שינוי תפיסה?

מורות שצחקו מאב שבתו לא התקבלה לסמינר - מתחרטות

האם חל שינוי אמיתי ביחסן של מנהלות הסמינרים, להורים שמבקשים שיקבלו את בנותיהם? במודעה חריגה שפורסמה לאחרונה, מתואר מקרה כואב במיוחד - ואת השלכותיו; הפגיעה ב'שידוכים' (חרדים)

שיחה עם הארגון העומד מאחורי פרסום בקשת הסליחה (תמונה, אילוסטרציה: פלאש 90)

חדשות חרדים

00:00/00:00

במודעה שהתפרסמה אמש (שני) באחד מה'חינמונים' בירושלים, פרסמו חברים ב"צוות סמינר" חרדי בקשת סליחה בלתי שגרתית, בגין התנהגות בה הם תולים את העובדה כי כמה מילדיהם הינם 'מעוכבי שידוך'.

בקשת הסליחה של המורות, נסובה על מקרה בו הן צחקו על אב שאמר תהלים ליד מזכירות הסמינר, בתפילה לשמוע תשובה חיובית על בקשתו כי בתו תתקבל למוסד החינוכי.

המודעה שפורסמה בחינמון

במודעה החריגה מתואר: "כשלא קיבלו את הבת השניה לסמינר, האבא החל לומר תהילים בפרוזדור ליד המזכירות, ובמקום שצוות הסמינר יגיב בהערכה, הוא הגיב בצורה מזלזלת כגון עקימת פה וכו', ואמרו לאבא 'פה זה לא הכותל'".

"אנו, צוות הסמינר, מוחים - נכתב עוד - "כדי לעורר רחמי שמיים על הפוגע והנפגע; שילדינו שמעוכבים ייוושעו".

בסוף המודעה מצוין כי היא נעשתה בעזרת ארגון בשם 'פיוס אמיתי', ובשיחה לנציגת הארגון, נשמעו הדברים הבאים: "אם יש עיכוב שידוכים ובזרע של קיימא, או לנו או לאחד הילדים שלנו, צריך לחפש את הפגיעה שאותה צריך למחוק".

"אם יש מישהו שפגעתי בו, ואין לו עיכוב, זה לא מתאים למחילה... צריך למצוא מישהו שיש לו עיכוב", הסבירה נציגת 'פיוס אמיתי'. "ילדה שלא קיבלו אותה לסמינר לא צריכה למחול על כך, בגלל שאין לה עיכוב, מכיוון שעיכוב לוקח לפחות שלוש שנים".

מזמינת המודעה המשיכה: "מה שאני אומרת, זה שתנסו לשים אותה במקום אחר, ועוד שנתיים-שלוש תנסו למצוא מי פגע בכם. כרגע אין לה עיכוב, כי זה שהיא נמצאת בבית זה לא נקרא עיכוב...".

במענה לשאילה האם מטרת הארגון היא לחפש אנשים שיש להם עיכובים, השיבה הנציגה: "המטרה שלנו היא למחוק את השם-הרע שהיה בין אנשים. לא בקשת מחילה, אלא אנחנו מוחקים את המשפטים.. בסמינר הזה, הבחורה היתה בת 30, ופגעו באבא שלה. אנחנו מדברים פה על 15 שנה אחורה".

האזינו לשיחה המעט-מוזרה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

36
ותחשוב הדיבור קודם שתוציאנו מפיך כל זמן שאתה שולט בדיבור אך כשיצא מפיך אין להשיבו
י ע
35
מי צריך את אנשי החינוך האלה שיתבישו כל היום רצות אחרי תלמידות על צניעות ופלאפונים אותם מורות הם ההרס הכי גדול לדור תתיבישו
ללא שם
34
הישחק אדם באש ולא יכווה הא אם נפגעת מגזענות הרם ראשך תגיד כפרת עוונות ועקוב אחרי המפגע אתה תראה אוטוטו יקבל הדארבא שלו
בדוק
33
הורים שמנסים לקבוע לילדיהם מסלול חיים טמבלים לחלוטין, ילד בריא זה ילד עם יכולת בחירה עצמית. אחרת הוא סתם ייצור משובט.
מישהו
32
לא חתמו בשמות. עוד הטרלה נוסח קמפיין ברכת האורח...
בטח
31
תפסיקו לרדוף אחריהם הסמינרים של הספרדים מעולים הכל תלוי בבית . ושידוך? הרי ה הוא המיזוג זיוגים . חברה תתעוררו הכל רושם ורדיפת כבוד (באיזה סמינר הבת שלי לומדת)
ללא שם
30
אשכנזים אכזרים מאוד.
שמעון
טמטום!! לא מדובר על אשכנזים שמכים ספרדים או מקללים ספרדים או ממש אכזרים כלפי ספרדים, (כמו כשזה במקרה ההפוך וואי וואי איזה קללות וראייה שיש לכם על האשכנזים) תתחיל לשמוע את רוב הרבנים הספרדים איך הם מכנים ומדברים נגד מי שפגע בצפורן של הכבוד שלהם וואי וואי מפחיד, מדובר פה רק על כל מיני מוסדות
ד
אכזריות ושנאה יש בכל המחנות. זה טיפשי להאשים רק את האשכנזים או רק את הספרדים, איך אמרו אחי יוסף, אבל אשמים אנחנו... אחי יוסף הם כלל שבטי ישראל -אשכנזים - ספרדים - אתיופים וכו' כל אחד יפשפש במעשיו ובא לציון גואל.
ספרדי ניטראלי
29
עדיין אתם רואים את את עצמכם הסליחה לא באה בגלל חשבון נפש אובייקטיבי אלא בגלל אינטרס שיש עיכובים בשידוכים. אם לא היה קורה משהו לצחוק עליו באכזריות זה לגיטימי בשבילכם להתנשא על אנשים שמבקשים שהבנות שלהם יתקבלו לסמינר. וכדאי שיפסיקו להתרפס ולהתחנן ובמקום זאת להתפלל שה' ישים את הבנות במקום שהוא חושב שט
ר
28
שחושבים שאם ביקשת סליחה ממישהו והוא לא סלח אתה בסדר ולא צריך לבקש יותר מחילה. אבל ואבל גדול אם ביישת אדם בפרהסיה עליך לבקש מחילה בפרהסיה. ואם לא ביקשת מחילה בפרהסיה גם אם האדם ימחל לך אין לך מחילה אלא אם ביקשת סליחה בפרהסיה
ללא שם
27
אולי סוף סוף תפסיקו להשפיל את עצמכם ותפתחו סמינרים טובים ,תהיהו גאים המוצא שלכם , ברגע שתפסיקו להגיע לשם ירג לליטאים האוויר כמו בארצות הברית, הקהילות הספרדיות מכובדות מאוד ואף אחד לא משפיל את עצמו ולא מתחנן לאף אחד.
צדקיהו
כשהסמינרים של האשכנזים יפסיקו לקחת לנו את הבנות הטובות הסמינרים הספרדים יהיו יותר איכותיים משל האשכנזים זו לא חכמה להשאיר אותנו עם בנות חלשות-בינוניות ולהגיד להו תפתחו סמינרים
שירה
הסמינרים לא לוקחים את הבנות. הם לא מעונינים בהן. הבנות הן אלה שרודפות אחרי הסמינר...
עצבנית
מה הבעיה בזה שכולם ביחד . מחר גם תגיד לשכן שלך לא בא לי שתיהיה שכן שלי תפתח לעצמך בניין חדש ?. לא מבין אנחנו לא מצטרפים גם למניין . זה פוגע מאוד לשמוע את התגובה הזאת . יש ספר חשבון מנהגי אשכנז . מסילת ישרים מנהגי אשכנז חומש מנהגי אשכנז . מדובר בשתי עמים? ברצות הברית ובחו"ל אין כזה הבדל אני מתיחס לת
חומש מנהגי אשכנ
אני יגיד לך בדיוק מה הבעיה שכולם יהיו ביחד, פשוט מאוד כמו שאתה שואל שזה שתי עמים? אם נתערבב אתכם אתם תרצו לבטל את כל המסורות האשכנזיות, כל המנהגים האשכנזים וכו' הייתי באומן ודברתי עם אחד באידיש וישב שם ספרדי שהתחיל לצעוק עלי למה אתה עושה לי חור עם האידיש שלך, והוא ממש כעס כמו להבדיל ... ראו
תתחיל לחשוב
הדוגמא שלך לא מעידה על הכלל ולי כספרדי אין בעייה מיוחדת עם אידיש אולי חפרת לו בזה שדברת בקול יותר מידי, חשבת על זה? הגיע העת לחפש את המאחד ולא את המפריד.
תלמד להתחשב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: