פסק הלכה חריף

הראשון לציון: המתפללים במניין - רודפים; עוון רציחה בידם

הרב הראשי, הגר"י יוסף, בפסק הלכה חריף נגד אלו המארגנים מנייני תפילה בימים אלו, ימי הקורונה: "כל אדם שנותן יד למניינים אלו, נכנס לגדר רודף ומסכן את הבריות, ואפשר כי עוון רציחה בידו" (ארץ)

הגר"י יוסף (צילום: ללא קרדיט)

הרב הראשי, הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, בפסק הלכה חריף נגד אלו המארגנים מנייני תפילה בימים אלו, ימי הקורונה: "כל אדם שנותן יד למניינים אלו, נכנס לגדר רודף ומסכן את הבריות, ואפשר כי עוון רציחה בידו".

הראש"ל ציין כי את פסק ההלכה הוא כותב לאחר שנשאל על ידי רבים: "על דבר הוראות הרופאים שאין להתכנס לתפילה במניין גם לא בשטח פתוח, אף שיש שם עשרה בלבד, ומבקשים לדעת האם מוטב לעשות מניינים בהיחבא, ויזהרו בכל הכללים של הזהירות, כגון הרחקת שתי מטר איש מרעהו, ויכסו את הפה במסכה וכדומה".

בפסק ההלכה החריף והחריג קובע הרב הראשי: "כבר הודעתי ופירסמתי ברבים את דעתנו, דעת התורה הקדושה, כי אין שום הלכה בעולם שבכוחה לגבור על הוראות הרופאים והנחיות משרד הבריאות שנועדו לשמור על בריאות הציבור.

"ואדרבה, כל אדם שנותן יד למניינים אלו, נכנס לגדר רודף ומסכן את הבריות, ואפשר כי עוון רציחה בידו, וגם כי תרבו תפילה אינני שומע, כי ידכם דמים מלאו".

הגר"י יוסף קורא לציבור להחמיר ולא להשתמש בתחבורה ציבורית: "לגבי נסיעה בתחבורה ציבורית, גם אם היא עולה בקנה אחד עם הוראות הרופאים, אומר אני להוסיף ולהחמיר ולא להשתמש כלל, והמשכיל בעת ההיא ישב בדד, כי תורתנו תורת חיים, ואם יש חשש רחוק של סכנה ופיקוח נפש, יש לחפש את מקום החומרא".

"אל נא אחיי תרעו", מסיים הראש"ל את מכתבו: "שמרו נא על עצמכם ועל בני ביתכם, ואל תהינו לערוך תפילות במניין לעת אשר כזאת, לא בחול ולא בשבת, למעט ככל האפשר מכניסה לחנויות וכדומה, עד אשר ירחם ה' על יצירי כפיו ויאמר די לצרותינו וישלח גואל ויבשרנו גאולת עולמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

52
ומה עם מניין מרפסות??? זה מותר???
קובי
51
אבוי לנו: "דעתי דעת תורתנו הקדושה".
גוי צדיק
50
לכל ה"חכמולוגים" שכותבים תגובות: גדולי ישראל אמרו להתפלל ביחיד, אז מתפללים ביחיד!!! בלי לשאול שאלות ומי שלא שומע להם אין לו יראת שמים ויוריד את הכיפה כי התורה והתפילה שלו לא שווים כלום!!!
א.י.ג
גם אני לא מתחכם ואני בכלל לא מתפלל, שהרי בוודאי ברחוב שלי יש עשרה שמתפללים בביתם, ויש אולי איזה שיטה שגם זה נקרא מנין, לכן אני בכלל לא מתפלל, בשביל חלילה לא לעבור על פסק מרנן ורבנן
מדינת משטרה
לגמרי. כל מילה.
בחורה
49
מה לגבי מיניין מרפסות?
ג
48
אני באמת מבקש הסבר... מדוע במרכולים זה לא מסוכן, ורואים עשרות אנשים סביב הדוכנים בצפיפות ומניינים אסור? עכשיו גם פרסמו שהעסקים (בחלקם) יחלו לפעול לאחר חג הפסח ואילו בתי כנסת יישארו סגורים עד אלול, למה? אלא אם כן יש דברים שאנחנו לא יודעים... או לא רוצים שנדע...
שאלת תם
אומרים לך הכל בפנים. בארץ מעל 100 מתים, מעל 10,000 חולים. הכי הרבה חטפו את זה בבית הכנסת. לא במרכול, לא בעבודה, לא באוטובוס, בבית הכנסת. מה לא מובן לך, באמת? יותר פשוט מזה אי אפשר להסביר, בחיי.
יב
בגלל "חכמים בעיני עצמם" כמוך הפכו השכונות החרדייות למקומות המוכים ביותר במדינה. במשך עשרות שנים הטיפו לנו לחשוד ולזלזל בכל מה שהמדינה עושה. קראו לזה "השקפה טהורה". המסר נקלט היטב ועכשיו אנחנו משלמים על זה מחיר דמים!
רפאל
47
היכן נשמע כדבר הזה בכל ההיסטוריה של עם ישראל? כלומר גם מי שמקיים לימוד בבית מדרש דינו כרודף, ממתי מי שלומד תורה או מקיים מניין הפך לרודף? מעולם לא נשמע כדבר הזה מאז בריאת העולם
רב
קצת ענווה לא תזיק. וכן מי שלא שומר על עצמו, אולי, יתפלל המניין , אבל בדרך עלול להרוג את המשפחה שלו.
שמעון
אני מוחה, מי אתה בכלל שתעיז לחלוק על מרן.
יוני
זה נשמע ממתי שלהיות בחברת אנשים זה מסוכן... וכנראה שבחברת אנשים כמוך זה מסוכן שבעתיים...
רבן
46
זה פסק הלכה בהוראת דרעי! הרב יצחק עובד מדינה ומחוייב ליישר קו! ברוך ה׳ אנחנו מתפללים במנין (מרחק 10 מטר בין איש לחברו) כהוראת רבי ומורי שליט״א!
יעקב
לעשות כמו מורך ורבך זה מעולה! אבל להגיד שהרב יצחק הולך אחרי דרעי?? הרב עובד מדינה?? אמרת את זה גם שהרב דיבר על הגויים הרוסים?? המדינה לא חייבה אותו להוציא מכתב חריף אחרי שכבר פסק ואמר את דעתו בעניין, עובדה שהרב לאו לא הוציא מכתב כזה.
אלחנן
אמור לי מי הוא רבך.. ואומר לך מי אתה..
.
איזה מור ,
בני ברק
....????
דוד
מי זה רבך ומורך
נתן
מעניין אותי מי זה מורך ורבך?... ואם אתה באמת מאמין בשטויות שאתה כותב.
בחורה
45
אבא של העם דאגה לכלל ולפרט✔✔✔
שמעון
44
למה הרב מאמין להפחדות של משרד הבריאות? אין להם שום מושג מה לעשות עם הווירוס אפילו עם נגיד לא יהיו יותר הדבקות, הרי אי אפשר לחיות כך וזה יתחיל שוב. לפי הסטטיסטיקה אין חשש לאלה מתחת לגיל 70 להדבק בווירוס הסיני. דברי הרב תמוהים בלשון המעטה.
אלדד
מי אתה בכלל שתעיז לפקפק בדעת תורתו של מורינו ורבינו "חמירא סכנתא מאיסורא ואפי' במקום ספק" !!
דוד
ממש לא נכון. יש הרבה צעירים חולים ולצערינו שגם מתו. חוץ מזה, הבעיה עיקרית היא שהצעירים מעבירים המחלה לאנשים זקנים שאצלם הסיכון הוא איום ונורא
פלוני
אז מה אם הם תמוהים?! ממתי אנחנו עושים רק מה שאנחנו מבינים? איפה אמונת חכמים? וסתם אגב,יותר מחמישים אחוז מהנדבקים בגילאי 30-40. לתשומת ליבך.
בחורה
43
הרופאים לא אסרו מנין בשטח פתוח עם הרחקה של שני מטר אחד מהשני, זה תוספת החמרה מיענקי קנייבסקי
שפוי אחרון
רוצח!
מ.
המבזה תלמיד חכם אין תרופה למכתו ! חזור בך ותחיה .
דוד
שפוי אחרון? לא נראה לי...
בחורה
אסרו התקהלות של יותר משני אנשים לצורך תפילה, לא נכון בכלל. יענקי אמנם אסר לפני שהמשרד אסר, אבל אח"כ המשרד אסר
..
הוא רב גדול בתורה. אסור לדבר ככה
...

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: