והם מחזיקים משפחות ממש. הם צדיקים. כולם שם מבוגרים ואחראיים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיפאי אמיתי
8
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גדי
7
זה ממש חילול שם שמיים להצביע ליהב.
שמואל
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיפאי
5
את קופת הקהילה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שי
4
אופן התנהלות הקופה בנושא הוצאות על פרסומים ואירועים הוא שערורייתי. תושבי העיר שמפרישים מכספם לטובת תמיכה בעניי העיר, חושבים שהשימוש בכספם נעשה בישוב דעת ובאחריות. אבל למעשה חלק מהכסף מבוזבז בלי מחשבה ובלי תכלית. חבורת עסקנים צעירים, פזיזים, והיפראקטיביים אוהבת לעשות רוח, רעש, וצילצולים ועושה שימוש
מנחם
3
כמה צעירים קיצונים מזן סלבודקה יחד עם כמה בטלנים ליטאים מבזבזים כסף ציבורי על מכוניות פאר ויחצנות ועוד ועוד והדברים ידועים אבל למי זה משנה בכלל מה קורה בחיפה ?
רותן
2
האירועים האלו נצרכים וחשובים להמשך פעילות הקופה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חי
1
הקהילה החרדית על כל גווניה חתומה על הוראת קבע לקופת הקהל המקומית. אבל עסקני הקופה מתעלמים מהעובדה הזאת ומוציאה כל כמה חודשים עשרות אלפי שקלים על פרסומים יח"צניים יקרים ומופעי ראווה שאין בהם צורך. למרבה הצער בגוף הזה שום אחראי מבוגר. עסקני הקופה מרשים לעצמם להשתולל בכספי העניים.
מאיר
כנראה שאתה לא יודע כמה מכניסים האירועים הללו. ככה עובדים היום. נקודה. וכל זמן שאתה לא עושה משהו בפועל אל לך להתלונן. תארגן גם אתה, יתלוננו גם עליך.
יודע
אתה מבלבל במוח וכנראה אינך מכיר את הקופה שעושה רבות למען נזקקי העיר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיפאי
ביכלר אתה שקוף
ביכלר אתה שקוף
וכידוע הוא בזבזן גדול על מכוניות ונהגים וכיו"ב רוב הציבור בחיפה בכלל חסידים, והוא עם קהילה קטנה ליטאית ברמה נמוכת משכל, שולט בהכל וזה בעיה גדולה
רום

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: