טור דעה

"נשים חרדיות מושתקות באג'נדה דורסנית"

השבוע הזמרת והיוצרת אתי אנקרי נאלצה לבטל הופעה חגיגית בזאפה בשל חשש מפתיחת הליכים משפטים בגין קיום המופע לנשים בלבד. עו"ד ורד עובדיה בטור דעה על כך (טור)

(צילום: אריק סולטן)

הליברליזם בישראל הפך להיות הבריון של השכונה. וכדרכם של בריונים הוא מטיל את אימתו על כל מי שנוהג אחרת ממנו.

ישאל השואל, איך יתכן שדווקא מי שמתקרא ליברל, המתיימר להחזיק בעמדה מוסרית פילוסופית שהמנוע הערכי שלה הוא חופש, חירות ושיוויון מגביל את כל מי שאינו בדיוק כמוהו, ולא זו בלבד, ממשיך להתהדר בנוצות הליברליזם. אלא, שככה זה בשכונה לבריון סולם ערכים משלו ועל כולם להתיישר על פיו.

השבוע הזמרת והיוצרת אתי אנקרי נאלצה לבטל הופעה חגיגית בזאפה בשל חשש מפתיחת הליכים משפטים בגין קיום המופע לנשים בלבד.

אמנם החוק לאיסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים קובע כי אנשים שאמונתם הדתית מחייבת קיום אירועים בהפרדה אזי לא יראו בכך הפליה אסורה. אבל מסתבר שאין די בלשון החוק הברורה ובכוונת המחוקק כפי שמשתקפת מפרוטוקולים שתיעדו את הדיונים שקדמו לחיקוקו כדי לאפשר לנשים לחיות לפי דרכן.

החשש של מקומות תרבות פרטיים מהליכים משפטים לא נוצר בחלל ריק, אלא הוא פרי של קמפיין ציבורי אגרסיבי ומתמשך. שלא אחת דומה כי הקול הליברלי משמש הלכה למעשה כפלטפורמה שמטרתה להנדס את המרחב הציבורי ולשרטט את גבולותיו בהתאם לעקרונות המתקראים ליברלים, תחת מעטפת מילים מסולסלות אבל עם אמת אחת פשוטה והיא הדרת ציבור ענק במדינת ישראל המבקש לחיות את חייו בדרכו שלו.

עומדים להם "לוחמי חופש" לשיטתם, וממרום עליונתם המוסרית, ומושבם בצריח העליון של האור והערכים הנעלים והמוחלטים הם מבקשים להפליא בנו מוסר על דרכנו במקרה הטוב, במקרה הרע והמצוי הוא להלך אימים באמצעות כלים משפטיים כנגד ציבור מושתק ומוחלש.

זכויות הפרט הצחקתם אותם, הם קובעים מה הן זכויות, ומי יהנו מהם.

למעשה נשים דתיות וחרדיות ובכלל נשים המעוניינות לצרוך תרבות או להתבטא אומנותית כמו אתי אנקרי מושתקות על ידי אג'נדה דורסנית ששומעת רק את עצמה ורואה אותה כבעלים הרעיוני של המרחב. והכל בשעה שבמדינת ישראל 2021 ישנו ציבור המונה לכל הפחות כמחצית מהעם שמחזיק בסט ערכי זה.

בתחילה הסבירו לנו כי לא יעלה על הדעת לעשות שימוש בכספים ציבורים לאירועים המתקיימת בהם הפרדה כמו ההופעה בעפולה בקיץ 2019, הגם שמדובר באירוע המיועד לאוכלוסייה המקפידה על ההלכה, ותושבים שיש להם את הזכות שכספם יוקצה גם לאירועי תרבות מותאמים לאורח חייהם.

כשהרב פירר ביקש לקיים אירוע פרטי ללא זמרות (כי ההלכה אוסרת) אבל כן עם נשים בתפקידים אחרים כמו הנחייה, תקפו אותו עד שנאלץ לבטלו.

זכותה של יוצרת לבחור את הקהל שיקח חלק במופע שלה. אין מדובר בהפליה שרירותית, אלא אמונה דתית שתוחמת את גבולות הגזרה שלה.

חברה חופשית או לפחות כזו המתיימרת להיקרא כזו, חייבת להלחם על החופש של הקבוצות בחברה הישראלית בפרט למיעוטים.

המרחב של המאמינים הוא מרחב אישי, אף שקיומו נעשה לעיתים על ידי השאלת ובשימוש המרחב הציבורי. והתערבות בפרקטיקות הנוהגות במרחב אישי זה הרי הוא כהגבלת חירותם ובנסיבות אלו כאונס תרבותי ונישולם מניה וביה מזכותם לתרבות.

משקף את עקרון היסוד במשפט הישראלי, לפיו שירותים לציבור צריכים להינתן על בסיס שוויון מגדרי. האופן השני, שירה בהפרדה, הוא ביטוי לחריג צר, המתיר פגיעה בשוויון המגדרי בנסיבות מצומצמות על מנת לאפשר את השירות לחלק מסוים מהציבור שלא יצרוך אותו אלא בהפרדה מגדרית ויוצרת של תבטא את האומנות שלה אלא בפני נשים בלבד.

הכותבת עו״ד עוסקת בדיני משפחה ומקימת הפורום המשפטי למען נשים חרדיות

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (69%)

לא (31%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

28
לזאת שרוצה ללמוד משפטים-קודם כל את יכולה בקרית אונו,אף אחד לא מונע בעדך מאבל תדעי שזה המקצוע הכי מלוכלך שיש את נחשפת לרוע-שיש בעולם מתמודדם עם שאלות מצפוניות על בסיס יום יומי בשם החוק ורועדת מפחד משופט שהיום כאן ומחר בקבר! זה לא מקצוע אידיאלי לנשים שרוצות להשאר נשים ולא גברים
מישהי
27
כפיה חילונית
אליהו
נכון
מה שנכון
26
אני לא מאמין שיש כזו כפיה חילונית וגסה. אסור לשתוק. חובה להלחם בכל הכח. זהו דיקטאטורה חילונית. בושה ממש אני כל כולי רועד
ללא שם
25
ל-7
מותר כל עוד שרה לנשים בלבד
24
עם כל הכבוד. מה את עושה עם זה?? מישהו נלחם מגמורים האלה?? אם הם אוסרים לקחת כסף של חצי מהם שלא אכפת לו מזה , אנחנו אוסרים לקחת כסף של חצי מהעם שכן אכפת לו מזה ולתת כסף למצעד הזוועה וכל הזבל שהם מממנים מהכסף שלנו! חלאות שקרנים צבועים לא יאמן, עולם השקר נכון, אבל עד כדי כך?! לא צריך להדר בזה. אפילו יצ
ללא שם
23
יפה מאוד! כתוב ברמה גבוהה... תודה
ללא שם
22
כך מילה בסלע!! לא להאמין כמה שהם צבועים
ליה
21
שלחנו נציגים כדי להשפיע על עיצוב המרחב הציבורי כדי שהוא יתאים לנו, אלא שהנציגים כלל לא הבינו את המוטל עליהם. במקום להסביר, רק תקפו. כל מה שהצליחו זה לעורר את דעת הקהל נגדנו. אילו היה נשמע קולם באותה בהירות כמו שנשמע קולם של בעלי בדעות ה"ליברלייות" אז היו משיגים הישגים של ממש.
רפאל
לא היה עוזר כלום. אנחנו בדיקטטורה.
קובי
אדם חכם אמר פעם: בין אם תאמר אפשר, בין אם תאמר זה לא יעזור, סופך להיות צודק. בעלי הדיעות הליברלייות אומרים אפשר ופועלים במרץ לעצב את המרחב הציבורי על פי השקפתם. אנחנו אומרים זה לא יעזור ופועלים במרץ להאשים את כל העולם על כשלונותינו.
רפאל
20
כל הכבוד! כל מילה נכונה!! הלוואי ומשהו שם בדרגים הגבוהים יעז למנף את המסר ולשנות את "הכפיה הליברלית"
רעות
19
יש עוד כמה מקומות שדורסים נשים. הרבה יותר קרוב הביתה. רוב מנהלי מוסדות חינוך גם של בנות גברים, נשים לא מנהלות גמ"חים, קולן של נשים לא נשמע ברשויות מקומיות (מלבד מודיעין עילית), נשים מוטרדות במקומות עבודה חרדים (יותר משוק כללי), נשים נדרשות לשלום בית פעמים רבות נוכח אלימות, נשים גרושות מוטרדות על יד
עוד כמה דריסות
וואו איזה הגזמה "העובדת סוציאלית" ברור שיש סיפורים גרועים אבל עדיין איזה הגזמה להזכירך בשנה שעברה נהרגו 29 נשים על ידי בני זוגן 12 מתוכם ערבים כל השאר חילונים אין שם חרדית אחת. מה שמלמד שהאלימות היא נמוכה מאוד במגזר החרדי כי בסוף אלימות מתנקזת למוות. ( כמו בתחלואה) זה לא אומר שאין לאן להשתפר אבל עדי
חיים
במחילה הנשים לא נהרגו אלא נרצחו
תיקון
מזל שאת רק עובדת סוציאלית ולא עובדת בבי"ח לחולי נפש או בשב"ס. כי אז היו לך נתונים יותר מעניינים. מה לעשות שכל אחד חושב שה4 אמות שהוא מתעסק בהם הם שיקוף של המציאות בכללותה...
זלמן
המאמר המיותר???? דבר אחד ברור את אשה כוחנית ואלימה! שלא נותנת לאחרים לחשוב אחרת ממך!
לב יהודי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: