עוקץ שיטתי?

חרדי מביתר מואשם: הציג עצמו כנזקק, לווה אלפים ולא החזיר

כתב אישום הוגש נגד חרדי תושב ביתר עילית, שלווה בשיטתיות אלפי שקלים בבתי כנסת בירושלים, אך לא החזיר אותם למלווים. ארבעה מקרים לפחות מתוארים באישום (ארץ)

אילוסטרציה (צילום: דוברות המשטרה)

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה היום (שלישי) לבית משפט השלום בירושלים כתב אישום נגד תושב העיר ביתר עלית בגין ביצוע שיטתי של מעשי מרמה כלפי ארבעה אנשים. את חלק מהעברות ביצע הנאשם בבתי כנסת של בתי חולים בירושלים.

על פי כתב האישום, הנאשם ניצל את טוב ליבם, את תמימותם ואת נכונותם של המתלוננים וניגש אליהם, הציג עצמו כאדם במצוקה וביקש עזרה כספית. הוא הבטיח שהוא יחזיר את הכספים. בפועל הוא לא החזיר להם את הכספים.

האירוע הראשון התרחש, לפי כתב האישום, לפני שנה וחצי בבית הכנסת של בית החולים הדסה עין כרם בירושלים. הנאשם פגש במקום את אחד המתלוננים ואמר לו שהוא נתקע ללא כסף. המתלונן העביר לנאשם 200 שקל, אבל הנאשם התלונן שזה לא מספיק.

בשלב הזה הלך המתלונן לכספומט, משך סכום כסף נוסף והלווה אותו לנאשם. בסך הכל העביר לו 2000 שקל. הנאשם אמר למתלונן שאשתו צריכה להגיע לבית חולים והוא גר בירושלים ועובד בחברה קדישה ושהוא יחזיר לו את הכסף. לבסוף הנאשם לא החזיר למתלונן את הכסף ולא ענה לשיחות טלפון.

האירוע השני התרחש גם הוא בבית הכנסת של בית החולים הדסה עין כרם. במקרה ההוא קיבל הנאשם במרמה 1500 שקל שלא החזיר אותם לאדם שהלווה לו את הכסף.

המקרה השלישי התרחש בבית הכנסת של בית חולים שערי צדק בירושלים שם הוא לקח במרמה 1200 שקל מאדם ולא החזיר לו אותם. האירוע הרביעי התרחש גם הוא בבית החולים הדסה עין כרם אז קיבל במרמה 2400 שקל ולא החזיר אותם למלווה. היום כאמור הוגש נגדו כתב אישום.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
לא תהיה לו כנושה
לאו מפורש
24
אצל החרדי עיקר התורה החרדית, להתפלל 3 פעמים ביום ולברך הברכות. מי שעושה זאת, קיים את כל התורה החרדית כולה, לכן מותר לו לרמות, לגנוב, להבטיח חצי דירה ולא לקיים.,,,
נביא אמת
23
מעניין לבדוק את כל התקיפים שדורשים לחסל אותו, עושה רושם שנמצא להם קופה קטנה של שרצים וכבר אמרו חז"ל רובם בגזל וכולם באבק לשון הרע.
לרחם צריך גם על מי שכושל
הוא לא כושל הוא נוכל. עוקץ סידרתי
יחי ההבדל הענק
22
בס"ד, במקרים כאלה, קודם כל לבקש מהלווה ערבון משמעותי, אל דאגה, מיד הוא יתחפף.
bgh
21
כדאי לפרסם את שמו ואולי גם את תמונתו. בטוח עקץ אנשים נוספים.
ישראל
להרגע בבקשה תחשוב שזה אבא שלך או אח שלך תדבר אחרת
שפיכות דמים
20
למה לאמצייניםבכלהמקריםחי
ן בנימיןכהן
19
מי נותן 2000 שקל לבנאדם שהוא לא מכיר? המטומטמים זה הם
משה
גם אני חושבת ככה.אבא לימד לא להלוות אח"כ זה מצער.למרות שהלוואי הצטערתי ולמדתי.
ככה
18
הוא עשה את זה הרבה פעמים נוספות, גם לי...
מאיר
17
ביתריסטים נמאסתתתתם איזהעיר צומחת לנו כאן עיר של פושעיםםםם
טראמפ
תרגע ולא ללכלך על עיר שלמה בשביל יחידים
דיי אדם קטן
למה ביתריסטים למה לא מדינת ישראל ולא לא מזרח התיכון חחחחחחחחחחחחח
שאלה לגולם המפג
כולה ראש העיר נעצר על רצח, זה לא אומר כלום על העיר
ביתרי
16
אוי..אוי... אוי... הוא ממש לא היחיד. יש כל כך הרבה רמאים בוגרי החינוך שלנו. חומר למחשבה.
דב
הכי מעט מכל ציבור אחר בעולם...רק פה כותבים חרדי חרדי חרדי אז זה נראה הרבה
נו נו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: