המגעים להסדר טיעון

הסיעות החרדיות: "גם אם ביבי פורש, לא נצטרף לממשלה"

ראש הממשלה, נפתלי בנט, התבטא כי אם ראש האופוזיציה, בנימין נתניהו, יפרוש במסגרת הסדר טיעון הרי שהוא יפעל להרחבת הקואליציה, אך בסיעות החרדיות הבהירו: לא נהיה חלק (אקטואלי)

גפני, דרעי וליצמן (צילום: אלכס קולמויסקי, יעקב כהן ויונתן זינדל - פלאש 90)

במשכן הכנסת עוקבים בדריכות אחר המשא ומתן של יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, עם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, באשר לחתימה על הסדר טיעון בתיקי האלפים.

חתימה של נתניהו על הסדר טיעון תכלול פרישה מיידית מכנסת ישראל, מה שיערער את יציבות ממשלת בנט-לפיד. אך השניים הצהירו בימים האחרונים כי הסדר עם נתניהו לא יפגע בשלמות הקואליציה והם אף יפעלו לצרף סיעות נוספות לממשלה.

בין היתר טוענים בקואליציה כי הסיעות החרדיות ינהלו משא ומתן על הצטרפות לממשלה שכן לדבריהם הנאמנות לנתניהו האיש אינה נאמנות לסיעת הליכוד, כך שעם פרישת נתניהו יהיה ניתן לצרף לפחות את אחת מהסיעות החרדיות.

אך בשיחה עם 'כיכר השבת' דוחים בכירים בסיעות החרדיות את האופציה של הצטרפות לממשלת בנט-לפיד: "גם את נתניהו פורש מהחיים הפוליטיים, אנחנו לא נצטרף לממשלה", התבטא אחד מראשי הסיעות החרדיות.

לדברי בכיר ב'יהדות התורה': "אין לנו מה לחפש בממשלת בנט-לפיד, ממשלה שהורסת ומחריבה את היהדות, קוברת את הזהות היהודית. לא רואה מצב בו נהיה שותפים של מחריבי הדת האלו".

בכיר בש"ס הוסיף: "תמיד הצהרנו שאנחנו נאמנים לציבור המסורתי בליכוד. נכון, יש חיבור אישי עם נתניהו, אבל הנאמנות היא לא נאמנות עיוורת לביבי אלא לציבור המצביעים של הליכוד, הציבור המסורתי. לכן לא יהיה מצב בו ש"ס תצטרף לקואליציה רעה, לא נשב סביב שולחן אחד עם בנט, לפיד, כהנא וליברמן, זה לא יקרה".

אמש פרסם ח"כ משה גפני, יו"ר 'יהדות התורה', הודעה חריגה בה נאמר: "מה שהתפרסם בשם "בכיר" ביהדות התורה אינו נכון. לא התקיים כל דיון במפלגה בנושא עסקת הטיעון והשלכותיה הפוליטיות". הודעתו של גפני נמסרה בעקבות התבטאות של ח"כ מ'יהדותה תורה' שפורסמה ב'ישראל היום', לפיה: "אם נתניהו יחתום על עסקת טיעון - נחתור להצטרפות לממשלה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
לא מעניין . בפנים ובחוץ לא עושים כלום חוץ מרעש ונזק. אפס תרומה לציבור יקר
חרדי
8
ברור! אסור לתת הנשמה לממשלת הרוע רק בשביל כמה שקלים, נמתין ונפיל אותם, רצת עקרונות אדון אייכלר
יוני
7
ישארל אייכלר
אני לא מספיק בכיר?
6
שעת המבחן מתקרבת
זמן הבירור
5
כל זמן שהערבים בממשלה מלסטמים את הציונים, אין ליסטום אחר ליסטום. לכן אם יצטרפו לממשלה, לא יוכלו ללסטם, וגפני יראה את ועדת הכספים בחלום.
נביא אמת
4
בנט. שם רשעים ירקב.אף אחד לא רוצה להיות במחיצתך.
מני
3
לא רוצים אותכם שם ובצדק!!! תשארו באופוזיציה.
מצביע לכם לשעבר
2
לא מעניין אותם מבוחרים שלהם! מכרו אותנו במזיד עדשים!
ללא שם
נזיד עדשים בור ועם הארץ
איצי
1
תודה רבה. רק אל תצטרפו טוב מאוד בלעדיכם
טלמה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים:

מפרשת השבוע

מה הקשר בין אברהם אבינו לקרבן העומר וארץ ישראל? | צפו

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אמור, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו הקשר בין אברהם אבינו לקרבן העומר וארץ ישראל? | מהי הסיבה שקרבן העומר היה משעורים, ושתי הלחם בחג השבועות היה מחיטים, ומהו המסר שעלינו ללמוד מכך לחיי היום יום? צפו (יהדות)

כיכר השבת|

תלמיד חכם, ברגע!

בואו לסיים ש"ס תוך שנה | השיעור היום: בבא קמא ס"ו-ע"ב

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ס"ו-ע"ב | צפו בשיעור (יהדות)

כיכר השבת|

החרדים יפרשו מהממשלה? 

דיווח: צה"ל נערך לעצור גם צעירים חרדים שלא התייצבו לצווי הגיוס הראשונים

בניגוד למבצעים קודמים בהם שוטרי המשטרה הצבאית נמנעו מלעצור באופן יזום צעירים חרדים - כעת צה"ל נערך לבצע רחב שיכלול גם בני ישיבות שלא התיייצבו לצווי הגיוס הראשונים אותם קיבלו | הנציגים החרדים הבהירו שמהלך כזה יביא לפירוק הקואליציה (בארץ)

חזקי שטרן||
4
ש

אל תתפשרו!

השתלות שיניים חדשניות: ד"ר ברוך עם 7 יתרונות מפתיעים

ד"ר הלל ברוך, אחד מרופאי השיניים המובילים בישראל מצהיר: "השתלים שאנחנו מבצעים היום, טובים יותר מאי פעם!" | "אם אתם מתמודדים עם שיניים חסרות או פגועות, אתם לא לבד. בעיות שיניים יכולות להשפיע על איכות החיים שלכם, על הביטחון העצמי שלכם, ואפילו על הבריאות הכללית. במרפאת המומחים שלנו בירושלים, אנו מציעים פתרון מהיר, מדויק וחדשני – השתלות שיניים מונחות מחשב! (בריאות)

ציקי גל|מקודם
ש

ימים לפני ל”ג בעומר ובאורח חריג:

פוסק הדור הגר”מ שטרנבוך כינס בביתו את לומדי הזוהר

בני העלייה ההוגים במהלך השנה כולה בספר הזוהר במסגרת חבורת “איתכנשו” שע”י ארגון “אור הרשב”י” זכו לשמוע דברי ברכה מפוסק הדור הגאון רבי משה שטרנבוך אשר שיבח את היוזמה המופלאה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

תיעוד וסיקור מיוחד

עם נציגים ממדינות מוסלמיות: שליחי חב"ד מ-40 מדינות התכנסו במונטנגרו

שלוחי חב"ד מאירופה, אפריקה והמזרח התיכון דנו בהגירת ישראלים, התעוררות יהודית בקרב צעירים ובניית תשתיות חדשות - בעידן שאחרי הטבח בשמחת תורה: "הכינוס חידד את האסטרטגיה שלנו שכל מהגר ישראלי או יהודי ימצא מיד בית עם הגעתו" | רגע מרגש בכינוס שנערך במונטנגרו: סיום כתיבת ס"ת שישמש קהילות יהודיות במדינות מוסלמיות (בעולם)

יוסי נכטיגל|

תקיפה בלב הזהות היהודית

פגיעה חמורה בדת: כך מגיבים בישראל על החרמת כלי המילה באנטווערפן

סגן יו"ר הכנסת משה רוט, פנה בדחיפות לשגריר בלגיה בישראל ולשר החוץ סער בעקבות החרמת כלי מילה באנטוורפן | "מדובר באירוע חמור מאין כמותו, הפוגע פגיעה אנושה בחופש הדת ובזכויות הפרט. טקס ברית המילה הוא מהמצוות היסודיות והמקודשות ביותר במסורת היהודית מזה אלפי שנים, כל ניסיון לפגוע בו נחווה כתקיפה ישירה בלב הזהות היהודית" | המכתב המלא (חרדים)

חיים רוזנבוים||
3

ריאיון מיוחד, ערב ההילולא

מאות מצלמות, אלפי שוטרים: כך פועל מרכז השליטה של המשטרה במירון | הצצה נדירה

עומר שלום הלוי - קצין המבצעים של מחוז צפון במשטרת ישראל ומפקד מרכז השליטה והפיקוד על הילולת הרשב"י במירון - בריאיון מיוחד ל'כיכר השבת', ערב ההילולא, עם הצצה נדירה למרכז השליטה של המשטרה, המתכלל מאות מצלמות ואלפי שוטרים | צפו (חרדים)

יוסי עבדו||
2

בראשות רבני השכונה

ארבע שנים למייסד 'משה אמת': תושבי שיכון ו' התכנסו

בעיר התורה והחסידות בני ברק נערכה עצרת חיזוק והתעוררות לזכרו של הגאון רבי חפץ רחמים זצ"ל, מייסד בית הכנסת "משה אמת" ומקים שכונת "נווה אחיעזר", במלאות 4 שנים להסתלקותו (חרדים)

חיים רוזנבוים||
1

החרדים יעוררו משבר נוסף?

נחשף: חוק המס החדש צפוי להביא לפגיעה קשה בחרדים

חוק חדש שמקודם בימים אלו בקואליציה, צפוי להביא לפגיעה קשה ביותר של כ-80% בתקציבי עמותת חרדיות, סיוע לאברכים ושימור בתי כנסת | החוק מקודם על ידי חכי"ם במפלגת השלטון, במטרה לחתוך דרסטית את תקציב עמותת השמאל ובין הייתר צפוי לפגוע בעמותת הציבור החרדי (חרדים)

חזקי שטרן||
5

"שמרו על הזמנים שנקבעו"

בכיר במשטרת מחוז צפון בריאיון: כך המשטרה נערכת להילולה במירון

ערב הילולת התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי במירון, רגע לפני שמאות האלפים יעלו לפקוד את הציון הקדוש בל"ג בעומר ובימים הסמוכים לו, צוות "כיכר השבת" בסדרת ראיונות וכתבות שטח היישר ממירון | רב-פקד סלבה בונצ'וק, קצין אבטחה ורישוי מחוז צפון, בריאיון מיוחד ממירון על ההיערכות המשטרתית, ההכנות והמסר שלו לציבור העולים | צפו (משטרה)

יוסי עבדו|

"פך השמן החרדי לא יישבר אחרי ה-7 באוקטובר"

"ההוכחה שהחרדים לא יוותרו על מי שלא לומד - ישיבות הנושרים" | ד"ר אבישי בן חיים בריאיון נוקב ובלעדי

"חרדי שמתגייס בגיל 18 - הילדים שלו כבר לא יהיו חרדים" – ד"ר אבישי בן חיים מנתח בראיון מיוחד לאלי דן מתוך חדר העריכה של סדרת הדוקו "אמונה וביטחון" את המציאות הסוציולוגית העקשנית | "החרדיות של הרב שך שונה מהחרדיות של הרב עובדיה, אבל שתיהן מחויבות לשמירת פך השמן הטהור" | "המסלולים החרדיים בצה"ל הם פרויקט חשוב אבל הם לא שוויון בנטל" | "דווקא כשהציונות הייתה אנטי-דתית החרדים היו פתוחים יותר לשירות" | צפו בריאיון המלא (חרדים)

אלי דן||
18

רעידת אדמה של ממש

אנטווערפן כמרקחה: פשטו על בתי מוהלים והחרימו סכינים 

הלם וזעזוע בעיר אנטווערפן | לאחר התרסה של יהודי מקומי נגד כל הקודש לנו, פשטה המשטרה המקומית בשעות לפנות בוקר על בתי המוהלים בעיר, ובצו בית משפט ערכו חיפוש יסודי בביתם, תוך שהם מחרימים את כל סכיני המילה שהיו ברשותם, וביקשו את הרשימה של הילדים שהם מלו בשנה האחרונה | העיר סוערת (חרדים)

חיים רוזנבוים||
19
ש

קוצרים הצלחות

משבר ההייטק מאחורינו? הבשורה הגדולה לציבור החרדי

למרות שמועות על קשיים בהשתלבות במשרות הייטק ברחבי הארץ, התוכנית החרדית ממשיכה לקצור הצלחות | "יש לנו מאות "שגרירים" בדמות בוגרים שמסייעים להניע את מערך ההשמה המפואר שיצרנו" | הצטרפו למחזור 17 ותוכלו ליהנות ממימון מלא ואווירה תורנית (לימודים)

כיכר בשיתוף jbh|מקודם

ערב הילולת הרשב"י

הבקשה המרגשת של משה אבוטבול מהעולים למירון | צפו

הילולת הרשב"י בפתח, סגן השר משה אבוטבול מש"ס ביקש מהעולים להימנע מהפצת חוברות קודש שעלולות להתבזות: "אותם דפי קודש מפוזרים ברצפה ודורכים עליהם ללא משים לב, כבדו את כתיבת התורה" | צפו (חרדים)

חזקי שטרן||
1

"אבדו עקבותיו"

דאגה גדולה בקסבה: מבוגר ירושלמי נעדר; 'נראה בכיכר השבת'

משטרת ישראל מבקשת את עזרת הציבור באיתור נעדר מבוגר - תושב ירושלים, אשר יצא מביתו ביום ראשון בערב ומאז עד לשעה זו - אבדו עקבותיו | המבוגר הירושלמי יצא מביתו בשכונת מאה שערים ונראה לאחרונה בצומת ׳כיכר השבת׳ (חרדים, משטרה)

קובי רוזן|

ערב הילולת ל"ג בעומר | צפו

פרויקטור מירון יוסי דייטש בריאיון מיוחד: "63,500 איש יוכלו להיות בהר בכל רגע"

ערב הילולת הרשב"י במירון צוות "כיכר השבת" בסדרת ראיונות וכתבות שטח מירון • פרויקטור ההילולא, יוסי דייטש, בריאיון מיוחד מהשטח על ההיערכות האחרונה לרבבות העולים, השיפורים הרבים שנעשו לקראת ל"ג בעומר, ההתמודדות עם ההילולא הקצרה בגלל יום שישי, המתפללים שלא יוכלו לעלות להר, האחריות הכבדה והמסרים החשובים לציבור העולים • צפו (חרדים)

יוסי עבדו||
15

הניסיון לייצר סערה סביב מירון

מקלב זעם על האופוזיציה במליאה: "איך אתם מעיזים?" • צפו

בשבוע האחרון, האופוזיציה מנסה בכל דרך לייצר זעם ציבורי שאינו מוצדק נגד ארגון התחבורה למירון, שנעשו על פי המלצות ועדת החקירה לאסון | מי שזעם על כך במיוחד היום, הוא סגן השר מקלב שנאם במליאה נאום תקיף וחריף בו תקף את חברי האופוזיציה | צפו (חרדים)

חנני ברייטקופף||
8

תלמיד חכם, ברגע!

בואו לסיים ש"ס תוך שנה | השיעור היום: בבא קמא נ"ט-ס"ה

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא נ"ט-ס"ה | צפו בשיעור (יהדות)

כיכר השבת||
1