מאחורי הקלעים • חשיפה

ישיבת החירום שהביאה ל'שלום הספרדי'

ישיבת חירום שכינס דרעי עם היועץ ישראל בכר ומספר מקורבים על מצבה של ש"ס בסקרים, הובילה לפגישת השלום הספרדי עם הגר"ש עמאר והגר"י יוסף • וגם, האם יהיה שלום עם 'קול ברמה'? (ארץ)

דרעי, סודרי, בכר, עמר ויעקב בצלאל (צילומים: מרים אלסטר - פלאש 90, דוד זר, ערוץ 10, משה אשכנזי, יעקב כהן)

פרסום ראשון: "הצלילה של ש"ס", מגדירים בימים אלו בתקשורת הישראלית את מצבה של המפלגה הספרדית שמתרסקת בסקרים עד לגבול אחוז החסימה. גם יו"ר ש"ס אריה דרעי שחוזר ומדגיש בראיונות שש"ס לא תיחלש מכוחה הנוכחי, מודאג. עד כמה מודאג? תעיד הפגישה החשאית שנחשפת כעת לראשונה ב"כיכר השבת".

לפני כשבועיים קיבלו מספר מקורבים ביותר לשר דרעי הזמנה לפגישה בלשכת השר. ואכן, היועצים הגיעו, התיישבו סביב שולחן הישיבות בלשכת שר הפנים ודנו במשך כשלוש שעות במצבה של המפלגה.

ל"כיכר השבת" נודע כי בין היתר נוכחו בפגישה היועץ ישראל בכר, היועץ יצחק (איציק) סודרי, דוד עמר, יעקב בצלאל, איש תקשורת חרדי-בכיר ופקיד ממשלתי המקורב לדרעי.

במהלך הפגישה דנו היועצים יחד עם השר במצבה של ש"ס, העלו רעיונות ופתרונות בכדי לעצור את ההתרסקות בסקרים, כאשר במרכזם עלתה הטענה כי הציבור הספרדי סולד מהמחלוקת.

במהלך הפגישה, כך נודע ל"כיכר השבת", הציג ישראל בכר סקרים פנימיים, סקרי עומק, הסותרים את מצבה של המפלגה בסקרים בכלי התקשורת. המסקנה בפגישה הייתה: ש"ס שומרת על כוחה סביב השישה מנדטים, לפחות בסקרים הפנימיים. אך עם זאת, הציג בכר נתונים עגומים באשר למצבה של ש"ס והתבטא גם הוא כי צריך שינויים דרמטיים בכדי לייצב את המצב.

אך כולם הבינו שהבעיה היא אמיתית, משהו שלא עובד נכון בתנועה שידעה ימים טובים של 17 מנדטים (בימי אריה דרעי ו-2 הפתקים) ו-11 מנדטים בימי אלי ישי (בחייו של מרן פוסק הדור רבינו עובדיה יוסף זצ"ל).

סביב השולחן הסכימו כולם כי חייבים ללכת על צעד דרמטי ואמיתי של שלום ספרדי, בכדי להחזיר את הציבור היושב על הגדר בעקבות המחלוקת. דרעי הגיע בכדי לשמוע ולקבל. הוא אימץ את ההמלצה - שהוא עצמו דחף אליה. דרעי אמר לנוכחים כי אומנם הוא בטוח שלשלום תהיה השפעה בקלפי, אך הרצון לדחוף לשם הוא לא פוליטי בלבד, אלא אחדות אמתית לציבור הדורש זאת.

ואכן, יממה לאחר מכן נקבעה פגישה חשאית בין דרעי לראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר שהבין לראשונה כי דרעי מגיע לשלום אמתי עד כדי כך שהסכים לכתוב את מכתב ההבהרה לרב בנושא ה'דיל' עם הרב דוד סתיו, מכתב אותו סרב בתוקף לכתוב במשך כחמש שנים.

אלא שבכך לא תם הנושא. ל"כיכר השבת" נודע כי במהלך הישיבה החשאית של דרעי ויועציו הקרובים - עלה גם נושא רדיו 'קול ברמה', הרדיו המזרחי שמוחרם על-ידי תנועת ש"ס.

פגישת השלום הספרדי (צילום: כיכר השבת)

הבעיה המרכזית שהונחה על השולחן היא העובדה שיש ציבור רחב של מצביעי ש"ס שנחשפים לתחנת 'קול ברמה', שכן זו התחנה היחידה שמשדרת באזור מגוריהם. "חייבים לסיים גם את הנושא הזה", אמר אחד המשתתפים שהוסיף, "אם הולכים לשלום הולכים לשלום כללי, רוח האחדות תביא לנו את הכוח בחזרה".

דרעי עדכן את הנוכחים בחדר הסגור כי כבר קיים פגישה אחת עם אחד מבעלי התחנה, ואכן יש ניסיון לסיים את המחלוקת הזו. בנושא הזה, דרעי ממתין להבין לאן הולך המו"מ עם התחנה, וכשיהיו מסקנות הוא יגיש אותם לנשיא המועצת ראש הישיבה הגר"ש כהן בכדי שיכריע. בניגוד למחלוקת עם הגר"ש עמאר, אמר דרעי לנוכחים, כאן, בחרם על 'קול ברמה', מדובר בהוראה של ראש הישיבה.

בסיום הפגישה התבקשו המשתתפים לשמור על חשאיות, לא לספר על עצם קיומה ובטח שלא על תוכנה. כמו כן המשתתפים קיבלו הוראה להכחיש כי הישיבה עסקה בנושא השלום הספרדי.

ימים לאחר הפגישה, גילו המשתתפים שדרעי אמר וקיים, ואכן נפגש עם הגר"ש עמאר ולאחר מכן דחף למפגש הפסגה עם הראשון לציון הגר"י יוסף.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

45
כבוד השר,אתה רוצה לעלות במנדטים??? עזוב קבינט,עזוב ממשלה, עזוב ישיבות שלא מדברות לאזרח הקטן. רד לשטח תנער את כל הנמיגים שלך ברשויות שיתחילו להתיחס לציבור ואז ש"ס תתרוממם
אבי
44
ציטוט " האחדות תביא לנו את הכוח בחזרה".. זה אומר הכל. שלום בשביל פוליטיקה אחדות בשביל כוח.. זה בדיוק הסיבה שברחנו מש''ס! וקוראים לה במילה אחת - דרעי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מזרחי
43
הציבור היום לא מגיע לחברי הכנסת של ש"ס,אין לשכות לפניות הציבור,ואם יש אז אף אחד לא מודע להם.מה שיש לציבור זה את חברי המועצה במונציפלי שברובם לא שווים היום. סגני ראשי הערים וחברי המועצה במוציפלי של ש"ס עייפים מאד מאד. קם ציבור חדש וצעיר חכם ומתוחכם שהחברים של ש"ס במונציפלי לא מסוגלים לתת להם מענה,יחס
יוסי
42
פעם היינו ש"ס - כעת הרב שלנו הוא ראש הישיבה מרן הרב מאזוז שליט"א.
מישהו
41
לנסות להחזיר את המצביעים,ולעלות בסקרים. לרגע חשבתי שבאמת רוצים לעדות שלום. נו,מתוך שלא לשמה יבוא לשמה.
יאיר
40
חבל"ז. דרעי חייב ללכת. הביתה / חזרה לכלא. הרב אלי יחזור להנהיג את ש"ס רק כך אוליי תהיי לש"ס תקומה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוד חי
39
נכון הזמן דוחק ממש פן היה מאוחר מר מכלוף "לך כנוס את כל היהודים", וד"ל!
עמנואל
38
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דוד
37
עכשיון שס קורסת אז כולם על הרגלים שהשרים בשס לא ילכו הביתה אין מקום עבודה אז עכשיו נזכרים באויבים להשלים כמה יש אינטרסנטים במפלגה הזו אין שם שמים שם הכל בשביל כבוד שהספרדים יעשו חשבון נפש על ההתנהגות שלהם במשך שנים . מרן הרב עובדיה לא אהב את הדרך שהם מתנהגים צריך להביא אנשים חדשים ולפתוח תנועה חדשה
פעיל שס
36
תנו לו בצל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איכססס
35
חברים לא להיות כפויי טובה ..האיש עשה המון למען הציבור..אולי הייעצים שלו ..לא מכוונים אותו נכון..אבל אין מישהו שמסוגל להיכנס כרגע לנעליים שלו... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נתי
34
לך תחלום . כל מערכת בחירות האומלל הזה מנסה להוליך שולל ציבור שלם. הפעם לא תצליח !!!!!!!!!! הגיע זמן תשלום !!!!!!!!!!!
111111111111111
33
לדעתי שיתן הנחיה לכל מי שנמצא בטירטוריה שלו לא לשכוח מי הם ומה הם היו ויתחסו לכל אדם באשר הוא בצורה מכובדת. יש להם הרבה מה ללמוד! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ד.ד.
32
האיש שהכסף סינוור אותו שעשה לביתו יותר משישה לעולם התורה ממשיך לעשות חילול ה' גאוותן ושמאלן מחופש שחושב שאם הוא יתחנף לציבור האשכנזי הוא יהיה יותר מקובל שכל ילדיו נמצאים בחינוך לא ספרדי שקרן מחופש גנב בפרסיה נהנתן חסר צניעות בקיצור הוא הגורם לכל מה שהיה פעם שס והוא האיש שניצל לרעה את תומכיו הת
מצביע שב לשעבר
31
חזק וברוך לרב אריה דרעי לחזק את השלום בין כל הצדדים לחבור לרב מזוז גם אם צריך פשרה עם ישי ולצאת סוף סוף לעמך ישראל הספרדי לעורר את הרבנים לצאת לרחוב הספרדי לא לפחד להתבטא בנושאים השינויים במחלוקת כגון שבת חוק הגיוס כשרות לא לפחד להתנגח עם הטיפש הזה לפיד הרחוב הספרדי החרדי והמסותי צמא למאבק הזה הרב
אאא
30
דייסה , בבקשה שיאכל את הכל ובגדול ! הבנת אדון דרעי רשע מרושע ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
29
אני מציע להתאחד עם לוי -אבוקסיס,היא ספרדיה והסקרים מראים שמקבלת 8 מנדטים,עם ש"ס ויחד יקבלו 12 מנדטים
ספרדי
28
כמו בובה עכשיו יבוא להשלים עם אלי ישי!!!
תלמיד מרן
27
תראו עוד בסוף יהיה לשס 20 מנדטים בעז''ה בלי עין הרע טפו טפו האמת תצא לאור רבי אריה אנחנו איתך אשרינו שיש לנו כזה איש ציבור
נאמן מרן
26
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כך פסק לנו מרן
25
היום כולם יודעים הבעיה זה מר חיים ביטון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
התשובה לנפילה
24
דרעי כמו המן ופרעה מלא גאווה ש"ס עובדי עבודה זרה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר
23
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
22
כל עוד וראשי ש"ס ורבניה לא שמים את ילדיהם במוסדותיהם אין תקומה לש"ס זה נראה שקר !!אתם לא מאמינים בעצמיכם ודואגים רק לעצמיכם למותר לציין שמרן לא חשוב לכם בעיניני פאה נוכרית והמון ממכם לא מציתים לרב מראה על חוסר אמונה צביעות ושקר דיי לבלוף (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אברהם
21
בעזרת השם תעשה ותצליח.
ליצמן
"חג פורים" עבר מזמן!
שר הבריאות
חבל שאדון דרעי צריך ליפול ככ חזק בשביל לקום ולהתעורר מה היה רע אילו היה והב שלום ורודף שלום? המלצה שלי (ושל עוד מליון כמוני הצביעו לישי!!) אין על אלי ישי אין!!!!!!!
מתעב הכבוד
20
נמצא במצב חמור ביותר , מי נראה לכם אמור להציל אותו , תודה . כמובן אף אחד . מה שהוא עשה לאחרים עכשיו יעשו לו . דרעי ייזרק מהפוליטקה בבזיונות ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אישפוי
19
שלום בשביל קולות?? השתגענו??
קובי ממ
18
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
17
ברוך השם הגיע הזמן שיהיה שלום אמיתי ולא בשביל הפוליטיקה אלא בשביל האחדות של עם ישראל. אסור שתהיה מחלוקת במיוחד בעולם התורה שכל נתיבותיה שלום. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מזל
16
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מספר 26 כמה אתה צודק
15
לדבר זה קל... אבל בנתיים אף אחד לא יכול להחליף את דרעי!!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
Sir
יש שמר על 11-12 והיום ישי שווה לבדו 4-5.
השתגעת??
14
ש"ס זה הבית שלי אם הרב עובדיה זצ"ל אמר על ימין שהיא שמאל, גם אני יגיד שהימין היא שמאל. בלי לראות בעניים ובלי להכניס הרהורים מחשבות ושיקולים שלי על העניין. על הרב עובדיה זצ"ל אני לא מהרהר. הרב עובדיה זצ"ל אמר לבחור ש"ס אני אבחר ש"ס לעולמי עולמים. היום הרב עובדיה זה הבנים שלו מהגדול ועד הקטן כולם ביחד
ינון יונה
13
הצעה שלי : תפסיק לדאוג לאשכנזים תכריז חד משמעית אני דואג לספרדים כיום הספרדים זרוקים מכל המוסדות עקב ריבוים ב"ה אין ישיבות ברמה באמת גבוהה אין כוללים ברמה שיקבלו ספרדים תיקח את סורוצקין כמודל תדאג לפתוח חצי ממה שיש לו תסתער לשם שמים יש לך כוחות אני בטוח שיהיו לך 10 מנדטים (נשלח באמצעות כיכר
שולי
12
היגיע הזמן2.מ שדרע"י ילך הביתה וגם ישי שניכם הגורמים לצלילה יש רבניפה חכמים יותר מכם פנו את מקומכם לתושבים מיום דמוקרטיה אמיתות מחליפים כל ארבע שנים ולא ממחזרים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
11
יועצי אחיתופל, עצות איך לבלבל את הציבור הספרדי איך להוליך אותו שולל. שלום לא עושים בגלל פחד מהתרסקות, שלום עושים כי צריך שלום. הוא רוצה לשחק אותה אוהב שלום ורודף שלום, אבל הוא רדף וניסה ללא הרף להרוס את קול ברמה ולעצור תקציבים וכו'... אז שיבקש סליחה, ויגיד טעיתי. חכם שלום ביקש ממך לא להתראיין ולהחרי
יועצי אחיתופל
10
שדרעי ילך הביתה אולי שס תתחזק. שס סיימה את תפקידה בעולם. הציבור הפסיק להיות מטומטם ואני בעצמי כל השנים הייתי שס (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קובי
9
אפילו בחלום לא נבחר שס
זידהני
8
עד מתי תמשיכו לזלזל באינטליגציה שלנו ולהתנהג אלינו כמו עדר כבשים מטופשות?! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רפאל
7
תיראו את האיש היאהיר והמיתנשא כמה הוא יכול לרדת על הבירכיים רק בשביל להציל את עורו אם המצב של ש"ס בסקרים היה טוב הוא היה משאיר את המצב כמו שהוא כי הוא יצר את הפילוג .אבל הוא הבין בדרך הקשה שלא לעולם חוסן ואת האיש שהכי תיעב אלי ישי הוא מוכן להחזיר לתנועה רק בשביל להציל את עורו . לא סתם אמרה הבת של מר
מאיר
בנו ממשיך דרכו של מרן אומר?
י
6
הצחקתם אותי, תלמד מהתנהגות הצנועה של מנהיגי דגל.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
5
כשם שאין תחליף לביבי כך אין תחליף לדרעי. שלום כיף וטוב לכולם בוודאי בתור אנשים מאמינים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קובי מ
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
3
צריך מפלגה חרדית אחרותתתת שם ויהדות התורה. .... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מני
1
אופן הם יותר גרועים מכולם כל המחלוקות רק בגללם, ואין להם מחילה לא בעולם הזה ולא בעולם הבא....
שמואל מ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: