הפאניקה בעיר החרדית

ילדה סיפרה בבהלה: "ערבי הציע לי במבה"

בעוד הישוב החרדי עדיין המום מפרשת החטיפה והתקיפה האכזרית של הילדה בת ה-7 - כשהחשוד היחיד בכך שוחרר ממעצר - נתקפה השבוע ילדה בפאניקה, וסיפרה שערבי הציע לה ממתק (חרדים)

אילוסטרציה (צילום: shutterstock)

זה אירע לפני מספר ימים, באותה עיר חרדית המככבת בכותרות בפרשת התקיפה האכזרית: ילדה חרדית, בת 11, נכנסה בבהלה לבית הספר שלה, וסיפרה כי פועל פלסטיני שחלף בסמוך הציע לה במבה, בניסיון לפתות אותה לבוא עמו.

"ערבי אחד הוציא במבה ואמר לי שכדאי לי לקחת ולאכול, ושאני יבוא איתו", סיפרה הילדה בבעתה לחברותיה לכיתת הלימודים.

יצוין, כי הילדה פעלה בתושיה, כפי שלמדה ב'שיעורי המוגנות' בבית הספר החרדי, ונמלטה במהירות לכיוון ההפוך מהמקום בו היה ההלך הזר.

סופו של מקרה זה, לשם שינוי, היה טוב. צוות בית הספר בו לומדת הילדה, כך נודע ל'כיכר השבת', פעל לפי הנהלים: ווידא מיד עם הורי הילדה כי הם מודעים לאירוע, פנה במקביל לרשויות הרלוונטיות כדי שיטפלו בהיבטים השונים של המקרה וכמובן הרגיע את הילדה המפוחדת.

מחלקת הביטחון בעירייה, שדווחה על האירוע החשוד מפי הנהלת בית הספר, שיגרה רכב של סיירי ביטחון לרחובות השכונה החרדית, בניסיון לאתר ולעצור את הערבי החשוד.

גם המשטרה הוכנסה כמובן לתמונה, ואז התברר מקור הפאניקה: מדובר היה באדם שאינו חובש כיפה, שאינו מתגורר בעיר החרדית והגיע למקום לצורך כלשהו. כשחלף ליד חנות לממכר מזון, החליט להיכנס כדי לקנות במבה לנכדתו.

באותו הזמן עמדה במקום הילדה בת ה-11, והסתכלה עליו מקרוב, בעיניים בוחנות. בעקבות כך, הציע לה האיש, באדיבותו, מהבמבה שרכש.

לאחר החשד שהודבק לו והשמועות שכבר הופרחו אודותיו, ובינתיים כאמור הופרכו, נאלצה אמה של הילדה להתנצל עמוקות בפני האדם שהציע ממתק לבתה.

מהרשות המקומית נמסר ל'כיכר השבת' כי "לא ידוע על מקרה כזה". גורמים במשטרת ישראל אישרו את פרטי האירוע, שהסתיים כאמור בלא כלום, אך ממחיש את רמת הפאניקה השוררת בעיר בבנימין - שתושביו חוששים מפני תוקף ילדות המסתובב חופשי.

חשש ההורים וילדיהם גבר השבוע, כצפוי, לאחר ביטול כתב האישום נגד מחמוד קטוסה החשוד בתקיפת הילדה בת ה-7, ושחרורו מהכלא הצבאי

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
וטיפ למבוגרים: תביאו לנכדה להציע את הבמבה
אבי
9
גם אם תהיה אי נעימות. ושלא יגיע למקרה אמיתי ולילד יהיה לא נעים....
רותי
8
ילדות שומעות חצאי סיפורים ומתחילות לדמיין דיי
מוטי
7
לא לחפור לאנשים זרים ולא להסתכל עליהם כאילו הם חוקרי השב״כ
גדי
6
לתקן את האמון של האזרחים כלפיה - תחת זאת הוםקרה כאן ילדה בת 7 ואין לה מנחם. פעם הבאה תחשוב טוב טוב האם להתלונן.
איילה
5
אני כאישה חוזרת בתשובה שמגיעה לחנות או סתם מסתובבת באיזה של קהילה מקבלת מבטים מילדים כאילו נפלתי מהירח.... אז קל וחומר אנשים שאינם מהחוג של שומרי המצוות צריך לחנך את הילדים לא לנעוץ מבטים באנשים זרים (וגם באלו שלא זרים...)
מניסיון
4
חילוני מציע ממתק לילדה חרדית? אין לו טיפת שכל להבין איך היא תפרש את זה? בכלל בתור בן אדם זר הוא לא אמור להציע ממתקים לילדים, בתור גבר בטח לא להציע לילדות, ובתור חילוני לא להציע לחרדית קטנה. טיפשות זו גם עברה.
זו דעתי
3
ואוווו פשוט אנשים מנסים להוצאי אותם רעים כשהם לא בגלל שסתם האשימו איזה אחד באונס עכשיו כל ערבי שיחלוף על פניי האדמות יאשימו אותו במשהו
אד
2
יציע במבה לילדה זרה לחלוטין? מה הקשר? אז מה אם היא מסתכלת? הוא קנה את זה לנכדה שלו לא? אז הוא יביא לה חצי חטיף?.. תחשבו בהגיון..
דניאל
פשוט אין לחרדים אוכל הם חיים על נדבות והוא מישראל ביתנו והוא ריחם על הילדה שרצתה במבה
נתן
יש אנשים שלא כמוך זאת אומרת אנשים עם לב ושבן אדם מסתכל עליהם עם במבה אז הם מבינים מה הוא רוצה מהם ובמקרה שלנו האדם הציע לה באדיבות במבה
נתן כהן
לא זה לא מוזר אם הוא חילוני כי אצל החילונים זה דבר מקובל להציע דברים כאלו כמו אוכל או שתיה לזרים וזה מתוך טוב לב ולא שום דבר אחר. אין אצלנו את המושג שאצליכם יש שלא לדבר עם זרים. אין לי ספק שהאיש פעל בתום לב ובטוב ליבו כי חשב שהילדה מסתכלת עליו בגלל שהיא גם רוצה במבה והוא ריחם עליה, גם אני הייתי מציע
חוזרת בתשובה
לה במבה ואז מה ישאר לנכדתו?
דניאל
זה לא שהוא נתן לה מאה דולר...
זונדל פעטשגעבער
והתגובה של הילדה היא המוזרה, ונובעת מהטפת יתר לצד השני
אפרים
1
כל החרדים יודעים כי בלי הערבים עולם התורה לא יוכל להתקיים. מי יקנח אחר בחורי הישיבות? מי יעשה את כל העבודות השחורות בערים החרדיות? מי ינקה ויקנח אחרי התלמידים והתלמידות בבתי הספר? הכל יודעים כי רוב הפוגעים בילדים החרדים הם חרדים ולא ערבים.
צוציק
ילדה צדקנית בת צדקנית שווה מליונים שלהם.
א
למה לקחת לה את השם ? מין ויין אינת ? אינת ערבי נכון ?
צוציקית
בשביל נוחות לא מפקירים בנות יהודיות ולא מפקירים דם יהודי!! תחשוב על כל פיגוע שהיה או על כל תקיפה או על פיתוי נערות יהודיות להתחתן עם ערבים-( וזה קורה המון!!) כאילו זה פגע בך ובמשפחתך. אתה עדיין דבק בעמדתך??? תחשוב קצת על כלל ישראל ולא רק על הפופיק של צוציק.
אני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: