שיחה חריגה

האזינו: שיחת האיום של הקצין על נכד הרב

קצין מודיעין של מחוז ירושלים ניסה למנוע את הגעתו של מנהיג חסידי ברסלב, הגאון רבי יעקב מאיר שכטר, להפגנה נגד קו הרכבת הקלה - תוך שהוא מאיים על נכדו; האזינו (ארץ)

שיחת האיום • בתמונה: הגרי"מ שכטר בהפגנה, היום (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

שיחה חריגה: קצין מודיעין של מחוז ירושלים, בשם פקד עידן בן נון, ניסה למנוע את הגעתו של מנהיג חסידי ברסלב, הגאון רבי יעקב מאיר שכטר, להפגנה נגד קו הרכבת הקלה ברחוב בר אילן, ניסיון שלא צלח.

בהקלטה שהגיעה לידי 'כיכר השבת', נשמע הקצין משוחח עם נכדו של הרב, ולאחר שמשכנע אותו כי מדובר בקצין אמיתי ולא באדם שמתחזה, הוא אומר: "אני לא רוצה שיגיע מצב שיגרמו נזקים ולאחר מכן נחפש את המארגן ונגיע לרב".

"אני פה אומר לך, סוג של מעביר איזה שהוא מסר", הוסיף הקצין, "שאני רוצה שתעביר לרב, אנחנו מבקשים שהרב לא יגיע לשם היום, אם רוצים לעשות מחאה זה בסדר וזה לגיטימי לעשות מחאה מול אתר הבניה, כל מחאה שהיא לגיטימית ולא נגרמים נזקים ולא איזה שהוא הלהטה של הרוחות שתגרום אחרי זה להפרת...".

הקצין המשיך ואמר כי "בסוף, במידה וכן יהיה, אני מכיר את הציבור של החבר'ה של ברסלב, במיוחד החברה של השול, אני מכיר את הציבור, והוא ציבור קשה, הוא אנטי ציוני, הוא קצת קשה. שלא נגיע למצב שאנחנו מעכבים מישהו מבית הרב או חלילה מגיעים לרב".

בנוסף, במהלך השיחה הוא חושף כי היתה כוונה לעצור את האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק אחרי החתונה ההמונית שנערכה בניגוד להנחיות בביתר, "אבל אני מנעתי את זה", כלשונו.

ל'כיכר השבת' נודע כי גורמים במשטרה ניסו בתקופה האחרונה ליצור קשר עם גורמים ב'העדה החרדית', במטרה לנסות להרגיע את הרחובות בבר אילן, לאור ההפגנות שלא פוסקות ומדי פעם הופכות לאלימות, אך עד כה ללא הצלחה.

כפי שדווח ב'כיכר השבת', השתתפותו של הרב שכטר נחשבת לעליית מדרגה במאבק, בו נטלו חלק בעיקר גורמים קיצוניים. מאות בני אדם התאספו היום סביב מתחם העבודות ברחוב בר אילן ועוררו מהומות ופרובוקציות, תוך שהם מתעמתים עם המאבטחים וכוחות המשטרה. שבעה מפגינים עוכבו על ידי המשטרה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

33
אם הרב שכטר דעתו היא נגד הרכבת, אז גם אני נגד הרכבת!
כהן
אם הרב שכטר נגד הרכבת אני בעד הרכבת, אין לי רכב ונהג צמוג כמו הרב שכטר אני נוסע כמו כולם באוטובוסים הצפופים ומאחר לכולל בשל עומס בתחבורה. והרכבת זב ברכה גדולה שתחסוך זמן ועיכוב ואוכל להגיע בזמן לכולל ופחות ביטול תורה, והפריצות כיום באוטובוסים יהיה גם ברכבת אולי תרד לעתיד לבוא כי יחזרו כולם בתשובה ש
אפי
32
הם היו עוצרים את ר' יעקב מאיר שכטר ... הוא בערך בן 95 (למרות שהוא נראה צעיר יותר). קשה להאמין שהמשטרה כל כך טיפשה.
יוסי
נכון מאוד קשה להאמין
יוסי
31
אם הם התחילו עם הרב שכטר, קרב קיצם של המשטרה, זה הסוף שלהם. עם לפיד אירגן הפגנה, אז איימו עליו שיעצרו אותו? לאן הגענו? חשבתי שהמשטרה אוהבת לטפל רק בחרדים, אבל לא ידעתי שגם בצדיקי הדור, נורא ואיום.
חרדי
תתבגר!
יצחק
30
אני לא מדבר נגד רב מסוים חו רק אומר שדרך רוב הציבור החרדי הוא לא באלימות ובשגעונות,שצדע המגיבה החילונית וידעו העם היושב בציון "דרכיה דרכי נועם"
ללא שם
אם כדבריך אז למה האדמור מבעלזא צפצף על החוק ועשה טישים בפסח שנה שעברה וגם חתונה לנכדו, והקהיל אנשים בכל התקופה שהיה אסור להתקהל? הרי אתה טוען שרוב הצבור החרדי כביכול שומר חוק, כל אחד שומר חוק לפי מה שמתאים עם דעתו, מעניין שבגור שמעתי שיש אלימות נגד הפרשים, וכן דגל התורה אלימות נגד הפלג, כל אחד מכם
ר
29
וואי מזל שאני לא חרדיה! איזה חילול ה' ענק יש כאן!
תמר
א. לא יודעת למה נשמע לי שדווקא את כן חרדית, אחרת מה כ"כ מפריע לך חילול ד'? ב. עדיף שתתחרדי מלהטיף על חילול ד'
נ
אם יש פא חילול ה זה אולי זה שאת מצהירה שאת לא חרדית,(מי שיעיין היטב במה שאמרה תמר יתכן בהחלט שלזה היא התכוונה , וא"כ זה מראה על פיצול אישיות...)
יוני
חרדיה מה זה חרדיה עוד לא שמעתי מילה כזו באמת מזל שאת לא חרדיה
ואווהוו
28
מגיע לכל הצ'אלמערים הוונדליסטים מאסר עולם עם עבודת פרך
זלמן
27
על המדינה להשקיע כמה מליארדים כד לבנות דירות באומן לכל חסידי ברסלב, וכן הטסה חינם לכל המשפחות כפי שהשקיעה בהבסת הקורונה, ותשקוט הארץ 40 שנה.
שיכור
26
אני לא יודע אם יש בכל הדור הזה ובכל הקהילות אדם צדיק כמו הרב שכטר! והדברים ידועים לכל מי שמכיר אותו, ולמשטרה אין שום בושה!!!
חיים
25
חבורה של משועממים גזענים שלא הולכים בדרכי היהדות. זאת כת זאת לא היהדות שאני מכיר
יואל
צודק בכל מילה!
כנל..
24
איזה איום מי שישמע צריך למגר את המחאות האלו
שמעלה
23
אתם לא יודעים עם מי הם מתעסקים עם הר' שכטר קדוש עליון לא סתם איזה רבי עם חסידים כל אמריקא מסתערים עליו יהיה פה אנרכיה על הדוסים מחר יעצרו את הר' קנייבסקי ואת אדמו'ר מוויזניץ של פריי בקיצור החיילים של לפיד עובדים
יודא צבי ווידער
כן אנשים שמתפרעים ומזיקים ולא שומרים על החוק צריך לעצור! חד משמעית!
אלי
22
יאללה יאללה סעו בגז
תפסיקו לבלבל את המוח
21
אני לא יודע, שוטר אחלה גבר דיבר לעניין וביקש להימנע מעימותים, מה הבעיה?
דניאל
20
המשטרה נגד רבנים? צריכים לעשות על זה לבד הפגנה גדולה! במשטרה רוצים למחוק את כל היהדות! הפגנה זה לגיטמי ביותר, כמו כל מדינות העולם, כאן אסור לנו שיהיה קומניזם
david
יש לך ראיה עקומה תחליף משקפיים ותשמע את הקלטת שוב, המשטרה מודיעה שזכותו של אדם להפגין ולמחות, אבל זה לא זכות להתפרע ולגרופ נזקים לכלי עבודה, ושלא לדבר על חסימת צירי תנועה אם אתה חושב אחרת אתה מופרע בראש שלך וצריך טיפול לא רק בהבנת הנקרא והנשמע בקלטת אלא טיפול נפשי המשטרה רק אמורה לשמור על הסדר הציב
אפי
מאה אחוז צודק!
אלי
אפי צודק!!!
.
19
מי שהוציא את ההקלטה הוא טיפש ורשע. חשוב שיוכלו לנהל מגעים מאחורי הקלעים בלי שיחשפו.
יוסי
18
משטרה עבריינית, אם מחאה היא לגיטימית איך דורשים מהרב לא להגיע? השחיתות המצחינה של המשטרה לא טופלה בידי גפני ליצמן ודרעי .
רינה
17
אדוני הקצין. מדינת ישראל זה לא קהילה אחת יש בה קהילות הרבה אבל יש בה 9 מיליון של אזרחים וכולם שוים .כולם יכולים להפגין בלי בעיות.וכולם צריכים לכבד את החוק.אז בבקשה אל תטלפן לאף אחד .תעשה רק את מה צריך לעשות וככה תהיה נחמד.
אבאתו
16
בעירייה יושבים דגל ביחד עם לאון וזה התוצאות אסור להצביע למפלגות שרוצות להרוס את החרדים
לוי
15
אני לא כל כך הבנתי את הבעיה של הרכבת, אבל אם זה מגיע למצב שאין שום דרך ארץ לרבנים, ולמשטרה אין גבולות, אז אני בעד מתנגדי הרכבת!
יצחק
14
איזה חוצפה, כל יומיים יש הפגנה של החילונים, ולנו אסור?
חרדי
13
מה איום בזה
מה הבעייה
12
חרדי זבלה. חילול השם גמור. אפס שחושב שהוא מדבר מול הפריץ. הקצין מדבר בכבוד רב וביושר. החרדי נשמע אפס ומתחכם חבל שלא עצרו אותם ואת הרב הדביל ומחלל השם
ללא שם
11
מה האיום פה??? כל הכבוד לקצין דיבר בצורה מכובדת
אבי
10
המטרה עכשיו חצתה את הקו האדום, המדינה מזכירה לי את ההיטוריה שלנו עם הייונים והעמלקים, קצת דרך ארץ לרבנים.
יוסי
מה הקשר?!
מויישי
9
אתם שמעתם פה איום? אני שמעתי (והתרגשתי) יהודי עם לב חם שחרד לכבוד התורה ולא רוצה להגיע למצב שהוא חייב למלא את תפקידו ולעצור את הרב
מישהו
לך לבלפור
חרדי
וזה קשור כי...?
מישהו
8
לא מוצא כאן איום. בקשה מכובדת ונחושה, שלא נצטרך להגיע לאי נעימות שתידרש ע"פ חוק, בואו נמנע יחד את ההתדרדרות לשם. צל"ש לקצין.
יוני
7
כל הרבנים צריכים להוציא מכתב מחאה נגד ביזוי כבוד של הצדיקים, לאן הגענו, היום הרב שכטר, ואתמול האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק, ומחר נגד שאר הרבנים החרדים, שה' ירחם! כמפורסם הרב שכטר כבר היה נקרא בשם "צדיק" עוד לפני שהוקמה המדינה, וד"ל.
יוסלע
יעקב מאיר שכטר משוגע לא צדיק ולא נעליים
ג'פרי
היזהרו בגחלתן אני מוחה בך מה לך לדבר על גדולים ממך
יוסי
איפה אתה חי?!
דוד
בעולם השפוי לא בעולם הדמיוני של יעקב מאיר שכטר וכת ברסלב
ג'פרי
6
כתוב בזוהר הקדוש שהערב רב ילחמו עם המשיח, לפי מה שהיה היום, אנחנו כבר לא כל כך רחוקים מכזאת מציאות
דוד
5
שום איום
שמוליק
4
איך אוהבים לחפש בנרות "פגמים" בהתנהלות המשרה!
רפאל
מאה אחוז צודק!
גלעד
3
לדעתי, הגם שהקצין רצה להרגיע את הרוחות, אבל המשטרה מתנהלת בורה שמתאימה לצפון קוריאה, ממתי אסור להפגין, אין מדינה אחת שקוראת לעצמה דמוקרטית שמגבילים את ההפגנות, ובפרט כאן רואים את שנאת הדת והרבנים.
מוישי
2
באו לקלל ונמצאו מברכים. התנהגות תקינה והולמת.
ללא שם
1
חבל שילדיו הרסו אותו עם שמועות שטותיות כי הם מאוד קיצוניים
דוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: