התעלפויות וצמא. צפו

החסידים שנסעו ל'רבי נחמן' סבלו, אך לבסוף הורשו להיכנס

למרות סכנת הקורונה, מפניה מתריעים השלטונות באוקראינה ובישראל, הגיעו עשרות מחסידי ברסלב לקייב ואודסה, בדרכם לקברו של רבי נחמן • צפו בתיעוד סבלם הרב - טרם הורשו להיכנס (אקטואלי)

עשרות מחסידי ברסלב שמיהרו לנסוע לאוקראינה לפני תחילת ספטמבר, אז אמורים שערי המדינה להיסגר בפני אלו המעוניינים לעלות לציונו של רבי נחמן שבעיירה אומן לראש השנה, קיבלו לפני זמן קצר (חמישי) היתר להיכנס ולחצות את מעבר הגבולות.

התנאי המרכזי, בו אם חברי הקבוצות הללו יעמדו הם יוכלו להיכנס לאוקראינה, היא עריכת בדיקת קורונה שתוצאתה תהיה שלילית. מעבר הגבול יתאפשר, באישור הנשיא, עד חצות הלילה הזה.

קודם לכן הם עוכבו במשך שעות ארוכות בשדות התעופה שבאודסה ובקייב הבירה, וחלקם אף הועברו למתקן מעצר תוך כדי איום בגירוש חזרה לישראל.

החסידים נתקלו במקום בתנאים מחפירים. בלילה הם ישנו בשדה התעופה, תחת שמירה הדוקה של חיילים מקומיים, וכעת הם מתארים כי נותרו ללא מזון ושתיה, וכי היחס אליהם הוביל אף למצבי קיצון ולהתעלפויות.

משה גרסון, אחד המעוכבים, סיפר ל'כיכר השבת' על המתרחש, בצילום שביצע בחשאי, כי "השוטרים לא נותנים לנו לצלם. הם מאיימים עלינו כשרואים אותנו מצלמים".

"הגעתי כבר בשלוש לפנות בוקר. איך שהם ראו בחור עם זקן ופאות, אמרו לי 'תן את הדרכון וחכה בצד'. אחרי שעתיים של המתנה בחדר של מטר וחצי, הכניסו אותנו לשיחות - כל אחד בנפרד - ושאלו לאן מועדות פנינו. מי שאמר את המילה אומן, לא הורשה לעבור", הוסיף גרסון.

בתיעודים נוספים משדה התעופה נראים כאמור מקרי התעלפויות, וכיצד כוחות ההצלה והשיטור במקום מוזעקים לעזרת החסידים השרויים במצוקה.

יצוין, כי באודסה נחלצו לעזרת החסידים אנשי חב"ד, בראשות הרב הראשי וה'שליח', הרב אברהם וולף והרב שניאור ויגלר, שסיפקו להם אוכל להשביע את רעבונם.

נכון לעכשיו, כפי שנראה, העקשנות של רבים מחסידי ברסלב לנסוע לאומן למרות סכנת ההידבקות בקורונה במקום עדיין קיימת, זאת למרות מאמצי הפרויקטור גמזו הישראלי מזה והשלטונות באוקראינה מן הצד השני, למנוע מהם זאת.

צפו בווידאו

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
סליחה אבל הסרטונים האלה לא מזעזעים אותי בכלל. למה הנהירה הזו כשאומרים לכם לא ללכת? לא בטוחה שרבי נחמן רוצה שתגיעו השנה. ולגבי הילדים המסכנים שצמאים למים הטענה היחידה היא על אבא שלהם שמתעקש לסכן את הבן שלו במצב קורונה. אז שנה אחת לא יסעו לאומן. אלוקים שומע תפילות גם כאן בארץ!
ל.ר
25
בסופו של דבר חב"ד עזרו להם איזה צדיקים!!!!!!
אריאל
24
לכבוד הרב ארוש שלום במקום להסיט נגד נתניהו תקרא בקול גדול לא יוצאים מהארץ ודרך אגב גם היה ראש ממשלה אחר מסתמה גם היה מונע
דוב
נכון צודק ב 100 אחוז
גיל דוד
23
הם מוסיפים טיסות . ועוצרים אותם? זה התעללות אני לא ברסלבר ולא הייתי באומן. אבל צרך להקים קול מחאה אם זה היה גור ובעיקר בעלזא איזה רעש היו עושים ממש מנצלים אותם .היום הוסיפו עשר טיסות כדי לעשות כסף. ואחר כך מחזירין אותם?
אלי
22
מה שמציק פה בתגובות זה השנאה. העולם עובד ככה הגויים שונאים את היהודים ביהודים החילונים את הדתיים בדתיים את החרדים ובחרדים את ברסלב. את אותה התנהגות כשהגוים/חילונים/דתיים עושים מקימים קול זעקה ורוטנים למה מתנהגים אלינו כך. אבל כשזה מגיע אלינו אנחנו משתמשים באותה התנהגות???!!!! כמה שפל ונבזה לדבר כך ע
ברסלב'ר
21
מה זה התגובות האלה- אומרים לכם לא לנסוע? מה זה פה? אנחנו חיים במדינה קומוניסטית? באיזו זכות מונעים מאנשים לנסוע לאן שבא להם?? איפה כאן השמירה על הדמוקרטיה? רק בבלפור נמצאת הדמוקרטיה?
אחת
20
אומרים לכם לא לנסוע...הבא נתחכמה לו עולה ביוקר....בכיינים
אבא
19
חצי בלי מסיכות בכלל ומי שכבר עם מסיכה שם אותה רק על האף....
ליטאי פשוט
18
מצטער לא מרחם לעליכם תסבלו,והשאר שקוראים זאת אולי זה יעצור אותם. הפכתם את היהדות לעבודת אלילים .
David
אנטישמי .
אלון
17
ברור שמעכבים ועושים לכם בעיות מה ציפיתם??? א. הם אוקראינים אנטישמים ודפוקים ב. אתם עושים סצנות ובלגן! למה לא שןמעים מילה מחבד וברוקלין? כי שם יש הנהלה מסןדרת שאומרת חד משמעית בשם רבני חבד ורבני השכונה שאין לטוס מי שאין לו הוכחה שיש לו נוגדנים. אין להם אש"ל ולא אוכל שיחזיקו פושעים שיחליטו לטןס על דעת
אני
אם הם יתנהגו כמו חב"ד באחריות ובצורה יפה ומכובדת אז הם לא ברסלב כל יחודם זה בהשתוללותם וצריך להבין שאחוז אנשי (לא חסידי אין דבר כזה חסידי ברסלב, אין חסיד ללא רבי) ברסלב אמיתיים אינו עולה על כמה מאות כל יתר הנוסעים אין להם כל קשר לברסלב ובפרט כל החילונים והמסורתיים שתופסים טרמט לברוח מהאשה בר"ה ולהשת
מנחם
אין לך טיפת שכל
אלון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: