"נעילת הזמן"

כך סיימו את 'זמן קיץ' ב'עטרת שלמה' • צפו

פרויקט "שינון המסכתות" • כך סיימו תלמידי ישיבת 'עטרת שלמה' בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין את 'זמן קיץ': שמחת סיום הש"ס וסיום מסכתות • צפו בתיעוד מיוחד (חרדים)

במוצאי צום תשעה באב התכנסו שש מאות בני ישיבת" עטרת שלמה" בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין למעמד "נעילת הזמן", אשר במסגרתו שניים מבחירי הישיבה סיימו את כל מסכתות הש"ס, וכארבע מאות בחורים סיימו יחד את המסכת שנלמדה במהלך השנה האחרונה בישיבה - מסכת "בבא קמא".

מעמד הסיומים הוקדש לעילוי נשמת הורי הנדיב ר' משה פורר.

המעמד נערך כמידי סוף זמן כחלק מפרויקט "שינון המסכתות" המלווה את הישיבה מיום היווסדה. המיזם החל לאחר שבישיבת "עטרת שלמה" זיהו את הפוטנציאל הגלום בימי 'סוף הזמן' אשר במקומות רבים הולך לאבדון מחמת הרפיון המצוי בימים אלו.

בישיבה הרימו את הכפפה והכריזו על פרויקט "שינון המסכתות" אשר מתקיים בשבועות האחרונים בסיומו של כל זמן, ובמסגרתו בני הישיבה עמלים ללמוד ולשנן את כל המסכת שנלמדה בישיבה מתחילתה ועד סופה, כולל הדפים שלא נלמדו בסדרי הישיבה, כשלאחר מכן נדרשים לעמוד עליה בכור המבחן שמתקיים ביומו האחרון של ה'זמן'.

ראש הישיבה הגאון רבי שלום בער סורוצקין סיכם במשאו במעמד: "אין ספק שבחור אשר יוצא מהזמן עם קניין נצחי במסכת שנלמדה - ממש כמונח בקופסה, בין הזמנים שלו נראה אחרת לגמרי, כראוי לבן תורה אמיתי, כמו שעוררו רבותינו גדולי הדור שליט"א בקריאתם לבני הישיבות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
חבל שהוא לא אמר ש1000 סיימו
אורי
18
איפה בארץ נמצאת הישיבה הזאת?
מיטל
הישיבה נמצאת בקרית הישיבה אשר ביישוב שדי חמד בראשון לציון, צריך פשוט להיות שם ולהתרשם מהמקום הענק והמטורף
מבין עניין
17
גזענים
דוד
16
וולפסון שלמות היצירה
יוסי
15
לא יאומן
שימי
14
ממליץ לגולשים אשר רוצים לראות בית מדרש רועש וגועש מקול התורה ומרמת הבחורים
שמעון
עפת רחוק ישיבה בינונית לא יותר
ירושלמי
13
זה שיהודי גדול בגיוס כספים לא הופך אותו לגאון.
אליהו
12
ישיבה מספר 1 בעולם הישיבות
מבין
11
זה נראה כמו מקסימום 150 בחורים, אולי כבר חזרו הביתה
יצחק
10
איש צנוע ונעים עוזר לכל פניה והכי מדהים כמה מקורב לר חיים קנייבסקי
רובי
9
שמח לראות שר שלו בער מצליח בחלומותיו עוד 2 שלומבערים והעולם החרדי מסודר
ראובן
8
בימים אלו (מזמן אלול הבעל"ט) מקצץ סורוצקין מאות שקלים לאברכים במילגה החודשית בכולל הגדול במודיעין עילית והופך אותם לעובדים שלא מקבלים אפי כמו ישיבת בין הזמנים לילדי כיתות ח' באחת הפריפריות וזאת ע"י כללים חדשים של שמירת סדרים לא הגיוניים כלל. ברור שיש לו על מה לחגוג (כולל זה מונה כ 750 אברכים)
גלעד
7
ישיבה תותחיתתתת, בנ"א עצמתי בליגה
אחד
6
מטורף מטורף מטורף אולי לכן זכתה להיכנס לשלישיה הפותחת בדירוג הישיבות שערכתם
בן תורה
5
הרב מחבבו מאוד מאוד מדהים לראות שיחה שלו עם הרב
שלום
נדיב מאוד = מחבב אותו מאוד
ריקי
4
סיום הזמן זה תשעה באב כמדומני
יעקב
3
לא כל כך מתאים למוצאי היום העצוב ביותר בשנה..
צחי
עם בחורים כאלו שסיימו מסכת מתוך שטייגען עצום נוכל לבקש את בניין בית המקדש, ולא עם אנישים שיש להם זמן לקור אינטרנט ולהגיב
בריא בנפשו
2
תלמידי חכמים הלואי שגם אזכה שיוצאי חלצי יהיו תלמידי חכמים
רחל
1
בטח לפני שיוצא מהבית שלו הוא מפזר אותם עם האצבעות.. כדי שירא כמו אחד הגדויילים..
געציל ויינשטיין
כבר שאל על זה (לגבי מישהו אחר, שהוא קצת יותר לעניין) אחד מת"חים גדולים שבדור: איך הוא מסדר את הפאות? עם פאן????
מישהו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: