כינוס חיזוק

הרב קלמנוביץ: "בדו מצווה חדשה לקרב את מחללי השבת"

בבני ברק נערך כינוס חיזוק שנקרא על ידי הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ, שתקף בדבריו את מי שמבקשים לקרב מחללי שבת ואמר כי מחללי השבת - יצאו מכלל יהודים (חרדים, בארץ)

הגרי"י קלמנוביץ במעמד (באדיבות המצלם)

באולמי ברסלב בבני ברק נערך אתמול (שלישי) כינוס חיזוק שנקרא על ידי הגאון רבי ישראל יצחק קלמנוביץ, בהשתתפות רבנים, ראשי ישיבות, מגידי שיעורים, דיינים ומשגיחים.

הרב קלמנוביץ נחשב בדעותיו לקנאי ושמרן הקרוב לחוגי חסידות סאטמר ונערץ על כל הפלגים בחסידות זו. בשנים האחרונות עקב הפילוג בציבור החרדי, סביב חוק הגיוס, התקרב בדעותיו לאנשי "הפלג הירושלמי", שמצאו בו משענת תורנית התומכת בהתנתקות מוסדות התורה והישיבות מתקציבי המדינה.

הרב קלמנוביץ, המוערך בחוגים ההולכים בדרכו של מרן החזון איש ונחשב למקורב לראשי ישיבת סלבודקה הגר"ד לנדו והגרמ"ה הירש, אתם הוא מיודד באופן אישי.

במעמד בלטו חברי "מועצת גדולי התורה" של 'הפלג', ביניהם: ראש ישיבת בית דוד הגר"צ שינקר, גאב"ד מסורת הגר"צ פרידמן, ראשי ישיבת פוניבז' הגר"ש מרקוביץ והגר"א דויטש, הגאון רבי אליעזר דינר רב בית הכנסת 'עדת ישראל', הגר"מ שמידע ראש ישיבת גרודנא ועוד.

המעמד נפתח באמירת פרקי תהילים לישועת הכלל והפרט, כשלפני התיבה עובר המשגיח הגה"צ רבי אליהו אליעזר דסלר.

לאחר מכן נשמע משאו של ראש ישיבת פוניבז' הגר"ש מרקוביץ, שעמד בדבריו על כך שהמאבק נגד עולם הישיבות ולומדי התורה חמור וקשה יותר מתקופת החורבן, כאשר אספסיינוס קיסר ניאות להשאיר את "יבנה וחכמיה", את רבי צדוק ואת שושילתא דרבן גמליאל, ואילו כעת רוצים הם לעקור את הכל.

במרכז המעמד נשמע המשא המרכזי מפי הגרי"י קלמנוביץ שנמשך שעה ארוכה. בתוך דבריו תקף הגרי"י קלמנוביץ בחריפות את השיטה הגורסת כי יש לכבד את הרחוקים משמירת תורה המצוות ועל ידי כך להחזירם למוטב.

"בזמן האחרון יש עוד דבר, שמקהילים קהילות ברבים לדרוש דרשות של דופי, בעל פה ובכתב, דברי ליצנות, ומשתמשים באומנות הדיבור להעמיד תילי תילים של הלכות לבאר את המצוה החדשה לקרב ולהתקרב למינים ולאפיקורסים והמוסרים, וחלילה להרחיקם או לשלחם מחוץ למחנה, למרות שהם גרועים ממצורעים שמשולחים מחוץ למחנה", אמר הרב.

"מאז ומעולם היה פשוט שמי שמדבר כך כנראה שהוא גם כן שייך לזה, הוא גם כן "מצורע". על כן עלינו להתחזק שכל מי שיש לו דעה קצת, להרגיש שהאפיקורסים והכופרים ופורקי העול יצאו מכלל יהודים, מחלל שבת אינו יהודי, הוא כגוי! וזה היה תמיד ההרגש הפשוט אצל כל יהודי מאמין, וכל מי שמחפש לצדד לימוד זכות על מחללי שבתות הוא צריך בדיקה, כך היה פשוט תמיד אצל כולם".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

37
נחלקו סופי מכלל ישראל
שונאי ישראל
36
העיקר שנשמע ממנו שצריך להצביע לחיים אפשטיין אם בכלל מותר להשתתף בבחירות הטמאות ?!!!
מגידו
35
בגלל יהודים כמוהו נחרב בית המקדש כמה שנאה ? ועוד בימי בן המצרים..
דוד קלמן
34
תעזבו אותנו לנפשנו אוכלי השפנים והחזירים
הפורום החילוני
33
לזה קוראים .... למי שדואג שיהודים לא יתקרבו לקב"ה הלטאיות נהרסת עם כאלו אנשים
עוד אחד
32
למי שקצת מתבונן בדבר נראה שהוא בא להתנגד ולתקוף את דבריו של מרן רה"י הגרי"ג אדלשטיין שליט"א בדבר ההתייחסות לנושרים שבתוך הבית וכמו שדבריו פורסמו בכל אמצעי המדיה בוידאו הנודע. מרן רה"י אמר שם דברים שלא שמענום עד הלום אבל זו לא בעיה או סתירה כי בודאי שדבריו נאמרו ביחס לדורנו במצבו ובעיותיו הוא. קם לו
חושב
ח...ח...ח... על מי אתה עובד חוץ מעצמך
משה
החזו"א דיבר על לקרב נושרים עובדות תקרא בכל ספרי חייו וישו היה "נושר" וע"ז הגמ' אומרת ולא כיהושע בן פרחיה אבל מה אכפת לך מעובדות כמו כל השטויות והשקרים שאתם מוכרים הרי על זה אתם חיים
ריאלי
עיין בתגובתו של הצורב לתגובה מספר 2 שכפה"נ אתה הוא המגיב מפני שבשניהן המגיב מכנה עצמו ריאלי... המגיב מנסה להעמיד אותך על טעות כאילו בשביל לקרב מותר הכל ואת כולם... בגמ' צבואר להדיא שיש לדחות אבל לא לגמרי אלא להשאיר פתח מילוט חזור.... הרב קלמנוביץ שיח' שבודאי יודע את הגמ' יותר טוב משנינו ואת דברי החז
חושב
להכות חיילים לנהוג באלימות לקדש את הביטול תורה ולהעריץ את הרצים במירוצים זו אפילו לא הדת הקרובה ביותר ליהדות
ריאלי
31
אבל למה כל כך מעט פתאים הגיעו
יאיר
אוהב את הבריות ומקרבן לתורה?
שאלה
30
שכל ישראל נקראו נפש אחת... ואם חטא אחד מהם - כולם ערבים זה בזה. למה הדבר דומה? לבני אדם שהיו באין בספינה, נטל אחד מקדח והתחיל קודח תחתיו. אמרו לו: שוטה! אתה קודח תחתיך, והמים נכנסין וכולן אבודין! (מדרש)
חיים
29
קטונתי לדבר בפני גדולים. רק שימו לב לסגנון המגיבים, וזכרו את הפסוק "מרשיע צדיק, מצדיק רשע - תועבת השם גם שניהם". אלו שמדברים נגד התורה הם מוקעים על ידי 'אוהבי ישראל' (יעני). חשבו על זה.
אור
מי שמדבר בריש גלי נגד בניו של הקב"ה בין כך ובין כך קרויים בנים כפסק ההלכה וקורא לא לקרבם ל ת ו ר ה והעיקר שבזה נעשה הוא ה צ ד י ק ועמך כולם רשעים צריך שבע בדיקות ושבע דרישות וחקירות ולא כך היה דרכם של גדולי ישראל האמיתיים בכל הדורות כמו למשל הרבי מבעלזא זצוק"ל כמה היה נזהר מלדבר כך ...
יאיר
28
צריך להזהר כשמדברים על אנשים גדולים וענקי רוח. הרב קלמנוביץ הוא יהודי של יראת שמים ומלא בחרדת אלוקים. מתפלל כשלוש שעות תפילת שחרים כל יום. כולם מסכימים שלגדולים בעצמם מותר לחלוק ולא לנו להגיב או להביע עמדה. בפועל כל אחד עושה ויעשה כפי רבותיו האישיים.
מויש

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: