בשורה טובה

הסוף לאפליה? סמינר חדש לספרדיות יוקם בבני-ברק

מדי שנה, נותרות מאות נערות מחוץ לסמינר ראוי בשל מצוקת מיקום או העדפה עדתית כזאת או אחרת. לקראת שנת הלימודים הקרובה, חברו שורת עסקנים יחדיו להקמת סמינר חדש לבנות חניכי הישיבות הספרדים , "בית יעקב לבנות חניכי הישיבות". גדולי ישראל מברכים (חרדים)

מצוקת הסמינרים היא אחד הנושאים הכאובים ביותר במגזר החרדי. מדי שנה, נותרות מאות נערות מחוץ לסמינר ראוי בשל מצוקת מיקום או העדפה עדתית כזאת או אחרת.

לקראת שנת הלימודים הקרובה, חברו שורת עסקנים יחדיו להקמת סמינר חדש לבנות חניכי הישיבות הספרדים , "בית יעקב לבנות חניכי הישיבות" שמו, בנשיאות ובהכוונת גאב"ד חניכי הישיבות הגאון הרב מרדכי גרוס שליט"א. הסמינר ייפתח לקראת שנת הלימודים הקרובה בבני-ברק.

מנהל הסמינר, הרה"ג הרב יחיאל יונה התקבל השבוע בבתיהם של גדולי הדור לברכה ולהצלחה בפתיחת הסמינר, ולהצלחת התלמידות בחינוכן ליראת שמים ומידות טובות.

בביקור שנערך בביתו של מרן ראש הישיבה הגרי"ל שטיינמן יחד עם הגר"מ גרוס ומנהל הסמינר, התבטא מרן הגרי"ל שטיינמן: "פתיחת הסמינר הוא דבר טוב מאוד ובטוח שיזכה להצלחה".

גם הגר"ח קנייבסקי ברך את הנהלת הסמינר ברכת "ברכה והצלחה", והרבנית קנייבסקי תליט"א בירכה את הבנות שנרשמות בימים אלו לסמינר: "שיזכו לזיווגים הגונים ולהצלחה ברוחניות ובגשמיות, ומיד בסיום הלימודים יזכו להינשא לתלמידי חכמים".

מרן הגאון הרב מיכל יהודה לפקוביץ ברך ואמר: "הבנות שילמדו שם יזכו להקים דורות של תלמידי חכמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

29
אין לנו צורך בסימינר לבנות הרב גרוס מתיר הפאות יהיה עליו נשיא. אנו רוצים חינוך ספרדי ס"ט. כלומר דרך ארץ נימוסים יראת שים בלי פאות בלי חולצות לייקרה ובלי כל הפאר והסנוביות של תרבות אירופה אדום. אנו זקוקים שרבנים ספרדים אמיתיים כמו הגאון הרב מאזוז הם יהיו המדריכים של בתי החינוך לבנות שתהיינה אמהות לעם
מודה ועוזב
28
זו שליטה אשכנזית במיטבה!!! אסור שזה יקרה! זה בהרבה יותר גרוע מאשר תלמדנה הבנות בבית יעקב אשכנזי לגמרי, כאן "מחדשים" את המנהג הספרדי בלימוד התורה, אוי ואבוי... (משל למי שמתיר את האסור, מילא שידע שזה אסור ויחטא בזה אבל לומר על הטמא טהור, אוי ואבוי!!!) יש סמינר נפלא בבני ברק של הרב מאזוז בו מתחנכות ה
יהוידע
27
תלמדו מאיתנו, הדתיים - לאומיים והחרד"לים. אין אצלנו זכר לשנאת-ישראל הזאת, שזה הפך התורה. את הדברים הרעים שאצלנו נשתדל לתקן בע"ה וללמוד מכם את הדברים הטובים.
כתומי
אתה צריך להבין שאין מה ללמוד ממכם, כי מה שאתם לא עושים הפליה- כביכול (ושוב פעם אני חוזר כביכול) זאת משום שאתם מושכים אחריכם את כל הספרדים במנהגים, למשל! הנוסח הצבאי "שתיקנה" הרבנות הראשית כולו אשכנזי!!! א"כ מה הפלא... שנית, באותה מדה אני חושב שאין לכם מה ללמוד מהחרדים, שברובם טיפוסים צבועים, א"כ
ירוקי
26
זה מה שהם מרוויחים מכך.
תמי
25
אני תלמידה מהסמינר הזה ואני אומרת לכם אן על הסמינר הזה איזה צוות לימוד איזה מנהל נשמה פשוט אן מילים מי שאומר שזו אפליה שינסה להכניס תלמידה ספרדיה לסמינר לא ספרדי ויראה אם יכניסו אותה הם יקבלו בת מקולקלת שכנזיה ולא בת טובה ספרדיה
תלמידה
יש גם כיתות ה/ ו/?
תלימידה
24
דהיינו ספרדי שיצהיר שהוא ישמע רק לגדולי אשכנז, לא יחזיק בביתו את חיבורי גדולי הפוסקים הספרדים, לא ישתתף בשום אירוע בעל אופי ספרדי, לא יתלה תמונות של רבני הספרדים על כותלי ביתו. רק הוא "יזכה" כי בתו תתקבל. נסו והיווכחו.
ברקוביץ.
23
להידחף לכל פינה עזובה ומושלכת בכדי לקבל מנת תשומת לב...
ישראל לוי
22
אתם מדברים? האשכנזים? כל החיים שלכם לא הפסקתם להפלות! ואם יפלו אותה, זה אומר שהגיע הזמן שתזחלו לרגלינו. חוץ מזה למה שלבנה תרצה ללמוד עם ספרדיות? הן לא טמאות?
shay1571
21
אין מה לעשות. הספרדים לא יצליחו לחקות אותנו. אין להם את הכשרונות הדרושים לחנך בנות. גם הבנות הספרדיות פרחחיות וחסרות צניעות. אי אפשר לקבלן לסמינרים שלנו.(חוץ מכמה בודדות עם מרפקים) אין לנו להסכים לשילוב בנות בסמינרים שלנו, שישפיעו על בנותינו לרעה. עדיף שיקימו להעצמן סמינרים משלהן. נראה אותם מצליח
ליטאי
הית רוצה!!!!!!
ספרדיה גאה
דבר ראשון אני בת מהסמינר והוא סמינר פצצה דבר שני איזה שטויות אתה מדבר???? הבנות הספרדיות הם עם נשמה טובה בהרבה יותר מהאשכנזיות השחצניות והסנוביות שלכם שרק מחפשות אייך להתפתח...
מירי
להיפך
חנה
אצלנו הבנות אולי לא הולכות ברווקות לבושות כמו יכניות אתה צודק בזה. אצלכם כשהן רווקות הן הולכות מאוד פשוט וצנוע כדי שיגידו שהן צדיקות אבל אחרי החתונה אוי אוי איזה צניעות ואיזה בטיח אצלנו זה הפוך לפני החתונה הם לובשות יפה ומודרני אחרי החתונה הרבה יותר צנוע מהאשכנזיות שלך.
raz2000
יש הבדל!!! אני ספרדיה ולומדת בסמינר אשכנזי. וכמעם חצי מהכיתה ספרדיות והשאר אשכנזיות . ואני אומרת שיש הבדל אני לא יודעת איך להגדיר את זה. אולי זה מנטליות????
ספרדיה
הנשואות, כשאני מסתובב בבני ברק ,לרגע חשבתי שהגעתי לבית בושת: חצאיות קצרות וצמודות, פאות בלונדיניות וארוכות. ממש צניעות. האשכנזים לא צנועים גם באופיים, גאוותנים, קרים ואין להם לב רחמן של יהודי אותנטי.
shay1571
יש דרך לדבר.
אברהם הנכבד מאת ה'
גועל נפש מזה האפליה הזו אני פשוט לא מאמינה למראה עיני
יסמין
אם אתה כזה צדיק ולא מקולקל, אני רואה שיש לך מספיק זמן לגלוש באינטרנט ולהגיב תגובות גזעניות ומטומטמות
עדן
20
זו הנצחת האפליה - הרי מדובר בסמינר נפרד לבנות מעדות אחרות שאינן אשכנזיות !!! מצאו "פתרון לאפליה העדתית" - העיקר לא לערבב עדות המזרח עם אשכנזיות
דוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: