התבטאות נדירה

ראש-ישיבת איתרי: "ללמוד כל היום? השיטה לא מועילה"

ראש-ישיבת ´איתרי´ רבי שלמה פישר בהתבטאות נדירה על שיטת הלימוד לאורך היום. "היו ישיבות פעם שלמדו חצי יום וגם עבדו חצי יום". לשאלת אחד הבחורים האם ישנה בעיה הלכתית לערוך מבצע שחרור כדוגמה גלעד שליט הכרוכים בסיכון, השיב הגר"ש: "אני לא יכול לפסוק, ואין מי שיפסוק בדור הזה בשאלות כאלו" (איצטלה)

שבת מרתקת חלפה על מאות תלמידי ישיבת "איתרי" בירושלים. בקור הירושלמי המקפיא ישבו תלמידי הישיבה, ספונים בחדר השיעורים, והאזינו לחידושי תורה על הפרשה מפיו של ראש-הישיבה הגאון רבי שלמה פישר שליט"א מנקיי הדעת בירושלים.

לאחר שנשא דברים, הפנה את הבחורים לשאלות בענייני דיומא. אחד הבחורים שאל את דעתו ההלכתית על "מכתב הרבנים" שקורא לציבור שלא להשכיר דירות לערבים.

ראש-הישיבה היה נחרץ ואמר כי הוא תומך במכתב, ועל-פי ההלכה נפסק כי אסור להשכיר ולמכור דירות לערבים, "אלא שהעיתוי לא היה חכם, המכתב גרם נזקים ומוטב שלא היה מתפרסם".

לשאלת אחד הבחורים האם ישנה בעיה הלכתית לערוך מבצע שחרור כדוגמה גלעד שליט הכרוכים בסיכון, השיב הגר"ש: "אני לא יכול לפסוק, ואין מי שיפסוק בדור הזה בשאלות כאלו".

הגר"ש הדגיש כי היחיד שהיה יכול לפסוק עד לאחרונה בשאלות מעיין אלו הוא הגרש"ז אוייערבך זצ"ל.

ראש-הישיבה התייחס במהלך השיעור לעובדה כי בחורי-הישיבות לומדים מבוקר עד ערב. "צריך להעתיק את השיטה הנהוגה בדור הקודם. היו ישיבות בהונגריה במרוקו שבהם למדו חצי יום, ועבדו חצי יום. ההתנהלות שבו עולם הישיבות כולו לומד במתכונת דומה אינה תורמת", אמר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
רוב הבחורים באתרי הם יישובניקים, וגם השאר הם תיכוניסטים. התיכוניסטים האךה לרוב נשארים בדעותם מהישיבה ממנה באו, אולי לכן אמר להם זאת הרב פישר. להזכירכם הרב פישר הוא זה שהתנה עם אשתו כשהתחתנו שרק יבוא הביתה בשבתות. אז לא נראה שהוא יהיה זה שלרבים יאמר לא ללמוד 24/7.
שלמה
24
כאחד ששמע הרבה שיעורים שלו (אגב יש אפשרות להוריד מקול הלשון) ידוע שהוא גאון אדיר, ומתמיד עצום (משהו כמו 16-18 שעות ביום) (לא צריך האישור שלי כמובן) והתבתאות זאת מאוד מעניינת, בודאי שזו הנהגה לכלל הציבור (לולי זה הוא לא היה מגיע לאיפה שהוא היום) עכ"פ נחמה פורתא שאני עובד בלילות :-)
אברהם
23
סופה בטילה וגוררת עון, חז"ל...
שמואל
22
מתלהבים שכמותכם עם חולצות לבנות חליפות וכובעי לבד שמפחדים לעבוד כדי לא ללכלך את הבגדים, הגיע הזמן שתקנו חולצות טריקו ומכנסי ברמודה.
נועל'ה
21
ירבו כמותו בישראל. חזק ואמץ
שי
20
מעניין...
מוני
צבא גיורים ועוד הרבה דעות נגד כל גדולי ישראל
מעיר
19
נשמע מצוץ מהאצבע-או שלא הבינו אותו או שמשקרים בשמו
יאיר
18
נא לא לאבד פרופורציה. מי שהתחיל עם הגיורים הסיטונאיים היה הרב שלמה פישר. בביה"ד האיזורי בירושלים ישב הרב פישר עם עוד שני דיינים, וגיירו בסיטונאות כל מהלך על שתים. מי שהתחיל בדיבורים אפיקורסיים היה...
יצפן
יצפן חצוף שכמוך הזהר בגחלתן פישר הוא ליטאי הם עוד ישחטו אותך. איך שלא יהיה הגר"ח אמסלם צדק בכל דבריו.
ברייטמן
17
זה ידוע שהוא אחד הגדולים היום. גם בתור ראש ישיבה וגם בהלכה. מי מתמודד עם כאלו גדולים. ואיך אפשר לתרץ שהתורה היום הרבה פחות לשמה מפעם.
שלמה
16
חכל וסרק!!! ניכרת בו אהבת ישראל גדולה ואמיתית!!!
יעל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: