צפו בתיעוד

שוטרים פשטו על הת"ת; הילדים נשכבו על הכביש

לתלמוד תורה של פלג קיצוני שנפתח בירושלים בניגוד להנחיות, הגיעו הבוקר כוחות המשטרה שנתנו דוחות ועצרו את המנהל • המלמדים פתחו בשירה, ילדים ניסו למנוע (ארץ)

למרות האיסור ובניגוד להנחיות מערכת הבריאות, תלמודי תורה של פלגים קיצוניים בתוך הפלג הירושלמי ממשיכים לפעול, תוך סיכון חיי אדם.

הבוקר (שני) פשטו כוחות משטרה על תלמוד תורה שפעל ברחוב אבינועם ילין בירושלים, שם עיכבו את מנהל המקום לצורך חקירה.

השוטרים איתרו במקום כחמישים ילדים, שחולקו לכיתות לימוד קטנות של 10 תלמידים לכיתה. חמשת המלמדים, קיבלו דוחות על סך 5,000 ש"ח לכל אחד.

המלמדים, יחד עם קיצונים נוספים שהגיעו למקום, פתחו בשירה - כאשר מהקהל נשמעו קריאות לעברם: "אשריכם שנתפסתם על דברי תורה".

במקום התפתחה מהומה, כאשר רצו אחרי השוטרים ברחוב, קראו לעברם קריאות גנאי, והילדים אף נשכבו על הכביש במטרה למנוע את מעצר המנהל.

מדובות המשטרה נמסר כי כוחות המשטרה הפועלים בעיר להסברה ואכיפת הנחיות צו בריאות העם, איתרו לפני זמן קצר את המבנה בו התקיימו לימודים, כאמור בניגוד להנחיות צו בריאות העם. נגד המעוכבים צפויים להירשם קנסות בגין הפרת צו בריאות העם.

"הפעילות נמשכת ברחבי העיר, על מנת לוודא שכלל האזרחים נשמעים ומקיימים את ההנחיות, על מנת לשמור על בריאותם ושלומם", הוסיפו.

המשטרה קוראת לציבור להישמע להנחיות והוראות משרד הבריאות, שכן אי קיומן משבש את המאמץ הלאומי במאבק בהתפרצות הנגיף והתפשטותו בישראל. לצד ביצוע כלל המשימות המוטלות לפתחה של המשטרה בהקשר של הביטחון השוטף, אכיפת החוק ושמירת הסדר הציבורי, משטרת ישראל תמשיך לסייע למשרד הבריאות במאמץ האכיפה למניעת התפשטות הנגיף ככל שיידרש, הכול במטרה לשמור על שלום הציבור ובריאותו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

96
רוצצצצחיםםם!!!!!!!!!!!!!
דוד
95
שהקיצונים האלו יפסיקו כבר להפיג את השיעמום שלהם בהפגנות
איציק
94
הפעם אני באמת לא מבין את כל המהומה.ילדי החינוך המיוחד לומדים כבר שבוע. מיום ראשון גני ילדים וכיתות א עד ג חוזרים .אז מה היה מיוחד להגיע ולעשות כזה בלאגן כאשר הכללים נשמרים? 10 תלמידים בכיתה???
המורה שרגא
93
כל הכבוד למשטרת ישראל
חיים
92
מטומטמים!!!
חנה
91
עם כל הכבוד לאהבת התורה שאולי יש להם יותר מרבנים אחירם... אין אף רב גדול אחד שעומד מאחוריהם (גם רבני הפלג לא אמרו לעשות זאת), ובשאלות של פיקוח נפש ורציחה מי שמזלזל, לא ממש שונה ממי שמזלזל בשאר עבירות חמורות. רואים איך הם מצטופפים ואחרי זה אולי הסבא שלהם יזכה למות בגלל זה על קידוש השם... עצוב מאוד שא
יונה
90
כתב מכתב שהילדים חייבים ללמוד וכוח הורה תגן ותציל
הרב קנייבסקי
89
סליחה! אני לא יכולתי לראות איך אנשים שולחים תגובות כאלה אכזריות, הם השתגעו לגמרי? בזכות הילדים שלומדים כל העולם עומד. ואני מתכוון ברצינות. ואם המצב יהיה יותר טוב אז הם בוודאי לא יפתחו את כל הת''תים ואת כל הישיבות ואת בתי הכנסיות.
תלמיד הת''ת
שפיכות דמים קלה בעיניך?
רפאל
ועל פיקוח נפש שמעת פעם? הילדים צריכים ללמוד בבית כהוראת גדולי ישראל. לא "אשריכם" ולא בטיח. אוי ואבוי לכם שנתפסתם על זלזול מחפיר בחיי אדם!!!!!!
דודו
88
חילול השם עצום אייייי
דודי
87
רב חיים אמר שצריך לחזור ללמוד פתאום אתם כבר לא רצים אחריו?תחליטו למי אתם מקשיבים
עעע
ראש ישיבת תפרח ציית להוראה של הגאון רבי חיים קנייבסקי וגרם להדבקת חמישים בחורים. זה לא הספיק לך?
רפאל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: