אכיפה סלקטיבית

דרישה: "לפתוח בחקירה פלילית נגד זייברט"

"עולה החשש כי בהתנהגותו, ניצל ראש העיר זייברט את כוח המשרה שלו כדי לאפשר לעצמו תנאי חנייה טובים יותר מאלה הקבועים בחוק" טוענים בתנועה לאיכות השלטון (חדשות,ארץ)

זייברט לצד חלק מחניותיו שעוררו סערה (צילום: תושבי בני ברק, שאטרסטוק ופלאש 90)

החניות של זייברט: התנועה לאיכות השלטון פנתה היום (שלישי) ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה לפתוח בחקירה פלילית נגד ראש עיריית בני ברק בשל מה שהם מגדירים "חשש לשימוש לרעה בסמכותו וחנייה במקומות בהם אסור על פי חוק לחנות". בתנועה לאיכות השלטון אמרו כי "ישנה תחושה קשה של אכיפה סלקטיבית בעירייה, ומתן יחס עודף וחריג לראש הרשות - יש להגן על הציבור מפני עריצות השלטון בבני ברק".

זייברט עלה לאחרונה בכותרות בשל שלל תיעודים שהופצו ברשתות החברתיות ובהן הוא נראה מחנה את רכבו במקומות אסורים. על פי בדיקה של "ישראל היום", בשנים האחרונות ראש העיר חנוך זייברט קיבל 23 דו"חות, 17 מהם הומרו ל"אזהרה" בלבד ואחד מהם אף בוטל – בניגוד ליחס לו זוכים אזרחים מן השורה שמקבלים דו"חות.

בתנועה לאיכות השלטון אמרו הערב כי "ככל שהפרסומים נכונים, הם מעלים תחושה קשה של אכיפה סלקטיבית בעיריית בני ברק, ומתן יחס עודף וחריג לראש הרשות. התנהלות זו, לכאורה, פוגעת פגיעה קשה באמון הציבור, ויוצרת אי שוויון חמור בין נבחרי הציבור לבין בוחריהם. התנהגות זו של ראש העיר זייברט, שנוהג כאדם המורם מעם, מהווה לכאורה הפרה בוטה של הוראות החוק, תוך פגיעה בטוהר המידות המיוחסות לנבחר ציבור".

"עולה החשש כי בהתנהגותו, ניצל ראש העיר זייברט את כוח המשרה שלו כדי לאפשר לעצמו תנאי חנייה טובים יותר מאלה הקבועים בחוק. לשאר תושבי בני ברק ולאזרחי המדינה בכלל לא מוענקת פריבילגיה זו. על כן אנו פונים ליועמ"ש בדרישה לפתוח בחקירה כנגד ראש עיריית בני ברק, על מנת להגן על הציבור מפני עריצות השלטון בבני ברק, וכדי לא לתת להתנהגויות לא רצויות אלו לגיטימציה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

55
מצפצף על כולםםםםםםםןם
חצוף הזייברט הזה
54
נתן הוראה שרירותית לתובע העירוני לא לבטל לעולם דוחות חניה אסור להפעיל שיקול דעת כלל, רק לדחות את הבקשות - רוסיה.
איציק
53
חברה שחכתם את מנהל הפיקוח אולי גם אתו צריך לבדוק ?
אליהו
52
מכל התגובות פה אני מסכם דבר אחד, שכל אלו שפשעו ואני חוזר ""פשעו"" שחנו באדום לבן או בתחנת אוטובוס, (אני לבד הייתי עד לסיפור שאמבולנס לא הצליח לנוע בכביש בגלל כמה חיות טורפות שכמותכם שמעניין אותכם פחית או פלאפל על חשבון חיי אדם) ועכשיו את כל הכעס הם מוציאים פה, אז זהו מצוין, תוציאו את זה פה, כי לפי ה
גערער
בין הרב שלו שהוא הרב של גור בלבד לבין כל האכלוסייה שלא חייבת לדורסניות שלכם כלוווום תלכו לחיות בערד ודרומה ואז יהיה כאן פחות עריצות בשם הסדר ופחות שוחד ומאפייה ערונית כידוע
בני
זה לא היה מזמן ,יש תמונות של זה
משה
שזו מלוכה בירושה תיצא מהקיבוע בארהב עבדים כושים של פעם נהיו נשיאים וכאן זה רק עלפי צבע עור בשם הדת שהיא כת גור או ליטא
יוסי
51
נמאסתם כל אחד שמצליח חייבים להוריד אותו?!?!?!?!!?
אחשוורוש
מה בקשר לילדי החינוך מיוחד שהוא מענה (כפשוטו ) את הוריהם
אמא
50
הלואי ותיכנס המשטרה לשחיתות בערייה
מטי
49
הדוחות נגד החוק הרגיל
תושב קנוס
48
שלא תבינו לא נכון .אנחנו לא נגד תנועה זורמת ברחוב השומר . היו חייבים לשים מצלמות ! אנחנו בעד הפעלת שיקול דעת סביר הרי מאחורי כל דוח מצלמה יושב בן אדם שמחליט לתת דוח וצריך להפעיל יותר שיקול דעת. האם היה הפרעה לתנועה או שמפרץ החניה של האוטובוס היה ריק ולא נגרמה שום הפרעה או שנהג הוריד זקן וכו וכו.כנ
יוסי
47
יש לחקור גם את הסיבה לכך שאין בעיר בכלל כל אפשרות לשמירה על איכות הסביבה המיחזור. דהיינו אין כלובי בקבוקים לבקבוקים הגדולים ואין פחים כחולים לניירות שאינם טעונים גניזה. הרי בקנדציה של יעקב אשר היה מיחזור ופתאום אצל זייברט הוציאו הכל ולא נתנו שום אפשרות למיחזור. האם יתכן שבגלל שלא הסכימו לתת לו אחוזי
תושב ממחזר
46
זה כל משה מצאו נגדו? מה עם כל השוחד ןהשחיתויות בערית בני ברק עיר שבו אתה לא יכול לעשות כלום בעיקר בבניה עד שאתה לא מוצא את האנשים הנכונים שיודעים איפה למרוח?
שרולי
איפו כל התקציבים???
ן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: