"מה רוצים מאבא?"

בתו של אריה דרעי כותבת לנשות חסידי ברסלב

נשות ברסלב הביאו רמקולים גדולים מתחת לביתו של אבא והשמיעו את ההקלטה של דסי הקטנה שבכתה בבנייני האומה לפני 20 שנה, ואני לא מבינה למה דווקא את אבא תוקפים (טור)

נשות ברסלב תחת ביתו של השר אריה דרעי (צילום: באדיבות המצלם)

השבוע הפגינו נשות ברסלב מתחת לביתו של אבי, השר אריה דרעי, בגלל מחשבה שאולי הוא זה שמונע מבעליהן להגיע לקברו הקדוש של ר' נחמן מברסלב זצוק"ל בעיירה אומן שבאוקראינה.

הן הביאו רמקולים גדולים והשמיעו את ההקלטה של דסי הקטנה שבכתה בבנייני האומה לפני 20 שנה. כן, 20 שנה עברו. איך שהתבגרתי. אח שלי שהיה בבית שלח לנו את ההקלטות מההפגנה.

אני שומעת את עצמי בוכה שם מדם ליבי "האם אין מישו אחד שיביא לי את אבא שלי שיהיה רק שלי בבית שלי, רק יחד איתך התפוח יהיה מתוק יותר".

כשדיברתי בבנייני האומה הייתי ילדה בת 9, בגיל שהבן הבכור שלי היום בלי עין הרע. מאותו רגע השאלות הכי נפוצות ששאלו אותי בחיי זה: "למה היה לך מסטיק בפה" ואת דסי של התפוח בדבש?" ו."למה אמרת שאת רוצה את אבא שלך עם התפוח בדבש הרי ממילא אבא שלך באומן כל שנה".

אגב, תמיד עניתי שזה לא אותו דבר כשאבא אצל הצדיק מאשר כשאבא בכלא.. הנקודה שתפסה אותי הייתה אבא שלי שלפני שכל הבעלים של הנשים היקרות האלה היה נוסע לאומן הרבה לפני שיכול להיות שהם הגיחו לאוויר העולם.

אבא היה משאיר אותנו בבית עם אמא וסבא וסבתא ע"ה, בגלל האמונה היוקדת בהבטחתו של ר' נחמן שמי שיבוא לקברו בר"ה הוא יתפלל עליו לשנה טובה.

אז אותו אם תוקפים?! עליו אומרים שהוא חוסם את הדרך לחסידי ברסלב?! הוא שבמשך השבועות האחרונים לא נח אפילו לרגע?! ומי שמכיר את אבא שלי יודע כמה הנושא הוא ממש בנפשו כדי לעשות הכל אבל הכל כדי שאולי יצליח.

אז כמו שאמרתי בתחילה עלה בי כעס.

ואז פתאום הבנתי, אומן ראש השנה! ככה גדלתי. ככה בשבילנו זה היה ראש השנה. ומשפחות שלמות של חסידי ברסלב וגם לא של חסידי ברסלב אלא של אנשים שרגילים לנסוע ולהשתטח על קברו של הצדיק. פתאום העולם שלהם מתערר כי הרי אומן- ראש השנה! אין משו אחר! ולכן הזעקה והשבר הגדולים שלהם.

אז אולי הם הפנו את החיצים אל האיש הכי צדיק שיש ואולי היחיד שנלחם עבורם כדי שכן יהיו. אבל לזה כבר התרגלנו, שאבא מוסר נפש גם אם בסוף יהיה לאנשים טענות.

אני מאחלת לכל עם ישראל ולכל יהודי ויהודיה באשר הם חוגגים את ראש השנה. שהתפוח של כולכם יהיה מתוק כל כך! מתוק של שנה מתוקה וטובה שדופקת על דלתינו. שהתפוח שנברך עליו מכל הלב גם אם זה לא עם כל המשפחה המורחבת לידינו גם אם זה לא עם הדודים והדודות.

ולא באומן או בכל מקום בעולם שכל אחד יתרגל לשפוך שיחו לפני היושב במרומים. "רחמנא ליבא בעי" יותר מכל שנה אנחנו מבינים שהקבה פשוט רוצה את הלב שלנו! הוא עירבל לנו את כל ההרגלים והמנהגים בתי כנסיות.

תפילות. בידודים. שינה לנו את כל הסדרים. ואומר לנו תתפללו אלי! אפילו ביחיד אפילו בבית אפילו לא במניין (!!) העיקר תתפללו אלי! תתחברו אלי בלב היהודי החם שלכם לריבונו של עולם!

אני לא מתיימרת להיות צדיקה ולא אחת שמחזקת. אבל אחרי שבועיים בבית עם בעלי וילדי. היום כשאני משתחררת ב"ה בבריאות איתנה (לבידוד נוסף עם כל עמ"י) אני דווקא מרגישה הכי ביחד עם כולם. וגם שמבולבל וגם שלא ברור כלום נתפלל מכל הלב ליושב במרומים שתכלה שנה וקלילותיה ותחל שנה וברכותיה!.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
גדולה מהחיים!!!
מישהי
20
תפסיקי לזבל את המוח דרעי הוא נושא כליו של נתניהו .
זיבולי מוח
19
לאור האמור...נראה שדרעי באמת אכפתי ועושה מאמץ לעזור לאזרחים....
שיר
18
חבלך מאוד שנלחמנו כאשר אביך נכנס לכלא
סאאאאמק
17
תתחילו לגדף. ביזתם אם ר נחמן כפי שאף אחד לא ביזה אותו
דייב
16
העם כבר לא אוכל את הלוקשים שלכם!!!
מירן
15
בצלית בת בצל. דמעות מזויפות עוברות במשפחה. הוא גם הופתע כשמרן האשים אותו באוסלו, לא? מסכן. אגב, דרעי (מכלוף עלק) אוהב לטייל באירופה בלי קשר לאומן. איש העולם הגדול. הוא מעדיף את מערב אירופה.
מורגנש
14
אשרייך שאת דנה לכף זכות,רבים מעריכים את פועלו של אביך בעניין רבינו רבי נחמן,יש אנשים שמצערם והבילבול שנוצר מגיבים בהתקפה,אל תשכחי שנעלבים ממי שאוהבים/אהבו , בכל אופן לי אישית יש הבנה שלא הפולוטיקאים יושיעו אותנו אלא התפילות והאמונה בלי לגרוע במסירות נפש והוקרת התודה לאביך חלילה.
בעל תשובה חסיד
13
דסי אין עליך. כמו תמיד. שמחתי לשמוע שהבראתם. ולא ביליתם במלונית כדי להתפלל
שושנה
12
אם היו משאירים את אבא שלך בכלא לא הינו היום במצב הזה
ללא שם
11
רבי אריה הוא היחידי שנלחם בכול שנה כמו אריה כדי שיוכלו לטוס לאומן
ספרדי גאה
10
כולנו מצטערים שהשתתפנו במחאה על כניסת דרעי לכלא. בפעם הבאה כאשר זה יקרה נרקוד
דרעיהו מעשיהו
9
. ,
י
8
למה להסתיר תורת מרן ע.ה שאסר ללכת לאומן. מה יש להתרפס אליהם מי הם בכלל חבורת עמי הארץ שלא יודעים מה זה הלכות פשוטות משולחן ערוך אבל מחמירים על סגולה שלא מחייבת כלל סגולה נחמדה ותו לא. סגולה או מנהג לחבוט ערבה בהושע.ר ואם אין אז מה נמסור נפש הא?
ללא שם
7
צודקת
מרים ציון
6
מרן נראה מפורש שלא מחה על דברי הרב ארוש שדיבר על אומן ר"ה. כי בוודאי כך הוא ומה שמחא לאחר מכן בלחץ רבני הישיבות החשובים חחח וידועים הדברים. דרעי יכל לעשות או לא. לא מעניין .רק זכה להיןת חלק בחבורת השדים שמנעו את הקיבוץ באומן. חובה על ידי חייב
חחח
5
לא קניתי את גיבובי הדברים של המשתחלת הזו היא טועה ובגדול
לא קניתי
4
לא קונים את הלוקשים שלך
לא קונים
3
כזו מסירות ולהיטות להגיע לאומן העיר הטמאה??? אני מתבייש עבור חברון עיר האבות...אני מתבייש עבור מערת המכפלה....למה לא אומרים "חברון ראש השנה"...?????רבי נחמן גדול מאברהם יצחק ויעקב ואדם וחוה ושרה רבקה ולאה?????????איזה עיוות ובלבול יש היום .......
קובי
2
לכי תמכרי תותים למשהו אחר... נמאסתם.
פחחחח
1
גם הבת של דרעי מניחה בצל ליד העיניים...
בצל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים:

אִישׁ אֱלֹקים קָדוֹשׁ הוּא אַשְׁרֵי עַיִן רָאַתְהוּ

LIVEהילולת הרשב"י במירון - ההדלקות בציון הקדוש | הצטרפו לשידור החי • צפו

הוּא יַמְלִיץ טוֹב עָלֵינוּ אֲדוֹנֵנוּ בַּר יוֹחַאי • רבבות עמך בית ישראל עולים למירון, לחגיגות ל"ג בעומר בסמוך לציונו של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי זיע"א • אתר "כיכר השבת" מעביר אליכם שידור חי מכל מוקדי ההדלקות והחגיגות במירון - והשנה: עשרה מוקדים בו זמנית בשידור החי • הצטרפו עכשיו לשידור מ'היכל יעקב' למעמד המרגש לזכר הרוגי הסון (חרדים, ל"ג בעומר) 

כיכר השבת|

רגע לפני ההילולה

בציון, במתחמים ובצירי התנועה: בכירי המשטרה באתרא קדישא

רגע לפני תחילת אירוע הילולת הרשב״י במירון, מפכ״ל המשטרה דני לו ובכירים נוספים בארגון ערכו סיור נרחב בהר מירון, במתחם קבר הרשב"י, ומתחם ההילולות המורחב - 89 | המשטרה: ״החל משעות הבוקר המוקדמות נפרסו אלפי שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים בשטח ההר״ (המשטרה)

קובי אטינגר||
1

צפו בתיעוד

מירון תשפ"ה: שעתיים להילולא - תיעוד ענק מהציון

ארי קופרשטוק, יצא אמש לאתרא קדישא מירון, וחזר הבוקר עם תיעוד ענק ומרהיב מכל הכפר, החל מהציון הקדוש, ועד למתחם המחודש והמפואר – מתחם 89, מהאוהלים המרשימים ועד למתחמי הענק – כל ההכנות בעיצומן | צפו בגלריה (חרדים)

חיים רוזנבוים||
1
ש

עם סיפורים מהשטח

"שיעורי בית": פודקאסט חדש על זוגיות בחברה החרדית

הפודקאסט החדש מבית 'אחוות תורה', בהנחיית ד"ר מיכל פרינס, מבקש לפתוח שיחה פנימית וכנה על זוגיות בחברה החרדית – עם סיפורים מהשטח וכלים מעשיים לכל אחד ואחת מאיתנו

בשיתוף אחוות תורה|מקודם
ש

לאחר שנות התמודדות

היתום מתחנן: "מחר אני מתחתן ואין לי להוצאות הבסיסיות!"

עשור הוא מתמודד בלי אמא, שנפטרה שבוע אחרי לידת אחיו הקטן. כעת, נחמן נתן אברהם פונה ללב שלנו, מספר על הקשיים בדרך, הסייעתא דשמייא בשידוך, וזועק לעזרתנו: "אני מוצא את עצמי בלי המינימום!" | תורמים עכשיו (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם|
3

פרוייקט ל"ג בעומר תשפ"ה

חגיגות ל"ג בעומר: הלו"ז המלא למעמדי הקודש בארץ ובעולם

כמידי חג ומועד, שמחים אנו להגיש לציבור הרחב זמני ומועדי קודש, בהיכלי הישיבות ובחצרות החסידים מכל קצווי תבל, ליום ל"ג בעומר הקרוב - תשפ"ה | יצוין כי המודעות מסודרות לפי סדר א' ב', למען ירוץ עיני הקורא בה | וַאֲמַרְתֶּם כֹּה לֶחָי רַבִּי שִׁמְעוֹן בַּר יוֹחַאי (חרדים)

חיים רוזנבוים|

חגיגה גדולה

מבנה חדש ומרווח ל'מוסדי עולם' - מגדלור של תורה

ברגשי קודש ואחר עיכובים רבים, נחנך הבוקר בפועל המבנה החדש של תלמוד תורה 'מוסדי עולם' בנשיאות ראש הישיבה הגאון רבי דוד אברהם. המבנה המרווח והמפואר יארח מאות תלמידים ויהווה מרכז לימוד תורה חשוב (חרדים)

חיים רוזנבוים|

היסטוריה ואקטואליה

מהפך היסטורי: הליכי שיפוץ והנגשת האתר הקדוש שהוזכר בזוהר ונשכח במשך הדורות 

בעקבות הפרסומים ב'כיכר השבת' אודות הפולמוס ההיסטורי בדבר מיקומה של מערת רשב"י ולאחר מחקר מעמיק וסיור יסודי במערות האזור, הכריז ראש העיר לוד כי 'מערת הנזירים' ביער בן שמן היא המקום האמיתי בו הסתתר רשב"י הקדוש כמתואר בזוהר - "במדברא דלוד" | ראש העיר הורה על תחילת תהליך לשיפוץ והנגשת המקום במטרה להחזיר עטרה ליושנה ולחשוף את המקום הקדוש בפני הציבור | כל הפרטים (חרדים)

ישראל שפירא|

שני אחים, שתי דרכים | טור

ממשיך דרכו של אביו, או קריאת תיגר נגד ההנהגה החרדית? | סיפורה של המפלגה החדשה

הכותרות השבוע בישרו בקול רעש גדול על הקמת מפלגה חרדית חדשה, שתעמוד בראשותו של הרב חיד"א אברג'ל מנתיבות | 'כיכר השבת' מנסה לעשות מעט סדר - מהריצה של האב לפני יותר מעשור נגד ש"ס וההבדל בין שני האחים ועד הזהות החרדית הציונית החדשה שפיתח הרב אברג'ל | טור פוליטי בראיה היסטורית (מגזין כיכר)

חנני ברייטקופף||
7

היה אש

"מַה לָכֶם פֹּה" | מסע מטלטל אל הילולת הרשב"י במירון של שנת תרפ"ד

כדאי רשב"י לסמוך עליו בשעת הדחק – ועל אחת כמה שבאים אליו רכובים על פרֵדה מקרטעת מצפת | הצטרפו למסע מצפת למירון מזוויתו של עיתונאי מקובנה הרחוקה והישנה של שנת תרפ"ד | על האווירה המחשמלת וערבוביית תרובשים אדומים וזנבות שטריימלעך שמתאחדים למעגל מקפיץ | ומי הוא אותו ילד רקדן, שנועד לגדולות – ונצרות? | במירון בוערת אש (מגזין כיכר)

חזקי שטרן|
ש

הגשמה עצמית

זאת היחידה שמתאימה את עצמה לאורח החיים החרדי

יחידות לוחמה שנבנו במיוחד עבורך | ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן | כאן תמצא את האיזון הנכון שייתן לך להגשים את עצמך ולתרום למדינה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלך (חרדים)

ציקי גל|מקודם

תורתו מגן לנו | הגות 

קווים לדמותו הציבורית של התנא האלוקי | ולמה רשב"י הלחיץ את הרומאים?

התפתחות דמותו הכבירה של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי החלה לפני כ-1900 שנה בבית המדרש באושא שבגליל | מה היתה תפיסת עולמו של רשב"י, למה הוא הלחיץ כל כך את הרומאים ומה המסר שמחלחל אלינו? (מגזין) 

יהודה גליקמן||
2

מירון כמשל // דעה

ניהול ההילולה במירון מסמן את סופו של "המיעוט החרדי" שאינו נושא באחריות

מאז ראשית ימיה של מדינת ישראל, מתנהל הציבור החרדי כמיעוט הנסמך על רשויות המדינה, בעודו משמר את הצביון החרדי הנבדל | אך בעשורים האחרונים הציבור החרדי גדל בלי העין הרע והצפי כי הוא יהפוך לשליש ואף מחצית מאזרחי המדינה, אך למרות זאת מסרב להכיר בגודלו המתעצם - ובאחריות הנגזרת מכך | ניהול ההילולה במירון לצד האסון הנורא בשנת ה'תשפ"א מסמנים שלא עוד, הגיע הזמן שהציבור החרדי יכיר באחריותו | טור דעה (מגזין, ל"ג בעומר)

נחמן שטרנהרץ||
2

אדוננו בר יוחאי

הוּא יַמְלִיץ טוֹב עָלֵינוּ | מקור מנהג ההדלקה בל"ג בעומר והפסקת מנהגי האבלות

מנהג העלייה לציון הרשב"י הוא קדום ומוזכר כבר מזה דורות, אך מתי החל מנהג העלייה לציון בל"ג בעומר? ומדוע יום זה הוא יום בו פוסקים ממנהגי האבלות? | תיאורי העליות להר מירון מפי גדולי ישראל בדורות עברו (יהדות)

ישראל נמדר|

טוב מאוחר מאשר בכלל לא

שמואל הביט במיכל, אמר לה את מה שרצתה לשמוע - ושניהם פרצו בבכי | סיפור מטלטל

היא ניגשה לשמואל לאחר שיחה שהייתה ביניהם, וביקשה ממנו: "שמואל, אתה יכול לומר לי שאתה אוהב אותי?". שמואל קפא על מקומו. הוא לא ציפה לשמוע בקשה קשה כזו. מיכל המשיכה להביט בו כממתינה למוצא פיו, ואז בקול שקט, חנוק ורועד, שמואל הביט ברעייתו ואמר לה את המילים אותם לא הוציא במשך שנים מפיו (מגזין, זוגיות)

משה רבי||
3

ייעוץ זוגי

כשהמרחב האישי והקשר הרגשי מתנגשים - איך מייצרים זוגיות שנושמת?

מה קורה כשהצורך בקשר פוגש את הפחד להיבלע? דוד מרגיש שחני לא נותנת לו אוויר. חני מרגישה שדוד פשוט נעלם. זו אינה רק אי־הסכמה על זמן איכות – אלא ביטוי לדינמיקה רגשית שחוזרת על עצמה אצל זוגות רבים (זוגיות)

הרב יצחק עזרא|
ש

חזי רובין ושות'

מטופלים לא דורשים פיצוי על טיפול שיניים רשלני ומפסידים הרבה כסף

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף מרקטיזים|מקודם

שליחת צווי הגיוס | תיעוד חריג

ראש הישיבה זעק: “שהשלטונות ידעו - הם משחקים באש”

בצעד חריג ולא שגרתי, ראש הישיבה הגאון רבי יהושע אייכנשטיין, תקף בחריפות את ראשי הצבא והמדינה, זאת על רקע החרפת הצעדים כנגד בחורי הישיבות | צפו בדבריו המלאים והנחרצים (חדשות חרדים)

חנני ברייטקופף||
4

אל תפספסו! • צפו

מחדרי האוכל, דרך השטיבלך - עד למקום ההדלקה | סיור מצולם ומרהיב מההכנות במירון

"זה כמו עיר גדולה", הסביר המפיק של מירון - וסירב לחשוף את מספר הדונמים של מתחם הענק 89 | יוסי עבדו יצא לסיור במתחמים שהוכנו במירון- רגע לפני שעשרות אלפי מאמינים יפקדו את הר מירון | ממקומות ההדלקה, הזיכרון להרוגי אסון מירון ועוד, כאשר השיא זה מתחם ההדלקה של המשפיע החסידי ר' מיילך בידרמן | תיעוד מרהיב ומקיף (חדשות חרדים)

יוסי עבדו||
9