פרסום ראשון

בג"צ פסק: שבועיים לכלא - לאב שלא ישלח בתו לבי"ס

בית-המשפט העליון פסק כי החל ממחר - אב שלא יציית לפסק-הדין - יישלח לכלא לשבועיים ימים. "ההורים הצהירו כי הם נמנים עם חסידות סלונים, והרי הגה"צ ציס"ע האדמו"ר מסלונים זצוק"ל קרא לספרו: נתיבות שלום, להזכיר לכל שתורת ישראל ´דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום´", כותבים השופטים (חרדים)

הורי עמנואל בבג"צ, היום (פלאש 90)

תפנית דרמטית ב"פרשת עמנואל": לפני דקות אחדות מוציאים שופטי בית-המשפט העליון, אדמונד לוי, עדנה ארבל וחנן מלצר, את החלטתם הסופית בפרשה שמסעירה את הציבור החרדי.

על-פי הפסיקה, החל ממחר, הורה שלא יציית לפסיקת בג"צ - יישלח מיידית לכלא למשך שבועיים ימים.

"עומדים אנו איפוא", כותבים השופטים, "במצב של הפרה נמשכת של פסק-הדין מצד ההורים. בהקשר זה אין צורך לומר כי פסק דיננו איננו כפוף, או מותנה, באישור של גורם חיצוני כלשהו. יתר על כן, בפסק הדין ובהחלטה הבהרנו כי התפיסה העומדת על ההפרדה בין המגמות – מונעת מגישה עדתית ולא דתית".

עוד כותבים השופטים: "זאת ועוד – אמצעי האכיפה שהפעלנו עד כה לא הביאו למימוש פסק הדין, ולפיכך לאחר שהודענו בהחלטה כי היה וזה יהיה המצב – נאלץ לשקול כפיית פסק הדין גם בדרך של צווי מאסר - הננו נדרשים איפוא לכך. אשר על כן, מתוך מבט צופה פני עתיד, הננו מורים כדלקמן:

"הורה מבין אלה הכלולים ברשימה נספח א' (שתישאר חסויה) שלא יודיע לנו בכתב עד לתאריך ד' בתמוז התש"ע (16.6.10) ועד בכלל כי יציית לכל האמור להחלטה - ייאסר למשך שבועיים ימים החל מתאריך ה' בתמוז (17.6.2010), או עד למועד שבו יימסר לבית המשפט אישור בכתב כי ציית לנדרש ממנו בהתאם להחלטה, הכל לפי המוקדם יותר".

בהחלטה התקדימית נכתב עוד כי גם המנהלת והמורות מחויבות למלא אחר הפסיקה.

"המדינה תיערך ותעשה כל הנדרש לגביית הקנסות שהושתו עד הנה ותפעל לצורך זה, בין השאר, על פי האמור בחוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות".

השופטים מגלים כי "כי המועצה המקומית לא אישרה להורה כלשהו של תלמידות המגמה החסידית לשלוח את בנותיהם לבית ספר מחוץ לעמנואל".

בשורה החותמת את פסק-הדין החמור, משגרים השופטים (שעמדו תחת הרכבו של השופט חובש-הכיפה) עקיצה לעבר חסידי סלונים: "בהקשר זה ראוי לציין שההורים הצהירו כי הם נמנים עם חסידות סלונים, והרי הגה"צ ציס"ע האדמו"ר מסלונים זצוק"ל קרא לספרו: נתיבות שלום, להזכיר לכל שתורת ישראל 'דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום'".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

34
הזאת של אפליה בין דם לדם, ובין צבע לצבע, גם במחיר של מאסר וקנסות, ולמרות שמדובר באחינו החרדים הטועים והמטעים. יישר כח לכל העוסקים במלאכה הקשה הזאת למען יתוקן הצריך תיקון, ובראשם הרה"ג יעקב יוסף שליט"א ושליחו הנאמן והמסור ר' יואב ללום הי"ו. רבותי - ניכרים דברי אמת ! חזקו ואמצו אנשי החייל.
נייעסמן
33
על כניעה. ללכת לבית הספר ה"מאוחד". מדובר בשבועיים סה"כ לחופש הגדול, ואפשר לשחק עם ימי מחלה כך שזה יצא עוד פחות ולא יגרם נזק רוחני. לגבי השנה הבאה יהיה על חסידי סלונים למצוא פתרון שהוא מוסד פטור או עזיבת העיר. צריך להוריד את הראש ולהמשיך כמיטב יכולתנו תחת שלטון הדיקטטורא האשכנזית שמאלנית הבגצי"ת. כל
דן
32
עכשיו טוב לך??? שם רשעים ירקב, עוד לא קם לישראל רשע כיואב ללום,צא ממחנינו טמא!!!
יצחק
31
ל-4 השורות האחרונות של תגובה 32 , בדיבור המתחיל פונה אני בתחינה
בן של מלך
30
נקווה שנראה את העסקנים מארגנים הפגנה אמיתית נגד שלטון הדיקטטורה הבגצית. ולאחי הספרדים, השופטים האלו שונאים אתכם, אפילו יותר ממה שאתם שונאים את עצמיכם.
שמש
29
למה יש שני רבנים ראשיים גם ספרדי וגם אשכנזי זה מראה על גזענות (במימון המדינה), ושוני בין האשכנזים לספרדים!!! למה יש בתי כנסת נפרדים???? למה יש הלכות ומנהגים נפרדים??? למה האשכנזים לא אוכלים אורז בפסח???? יחוקק חוק לאלתר: רב ראשי אחד במדינה!!!!! יוסגרו הבתי כנסת האשכנזים!!!!! מי שלא יאכל אור
יהודה
28
על אפליה מגמתית, על פסיקה לא מוסרית וחד צדדית לא לפחות, להכות בהם בכלים שלהם.
צביקה
מה הקשר בין האג שפוסק בעניני פשעי מלחמה לפסיקת בג"ץ הקשורה לדת ומדינה
נטלי
לתבוע את בג"ץ בבג"ץ..... אולי המסר יעבור שבג"ץ הוא חד צדדי - כאשר הוא יצטרך לפסוק בעניני עצמו....
צביקה
27
המללככים פנכה בתוך הקבוצה קומץ כזה קטן--רעש כאילו רעידת אדמה
מני בוזגלוביץ'
26
אפילו אם הוא ספוג מי ספונג'ה
רז אוריינשטיין
25
שדאגו לפנק את ללום בצורה יוצאת דופן ולהרבות חילול שם שמים בהפצת הטמטום הזה של האפליה.
אשכנזי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: