"לשמור על הסדר בחוף"

הפקח העירוני בחוף הנפרד בנתניה שמכעיס את החילונים

עיריית נתניה מציבה באופן קבוע, בעונת הרחצה, פקח עירוני, כדי שישמור על ההפרדה ב'חוף צאנז' הנפרד, אך השנה זה מעורר זעם אצל החילונים • העירייה: "הצבת הפקח מתבצעת שנים" (חדשות)

החוף בנתניה. ארכיון (צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90)

חוף צאנז בנתניה, הוקצה, מתוקף החוק בישראל, כחוף נפרד לגברים ולנשים במטרה לשרת את צרכיה של אוכלוסייה לא קטנה. עיריית נתניה אף מציבה במקום באופן קבוע פקח עירוני שיפקח על כניסה בהפרדה, אך החילונים מתרעמים.

תושב שרצה לרדת במדרגות לים עם משפחתו ולהמשיך על רצועת החול לחוף הסמוך לחוף הנפרד, כפי שהיה עושה בכל שבוע, נחסם על ידי השומר שאמר לו כי מדובר בחוף פרטי ושילך מסביב - דרך חוף ארבע עונות או בלו ביי, כך דווח ב'ידיעות נתניה'.

דעות הציבור היו חלוקות, היו שסברו שחסימת המדרגות מוצדקת, וראוי לתת לציבור המבקש לשמור על צניעות את האפשרות להתרחץ בהפרדה מוחלטת והיו שטענו שמדובר בעוד הפרה של הסטטוס קוו, שכן מאז ומתמיד ניתן היה לרדת במדרגות לחוף הים ולפנות לפני גדרות ההפרדה לרצועת החוף, מבלי להפריע למתרחצים.

"יש פה פגיעה בחופש התנועה של נשים ושל גברים", אמרה תושבת העיר. "הצענו כמה פתרונות כי אנחנו מבינים כמובן את הזכות של נשים וגברים לרחוץ בנפרד, אך לא ייתכן שיחסמו מבעדנו את המעבר המקוצר דרך החוף הנפרד לחופים המוסדרים".

מעיריית נתניה נמסר בתגובה כי "הצבת פקח עירוני בחוף צאנז, מתבצעת בכל עונת רחצה, מזה שנים רבות, וזאת על מנת לשמור על הסדר בחוף, שהינו היחיד בנתניה המוכרז כנפרד. נדגיש כי מלבד חוף זה, בנתניה שמונה חופי רחצה מוכרזים נוספים לרווחת תושבי העיר ואורחיה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
דייי תפסיקו להיתנגח בינכם...שיש מסיבות של הלהט"""ב מישהו מפריע תלכו מסביב מה קרה??
אחמד
16
עיר נורמלית לחרדים כל הכבוד
יעקב
15
אני אישה חילונית בעיר נתניה ויחד עם זאת מכבדת את רגשותיהם של הציבור הדתי. לרשותנו חופים רבים בנתניה ורצועת חוף ארוכה שניתן לבחור היכן לרדת למה דווקא להיצמד לחוף צאנז. זה סתם קטנוני ולא מכבד.
גאולה
14
תמיד ולא משנה מה . כיד משהוא לחרדים השטן קופץ עליהם אז בואו ואומר לכם שכדאי לכם רק לקנאות בחרדים רק תסתכלו כמה גמח״ים יש לחרדים אם מישהוא זקוק לכמה אלפי שקלים ישר הוא מסתדר . אצלכם ממי תוכלו לקחת . הכי טוב לכם שתשתקו ולקחו דוגמאות מהחרדים
JJ
13
מדוע השנה החליטו למכור כרטיסים לפארק המיים ב60 שקלים אחרי שהתחילו למכור ב35 שקלים.מדוע ראשי הסיעות הדתיות בנתניה נתנו יד לזה.נבוא עם כולם חשבון בבחירות על זה ובכלל שהם לא קשובים ממש ולא מאוחדים למעננו.
ללא שם
למקום מחלל שבת!
מושהה
12
אני חילוני ומתגורר באזור מזה שנים. משנבנתה גדר ההפרדה לפני שנים, היה הרעיון מאחוריה שאף יושם הלכה ולמעשה שתהיה אפשרות ירידה ומעקף לשפת הים מבלי להפריע לרוחצות או לרוחצים. וכך היה עד השנה. עכשיו נמנעת הירידה ובשעות שהחוף סגור לרחצה אף נמנעת האפשרות לחצות אותו שכן השערים בצדדיו סגורים. לא רוצה לחשוב כ
גדעון
אני תושבת המקום והייתי על החוף הבוקר. כעיקרון, החוף מוגדר בשני צדדים, אבל יש שערים בגדר שנפתחים בקלות, אז החשש שאמבולנס לא יכול להיכנס סתם שטויות. הבעיה הגדולה לירידה לחוף, היא העירבוביה של נשים וגברים על המדריגות עצמן. אחרי הירידה במדריגות, אם פונים לכיוון צפון (בלו ביי) יש שביל שעוקף כל החוף המוגד
נתניתית
11
אני הייתי פקח בחוף צאנז כמה פעמים וזה ממש לא מכובד הרוב האנשים הם ערסים מסריחים שמאיימים ומקללים את הדתיים ועושים צרות לפקחים שם אני לא בעד הדתיים אבל צריך לשים לזה סוף למה ששומר יחטוף על הראש זה מראה כמה הישראלי הוא מכוער חלאס יש לכם 9 חופים נפרדים מה הבעיה שלכם לעשות עיקוף מבלו ביי או ארבע עונות ז
מישהו כמוני
צודק מאוד
רועי
10
.
ח
9
ככה זה כשהנציגים שלנו בעיריה לא עושים כלום אפס אפסים נבוא איתם חשבון בבחירות
משה
8
כמה דברים יש לחילונים להגיד??!מספיק עם השמאל חינם.סהכ חוף אחד קטן יש לחרדים.רוצים לשמור על צניעות.גם זה מפריע??יש לכם 9 חופים!מה הביג דיל לעבור מסביב?דיי לחפש מה להגיד.זה כבר מוגזם!!
תותי פרוטי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: