מעקב 'כיכר'

התרגיל: הישיבות האשכנזיות - ללא ספרדים

הורים לבחורים ספרדים טוענים כי היוזמה לדחיית הרישום לישיבות הספרדיות, בעוד ברבים מהישיבות האשכנזיות הרישום הסתיים, הוביל לאפליית הבחורים הספרדים (חרדים)

אילוסטרציה (צילום: נתי שוחט, פלאש 90)

האם הישיבות האשכנזיות סגרו את הרישום לפני כשבועיים כדי שלא ייאלצו לקבל בחורים ספרדים לשורות הישיבה? כבר לפחות עולה מטענות שהגיעו ל'כיכר השבת'.

הרב י.מ. - אבא לבן ישיבה הלומד בישיבה קטנה ספרדית טוען, "זה פשוט לא יאמן, כולנו בני ערובה לאשכנזים שעשו לנו את 'תרגיל המאה'. ראשי הישיבות האשכנזיות שבחנו כבר לפני שבועיים בניגוד לעמדת גדולי ישראל - יזמו שאנחנו, הספרדים, נציית באופן מוחלט לתקנות, ואילו הם כבר סגרו את הרישום".

עוד הורה ספרדי מוסיף ואומר ל'כיכר': "מדובר חד וחלק בתרגיל, ובושה שלא קלטנו את זה עד עכשיו. כל השנים, הבחורים הטובים בישיבות הקטנות הספרדיות היו נבחנים לישיבות האשכנזיות הטובות וחלקם מתקבלים. השנה בגלל אותו תרגיל הישיבות הספרדיות לא שולחות את הבחורים להיבחן, ובינתיים ראשי הישיבות האשכנזיות כבר סגרו את הרישום".

"כלומר, שהטובים שלמדו בישיבות ספרדיות והתכוונו ללכת להיבחן לישיבות אשכנזיות - נדפקו. השנה הישיבות האשכנזיות קיבלו ספרדים רק מישיבות קטנות אשכנזיות ולא מישיבות ספרדיות שמופלות לרעה".

האבא הוסיף, "לדעתי הכל מתוכנן, זהו טריק נגד הספרדים. חבל ששיתפנו פעולה עם זה. הישיבות האשכנזיות, אפילו ליגה ב', כבר לא יקבלו למבחן בשלב הזה".

אחד הרשמים המובילים בישיבות האשכנזיות מספר ל'כיכר': "כמעט כל הישיבות האשכנזיות פרצו את הגדר של גדולי ישראל וסגרו את הרישום מזמן . להזכירכם התאריך המקורי של המבחנים שנקבעו ע"י גדולי ישראל זה אחרי כ' תמוז, היום (שלישי) אנחנו נמצאים כבר בר"ח תמוז ורוב רובם של הישיבות החשובות סגרו כבר את דלתותיהם ואין באפשרותם לקבל בחורים נוספים".

הרשם מפרט את שמות הישיבות המובילות שכבר לא מקבלות בחורים נוספים ומוסיף: "הכאב הגדול הוא, שרק הספרדים ששמעו לגדולי ישראל ולא התחילו עדיין את הבחינות אין להם אפשרות להתקבל לישיבות החשובות. עולם התורה הספרדי כל שנה נלחם בקושי רב להכניס לישיבות אשכנזיות".

לסיכום אומר הרשם, כי "השנה יהיה קשה להם עשרת מונים וכמעט בלתי אפשרי. הישיבות הספרדיות שלוחמות בקושי רב על התופעה שכל טובי הבחורים הספרדים מעדיפים ישיבות אשכנזיות הם גרמו למצב הזה בתחכום רב".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (69%)

לא (31%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

86
למה אתם מתביישים בספרדיות שלכם? למה אתם רודפים אחרי האשכנזים? יש לכם תסביכים נחיתות? רב ורב אשי מבבל, הרמבם ממצרים, הרמבן מספרד, רבי יהודה הנשיא ושאר התנאים מארץ ישראל - אף אחד מהם לא הגיע מאירופה! אז מה הנחיתות הזו? תרימו את המוסדות הספרדים בגאווה גדולה על מסורת יראת ועבודת ה' שיש בעדות המזרח! באה
צביקה
85
אחים ספרדים שלי!! בואו נעשה סדר. אשכנזים זה כל מי שבא מאירופה בתוך זה יש חסידים , ליטאים ירושלמים יקים . בתוך החסידים זה פולין , גליציה , הונגריה , רוסיה (קרלין , חבד ועוד) האפליה רק אצל הליטאים . אך ורק שם . אתם קולטים ?? עכשיו נגלה לכם דבר מדהים - מתוך האשכנזים הליטאים יש רק חמש עד עשר אחוז "לי
אשכנזי לא ליטאי
84
אה, זה מצחיק אותכם. נכון? למה?
ספרדי גאה
83
תחילת הסוף של הישיבות האשכנזית בלי הספרדים הטובים לא ישאר להם ישיבות
ספרדי טהור
82
כך בישיבות, כך בשידוכים, כך בבחירות. תעזבו את האשכנזים בשקט. ותפסיקו להידבק .
אשכנזי.
81
יש היום ישיבות ספרדיות איכותיות ומעולות!! אבל הם רוצים שהבן שלהם ילמד רק עם אשכנזים... אז אני יכול לומר להם שגם האשכנזים רוצים שהבן שלהם ילמד רק עם אשכנזים... תפסיקו להיות נחיתים ולהיות עם גזענות עצמית!!!
דוד מהפיצוחים
80
תפסיקו לרדוף אחרי האשכנזים אתם לא לפחתים מהם איפה הישיבות הספרדיות שהיו תפארת
עמי
79
מתי תתעוררו כבא התורה נמצאת אצל הספרדים אני מבקש בואו לפריפריה כןןן מה שאתם שומעים תראו בחורף קיץ חופשות שבתות בתי מדרשות ספרדים מלאים בבחורי ישיבות למדנים עם יראת שמים והתמדה רק להסתכל ולהתפעל תפסיקו עם הנחיתות בזו יש ישיבות ספרדיות יותר טובות עם דגש על יראת שמים אצלנו לא היה דקירות בישיבה ולא התאב
ספרדי גאה
78
שבוחרי ישיבה ספרדים ילכו לישיבות ספרדיות ולא יתרפסו בפני האשכנזים ברוך השם היום לא חסר ישיבות ספרדיות פי אלף יותר טובות מאשכנזים ויותר מפוארות אז דייי הגיע הזמן
הגיע הזמן
77
כל הכבוד לאשכנזים.ספרדעם תתחילו להתפקח ולא להיות נחיתים ולעמוד כמו עניים בפתח זל הישיבות האשכנזיות.יש המון ישיבות ספרדיות מצוינות.תעזבו כבר את האשכנזים הגזענים.מספיק כבר.!!!!
מכלוף

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: