ההשפלה • היום שאחרי

ש"ס תוקפת: דגל התורה הוכיחה שהיא פדרציה של חצרות

בש"ס מנסים להבין את ה'בגידה' ו'חציית קו האדום' של 'דגל התורה' ומאשימים את מלחמת החצרות הליטאית • ב'דגל' מתקשים להעניש את 'המורדים' • בכירים בש"ס: "נתנו הכל וקיבלנו זירו" (חדשות)

אריה דרעי (צילום: פלאש 90)

בזמן שבש"ס ממשיכים לעסוק ברעיון 'המפץ החרדי', אליו מתנגד ראש הישיבה הגאון חכם שלום כהן, נשיא מועצת חכמי התורה, ומרבית חברי הכנסת, המפלגה זכתה אמש להשפלה נוספת מצד הסיעה הליטאית.

"ש"ס קיימה את ההסכם עם 'דגל' במלואו" אומר ח"כ בתנועה: "מה קיבלנו בתמורה? זירו. כלום. אין לנו פרצוף לצאת לרחוב האלעדי, הזהירו אותנו שאחרי בית שמש אנחנו צריכים להחזיר בתשובה משלנו ולהיכנס לקואליציית פרוש, 'המושכים בחוטים' בסביבת דרעי התנגדו, רצו להמשיך את ה'ציר', והנה - התשובה הגיעה והיא הייתה צפויה".

ח"כ יעקב מרגי החריף את המתקפה מצד ש"ס וכתב נגד הסיעה הליטאית: "דגל התורה הוכיחה הערב שהיא פדרציה של חצרות שכל אחת מושכת לכוון אחר. זה קרקס. עצוב לי על המפלגה שבעבר התיימרה להנהיג את הציבור החרדי. אני גאה בתנועת ש״ס שמובילה הנהגה אמיתית ומאוחדת הנשמעת כולה לדעת תורה".

מרגי הזהיר מפני רעיון 'המפץ החרדי': "הוא שאמרתי מה שהיה הוא שיהיה אי אפשר לסמוך על דגל התורה בשום הסכם שוב בגידה באלעד, יש כאן מפח נפש חרדי ולא מפץ חרדי. היום במוניציפאלי מחר בכנסת. מילה של שס זו מילה. מילה של דג"ת זו בגידה".

בינתיים, גורמים ב'דגל התורה' אומרים כי יתקשו להדיח את חברי המועצה ברדוגו ושפירא שהצביעו בעד התקציב בניגוד להנהגה הפוליטית במפלגה: "הם קיבלו הוראה מהגאון רבי דוב לנדו, וזה לאחר שהתייעצו עם ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין שהנחה אותם לעשות ככל אשר יורה להם הגר"ד".

ב'דגל' מעריכים כי ההוראה של הגר"ד לנדאו הייתה יודעה כבר בתחילת השבוע, אך באלעד חששו שגורמים בהנהגה הפוליטית ינסו לטרפד את האישור - כפי שהתרחש בעבר - ולכן שמרו על כך בחשאיות עד ההצבעה במועצת העיר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

37
הרי בבחירות לכנסת זה ש"ס שרצו מפלגה ספרדית טהורה. אז על מי הם כועסים עכשיו? הם עובדים לפי האינטרסים האישיים שלהם בלי שנאה לאף אדם.
דדו
36
גועל נפש
מיכל
35
הוא עומד בראש קבוצה המכונה החזונישניקים שהתנגדה להנהגתו של הרב שך בטענה שהיא נוגדת את שיטת החזון איש, בראש הקבוצה עמד הגאון רבי חיים גריינמן זצ"ל. תלמידו של הרב לנדו הוא הרב יהודה סילמן. מדובר אכן בפדרציה של חצרות.
יונתן
ב"מקטוביץ עד ירושלים" מופיעים בגדול ר' חיים גרינמן ור' ניסים הגראי"ל והגר"ח, אלו שאתה לא אוהב.
תינוק
34
פעם חשבתי לתומי שהאיש חכם ויודע לקרוא מפה פולטית כל ילד שמכיר קצת את אלעד ידע שזה מה שיעשו אני דגל המקומית באלעד מי שקצת מבין בפוליטיקה ראה ברור שאבי שטרן לא רק שהוא לא אופוזציה הוא גם חבר וידיד אמת של פרוש נ.ב זה רק מראה כמה החברה מחוץ לאלעד שחושבים לנהל לנו את העיר מבחוץ מכירים את אלעד
דרעי
33
זה חלק מההכנה של דרעי לנאום שהוא בנה את רב חיים קנייבסקי דרעי מרסק את כל העולם כולל רבנים כמו שר התורה העיקר שהמכלוף ישלוט בציבור
יחיקל
32
מרגי בשביל למצוא חן בעיני הבוס שמבוסס אותו הוא מתקיף נציגים שקיבלו יעוץ מראש ישיבת סלבודקא שקיבל מנדט להחליט מראש ישיבת פונוביז. כשתקפו החלטות של שזה תמיד היא ענתה יש לנו רבנים. ודי עם התנשאות...גם עכשיו מרגי דה מארג מאיפה ההתנשאות שלך להתערב בעיר שאתה לא גר בה ותשוביה יודעים היטיב מה טוב להם וככה
אריה לוינגר
בטלן אתה לא אמור להיות בבית המדרש שאני ממן? יש לך זמן פנוי להשתלח בשלךיח ציבור. הגדולים שאתה מציין ינקו תורתם מאבותיו ס"ט
בטלן
31
בשתי מילים . ש"ס זה " דברים בטלים " ילה שסניקים תתחילו לטנף כמו שרק אתם יודעים . עדיף לתת את הכוח לליכוד , לפחות הם ישמרו על ארץ ישראל . ולא כמו השחצן דרעי שמכר את מדינת ישראל תמורת כבוד כבוד ועוד כבוד .
רובי
30
מי שבוגד בדוייטש בירושלים קבל סטירה בחרתם ליאון כיפה סרוגה שבעבר כינתם אותם עמלק במקום לבחור בחסיד --- בושה ש"ס מזמן לא רלוונטית רק המבוגרים הספרדים עוד יבחרו בה העם התפכח !!!! מה עשיתם בדיוק ???. מה אתם תורמים ????
ספרדיה
מדוע עלינו לבחור בו ? איזו עדיפות יש לאיש של פרוש מכיפה סרוגה ? כלום. להזכירך - דייטש ופרוש היו מראשי מבזי בנות עמנואל - למה שנצביע לו ?
לוי
29
מה הם צריכים לעשות נגד רבניהם? אלא מאי זה רק סיסמא נבובה כשזה משרת אינטרס, ואף אחד שם לא מאמין בזה, מי שמאמין בגדולי תורה מאמין בהם גם כשזה לא מסתדר לאינטרס הצר והבזוי שלו.
ככל אשר יורוך
או שתמיד שואלים מי שבא להם, ואח"כ קוראים לזה דעת תורה בושה
מאיר קליין
28
טיפש העצניקים כבר טוענים את זה 6 שנים!
חרדי שפוי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: