נציג המשטרה חשף

מתקרב לפיענוח? יודעים מי רצח את שטרית

בדיון שנערך היום בבית המשפט, חשף נציג המשטרה, כי הם יודעים במדויק מי רצח את הנער נסים שטרית, והם מתקרבים לפענוח הפרשה • אחת החשודות שוחחרה למעצר בית (ארץ)

החל משעות הבוקר (רביעי) מתקיימים דיונים בבית המשפט על הארכות המעצר בפרשיית הרצח ב'שובו בנים', לפני כ-30 שנים. נציג המשטרה חשף, כי הם יודעים במדויק מי הוא הרוצח.

נציג המשטרה אמר בדיון: "המשטרה יודעת מתי בדיוק התרחש הרצח", עוד חשף הנציג, כי המשטרה יודעת מי היו הרוצחים, ומה היה חלקו של כל אחד מהחשודים.

על פי המשטרה, הנער נסים שטרית, נרצח ככל הנראה שלושה ימים לפני התלונה - על כך שנעדר; "אנחנו יודעים מי ביצע את הרצח במדויק. החשוד היה שותף באופן אקטיבי בחטיפה וברצח עצמו", אמר הנציג.

יחד עם זאת, נציג המשטרה סירב לומר ממתי קיבלו את המידע שמצביע על כך שהוא היה שותף אקטיבי ברצח. "יש ראיות שמסבכות אותו באופן אובייקטיבי. החטיפה הייתה תיכף לרציחתו", אמר הנציג וביקש מבית המשפט להאריך את המעצר ב-12 יום נוספים.

אחת החשודות שנעצרה במעורבות בחטיפה שוחררה למעצר בית בן שבוע, וכן ערכה עימותים עם חשודים אחרים ומסרה פרטים על הדירה לשם היה אמור שטרית להגיע.

כפי שדווח אמש ב'כיכר השבת', במהלך חקירתו בימ"ר ירושלים, הופגש הרב ברלנד עם מאיר שטרית, אחיו של נסים שטרית שנעדר זה 30 שנה וגופתו עדיין לא אותרה.

במהלך המפגש הטעון בין השניים, שאל שטרית את הרב ברלנד: "אני יכול לשבת שבעה?". הרב ברלנד השיב לו: "אתה יכול לשבת שבעה ולהגיד קדיש, אני מתנצל".

בשל דברים אלו, ייחס ביהמ"ש לרב ברלנד כי קשר עצמו למיוחס לו. אמש האריך ביהמ"ש את מעצרו של הרב בתשעה ימים. שופט בית משפט השלום, אלעד לנג כתב בהחלטתו: "הוא היה מעורב ביחד עם אחרים בביצועם של שני מעשי רצח. אחד בשנת 86 והשני ב-90. עיינתי בתיק החקירה, הראיות מצטרפות לראיות שהוגשו לבית המשפט בעניינם של אחרים שאף הם חשודים באותם מעשים המיוחסים למשיב. יש חשד סביר לביצוע העבירות. קשר את עצמו למיוחס לו ומסר גרסה".

חוקרי הימ"ר ממשיכים לחקור את הפרשה הזו, כאשר המשימה העיקרית היא לאתר את גופת הנער ניסים שטרית.

כזכור, בתחילת החודש נחשף ב'כיכר השבת' כי חוקרי משטרה בלבוש אזרחי וחוקרי זיהוי פלילי נצפו לאחרונה באתרים שונים בעיר ירושלים וסביבתה, כפעילות שמסתמנת עד כה כאיסוף ראיות במסגרת חקירת תיק רצח שארע לפני עשרות שנים בירושלים או בסמוך לה.

כפי שדווח בכיכר השבת, בשבועות האחרונים נעצרו חמישה חשודים, בהם בנו של שר בכיר לשעבר במעורבות בפרשיות שהסעירה את המדינה בשנות ה-80 וה-90.

הפרשייה הראשונה הוא תיק היעדרות של הנער ניסים שיטרית, בן ה-17, בשנת 1986. שטרית, תושב שכונת סנהדריה בירושלים, נעדר במשך עשרות שנים. חצי שנה קודם שנעדר, נחטף מהישיבה בה הוא לומד בעיר אשדוד, על פי החשד על ידי אנשי 'משמרת הצניעות'.

האירוע השני, עליו נחקרים החשודים, הוא רצח מנהל ישיבה בשם אבי אדרי, שנרצח בשנת 1990. גופתו נמצאה עם סימני אלימות קשה ועל פי החשד, גם הוא נרצח על ידי אנשי 'משמרות הצניעות'.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (38%)

לא (62%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

19
אני כבר שבוע וחצי בהלם מהסיפור הזה . כמה חילול השם וכמה אכזריות יכולה להיות לאנשים כאילו דתיים הם וראש הכת שלהם אפילו בגהינם לא יקבלו אותם. פשוט מזעזע !!!
אלי
18
איך צמח צמח פרא בערוגת היהדות ??? למה לא עצרו זאת ???
ביקורת
17
נחמן
אצל ברלנד לא ברור כלום
16
היי אנשים שמגיבים פה הזהרו בלשונכם!!! מי התיר לכם לדבר ככה??? כתוב במפורש שיש כמה חשודים וגם ששחררו למעצר בית אף אחד לא אמר לכם מי רצח ולא כתוב בכתבה אז אל נא תסיקו מסכנות לבד. אני מוחה!!!לשון הרע לא מדבר אלי!!!
בת מלך
תסיקו מסקנות....עם ק
אפרתוש
15
למה אתם קוראים לו עדיין רב אם נפסיק לקרוא לו רב זה ימעיט קצת את החילול השם
ללא שם
14
אבל מה העילה לרצח ? למה ? סתם חוטפים נער ? ורצחים סתם ראש ישיבה ? מה הסיפור ? מה קרה ? מפחיד !!!!!!!!!
תמר
מה פתאום. זה בגלל שהוא כפה את עצמו על בחורה ומי שהחליט זה לא הרב זה צ.צ. כי הוא ניהל על דעת עצמו משמרת צניעות בלע שום קשר לשובו בנים. זה שהוא לפני 30 שנה היה חלק מהקהילה ועירב אנשים שקשורים או היו קשורים לקהילה זה על דעתו בלבד. ומי שיודע בשנים האלה האנשים האלה שנעצרו נהלו את הרב. וגם את הקהילה ולא
מבפנים
הם טענו שהוא היה בקשר עם בחורה ואצלם בכת זה יהרג ועל ויעבור במיוחד שהיא הייתה בת מתוך הכת הזו אז התיעצו מה לעשות והגיעו להחלטה על הרצח מ פ ג ר י ם
קובי
כןןןן זה כת. הם יכולים לרצוח רק בגלל בצע כסף או שנאה לאותו אדם. ו כשהרב שלהם אומר להם לרצוח אז הם מקיימים "מצוותיו"
גחדנךלמסךדתדחדח
13
אם זה נכון זה ממש חילול ה', יגידו שגם חרדים שהם שומרי תורה ומצוות עושים מעשים כאלה,
ללא שם
12
איזה פחד אמאלה
חיה
11
לכו ואל תשובו בנים סוררים
כת חוליגנית
10
הרב ברלנד ..... רב חרדי חשוד ברצח ....... וואי וואי אחרי זה מספרים לנו סיפורים
james
לא רב חרדי, אדם משוגע!!!!
שי
9
עד מתי תבינו שרבנים רוצים כסף ועוד כסף.. ורכב ועוד רכב.. ואוכל וביגוד וטיסות וכו.. מאיפה יש להם את כל הכסף אם הרב רב של קהילה ואשתו עקרת בית שיולדת כל שנה ??
שמעון
איך היה לאברהם מקנה כבד מאוד?
רק אומר...
8
אמרו בכאן 11 שאחרי הרצח חתכו את הגופה ושפכו חומר כימי להעלים אותה!!! איפה ימצאו אותה עכשיו?? אחרי30 שנה? ועוד דבר ברלנד הודה שקשור לרצח מה אתם מנסים ליפיפו? וגם אישתו אמרה שהוא מטורף חולה נפש . מי מכיר מישהו יותר קרוב מאישתו???
ללא שם
7
ברלנד עוד מטורללל שיסיים את חייו בכלא .. כת של שוטים רצים אחרי המטורלל עגל הזהב ... יש לכם מקום ענק בגהנום עם המטורלל שלכם ..
בני
איך אתה מעיז לדבר ככה על איש קדוש אלוקים אני הייתי אצלו כמה פעמים וכל מה שאומרים עליו זה שקררררר גמור מי שמדבר עליו רע לו יש מקום בגיהינום 👹
אחד שמבין
אל תיכתוב אדם שמבין כי אתה ממש לא מבין הוא הודה בזה אז מה קודש קודשים בו י'שכללללל
י
6
חברים נראה לי שעושים פה דומה מספר2גזרת המתנחלים שקטה לשוטרים אין מה לעשות אז פתחו פרשה מלפני 30ו35שנה .איפה המשטרה היתה עד אכשו
שושנה
5
ל א ת ר צ ח !!!
אליהו
בזמן משיח יש בלבול בעולם למה לכם להתבלבל ולדבר לשון הרע ה הוא מנהל העולם תשבו בשקט בלי דעות גם לכם יש ניסין
לשון הרע
אל אליהו אל תחייה בסרט כל המרחם על אכזרים וכו
צביקה
זה לא לשון הרע. הוא לא אמר כלום על אפחד רק אמר שכתבו בתורה לא תרצח. יאללה לכו מפה כת שובו
כי מלכא
ניסיון האחרון
נכשלים בלשון הרע גם אם יש לך דעות תשמור
4
הזהרו בגחלתן
חרדי אמיתי
הזהרו בגחלתן
הזהרו שמא ירצחו גם אתכם.
3
למה שלושים שנה ????????
מחדל
2
שובו בבונים לספארי שם מקומכם הראוי
ספארי
1
ביזיון! איפה היו הרבנים? ולמה הם לא מנעו רצח?
ליטאי
האנשים שם מקשיבים רק ל ' רבנים' של הכת. והרבנים של הכת אמרו להם לרצוח. ואחרי זה אנשים עוד מדברים בטובת ה "רב" ברלנד שהינו רוצח
בנלדנלסךזצ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: