נערכים לא' אלול

גמזו: הייתי מעדיף שישיבות קטנות לא ייפתחו

פרוקטור הקורונה, פרופסור רוני גמזו, חושף כי היה מעדיף שישיבות קטנות לא ייפחו בא' אלול • אלוף (מיל') רוני נומה: גיבשנו מתווה שונה מהפעם הקודמת" • כל הציטוטים (חרדים)

פרופ' רוני גמזו (צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90)

לקראת ראש חודש אלול, פתיחת 'זמן אלול', קיימו הערב (שני) פריקטור הקורונה, פרופסור רוני גמזו, והאחראי על פתיחת זמן אלול, אלוף (מיל) רוני נומה, תדרוך מיוחד לתקשורת החרדית.

במהלך התדרוך חשף פרופסור גמזו כי היה מעדיף ששנת הלימודים בישיבות קטנות לא תפתח: "אני לא אגיד שאני שקט, זה טיפה מטריד אותי. אני יודע שהם לומדים לפעמים עד השעות המאוחרות וחוזרים הבייתה. אנחנו נצטרך לוודא ששם יש משמעת. ואין הדבקה מהישיבות לבתים ומהבתים לישיבות. אם אני הייתי צריך לבחור - הייתי את הקבוצה הזו מעדיף שלא תפתח את שנת הלימודים".

רוני נומה הוסיף: "החברה הישראלית ובתוכה הציבור החרדי מתמודדים עם אתגר סופר מורכב. יש סיבות אובייקטיביות שהופכות אותו עוד יותר למורכב בחברה החרדית. הבסיס שעליו אנחנו נשענים זה השיח עם המנהיגים".

על מתווה הקפסולות הוסיף נומה: "צריך להגיד ביושר - במקומות שהקפידו עד הסוף על המתווה אז לא ראינו שם התפרצויות. במקומות שהיו חריקות, שהם היו בעיקר לפני בין הזמנים - ראינו התפרצויות".

לדבריו: "עשינו תהליך למידה משמועתי, גיבשנו מתווה שונה מהפעם הקודמת. גם מנגנוני בקרה. עם ועד הישיבות. והרבה מאוד שכל שנכנס פה. גם אכיפה יותר טובה. אבל יכול להיות שיהיו התפרצויות בקפסולות. קפסולה בנויה מחמישים תלמידים ואח"כ יכולה להיות קפסולה מתמזגת".

נומה הדגיש: "לא אישרנו שום מתווה נושם, פתוח, שתלמידים נכנסים ויוצאים, אנחנו לא יכולים לקחת אחריות על שום מתווה אחר. זה הולך להיות קשה, לא פשוט. זה דורש מאמץ של כולם כדי שזה יצליח עם מינימום תחלואה".

פרופסור גמזו התייחס לבתי הכנסת ואמר: "המגבלה בבתי הכנסת היא כבכל מסגרת אחרת. ברור שבחגי תשרי ובסליחות נצטרך לחשוב על פתרונות אחרים בחוץ. ל-בפנים אין לי כרגע פתרון אחר. ה-20 שהוחלט בפנים הם ה-20".

גמזו התייחס לערים אדומות ואמר: "רוני גמזו: "אם מחברים ערים אדומות וישובים של ערים אדומות. אז רוב התחלואה היא שם, ולא כמו שנאמר. אם אתה רוצה לסגור את רוב התחלואה - אז כן, זה שם, בערים אדומות. בלי שיכעסו עלי, רובם נמצאים במגזר החרדי ובמגזר הערבי. זה לא אומר שלא זהירים שם".

לדבריו: "אם הממשלה תחליט סגר או עוצר עד מאה מטר - ברור שלא יהיו לימודים. המתווה שאני מציע לממשלה: בערים אדומות - הגבלת תנועה, באותו רגע עולם החינוך נסגר. הישיבות הגבוהות קצת שונה, אם התחלת את הלימודים - תישאר שם. אבל אם אתה בבית - אתה בבית".

האלוף נומה התייחס למצב בו יימצא חולה בקפסולה: "השאיפה שנו לא להוציא את האנשים מהישיבה. אם יש חולה מאומת, להכניס אותו לתנאי בידוד בתוך הישיבה. במידה ולא יתאפשר - נוציא אותו למלונית. לא רואים מצב של חזרה למשפחה, רק במקרה סופר חריג".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
פרופסור גמזו צודק בהחלט חובת השעה לנעול ולסגור את הישיבות כבר היום!!!!! רחמי שמיים!!!!
טולי בן טולילה
21
המלחמה בדת יצאה מזמן לדרך רק הפעם בצורה ״חוקית״
הפרד ומשול
עד עכשיו זה היה "חוקי"... עכשיו זה גם "רפואי".
זוג
זה הבעיה הציבור החרדי חושב שהם דואגים להם לא מבינים שמנסים לפורר תדת כאילו כדאגה לציבור החרדי .מתפללת שאלוקים יפתח להם תעניים לראות תשקר פה
אחת שאכפת לה
20
ואני הייתי מעדיף שהפה של פרופ גמזו לא ייפתח, לא בא' אלול ולא בשום זמן. המינוי התיאטרלי של גמזו היה לא רק פלסתר על שבר פתוח. זה היה גבס על גידול סרטני. עד היום היה לנו פוליטיקה ועקירת דת במסווה של פטרוניזם שלטוני. מאז גמזו יש לנו טוטאליטריוניזם במסווה של מקצועיות רפואית.
אחת ואחת
19
גם אני מעדיפה כל מיני דברים, אבל אל תשחק באש, בחורינו היקרים בישיבות הקטנות צריכות את פתיחת הזמן החדש כמו אוויר לנשימה, כמו חמצן לגוסס, על מה אתה מדבר? בחורי חמד שזה בשבילם להיות או לחדול!!!!!!!
הייתי מעדיף..
18
מדברים רק שיחזרו לקפסולות אבל לא חושבים שכול אחד בחור מגיע מהבית שלו וכולם נפגשים בישיבה ועוד פעם יהיה חשש לנבדקים!!!
האיש שחושב
17
לא רק שלא עוזרים אלא גם משתפי"ם עם צוררי הדת
החכים החרדים ועד הישיבות כו' לא שוים כקל
16
לידיעת הפרויקטור התמים רוב הישיבות במיוחד החסידיות כבר פתוחות והשאר יפתחו בשקט בלי לתת דין וחשבון לאף אחד בטענה על גדלות של אלול הישיבית שאי אפשר לוותר עליו כי יביא לנשירה בלאבלאבלא חוץ מהשלט על הדלת סגורים עקב המצב עד להודעה חדשה ועוד שלט בפנים על חובת זהירות ומסכה הכל כרגיל ישראבלוף במיטבם
שמויגר
15
אני לא מבין למה גמבו לא אומר כלום על ההפגנות שיש בבלפור למה שם יותר טוב?
שש
14
הרב יהודה כהן אמר דבר נכון "שום בחור ישיבה לא מת מקורונה" 2) כנראה שיש גורמים שלוחצים לסגור את הישיבות ומנצלים את הקורונה.
משה בן אברהם
13
כוונתך רצויה אך אינך מבין את הנושא לימוד הוא חובה כמו אוכל ושתיה והמסגרת היא אמצעי מחוייב המציאות ישיבות חיבות להפתח עליך להגיד באיזה מגבלות עליך ללמוד היטב את נושא בתי הכנסת אחרת תכשל במשימה חוסר האמון לא ניתן לתיקון כי היו יותר מדי הוראות בתי הגיון רק הגיון וגיוס גדולי הדור וגדולי האדמורים תפת
צחי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: