בל תשחית

ירושלים: כך מנעו הקיצוניים קידוש לכבוד משה ליאון

קהילה קטנה במאה שערים שביקשה לערוך בשבת קידוש לרגל ניצחונו של משה ליאון ספגה מנחת זרועם של הקיצוניים שבליל שבת חיבלו באוכל וגנבו את היין. תיעוד בלעדי (חרדים)

הקוגל על הרצפה (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

קהילה קטנה המתפללת בבית כנסת "תפארת בחורים" בלב שוק מאה שערים ביקשה לערוך בשבת בבוקר קידוש לרגל ניצחונו בבחירות של משה ליאון, ראש העיר הנבחר.

אלא שהיוזמה נוטרלה מבעוד מועד על ידי מספר קיצוניים ששמעו על הקידוש המתוכנן, הגיעו לבית הכנסת בליל שבת וערכו במקום פוגורום.

בין היצר הם שפכו סבון על הקוגל והשליכו אותו על הרצפה, שפכו את בקבוקי השתייה על הרצפה וכן גנבו את בקבוק היין שהוכן עבור הקידוש כדי שהמתפללים לא יוכלו לערוך קידוש גם עם מעט האוכל שנשאר.

גבאי בית הכנסת עדיין לא פתרו את התעלומה - מי נתן להם מפתח או פתח להם את הדלת של בית הכנסת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
די כבר להיתפס על הלשם שמים הזה מידות רעות נטו
ישראלי ציוני
21
מהרסייך ןמחרבייך ממך יצאו. בושה וחרפה
משה
20
היה נערך קידוש, לא היינו מתפלאים אם נערי דגל התורה היו הורסים אותו. אז למה לקנאים אסור כשלהם מפריע קידוש על בחירת ראש עיר חצי חילוני? די לצביעות
אאאא
19
שבמאה שערים גדל דור של שונאי ישראל מובהקים. רוצחים ופושעים מהגרועים שבאומות העולם, שומר נפשו ירחק משכונה מסוכנת זו.
אליהו
בכתבה מפורש כתוב שלא ברור מי עשה זאת, ולמי יש מפתח למקום... אז לפני מסקנות אני צריך הוכחות...
דני
18
אין ספק שאסור להזיק לרכוש של אחרים כמו כן אין ספק שלעשות קידוש כזה באמצע השוק של מאה שערים זה סוג של פרובוקציה שמזמין התנגדות אז לא שאני מצדיק את ההתנהגות הנ"ל אבל פחות מזועזע משום מה כי אם מי שאתה רוצה לעצבן אותו מתעצבן בסוף סימן שהצלחת אז למה אתה בוכה???
החכם
17
מי התיר לזרוק אוכל איפוא היראת שמים שלהם
יוני
16
אנשים שפלים ורעים. בושה וחרפה
שי
15
לחיות מותר לגנוב ולהשחית
יעקב
14
בית כנסת מיועד לאמירת קינות
זלמן
13
חיות!!!!!!!!! תתבישו לכם.. את התואר יהודי לא מגיע לכם.
ישראלי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: