השר ישי בישיבת סיעה מיוחדת:

ש"ס התכנסה: "אפס סובלנות לאפליה"

ש"ס החליטה לצאת למלחמת עולם באפליה. בישיבת סיעה מיוחדת שנערכה, חשפו יו"ר ש"ס אלי ישי ושר הדתות יעקב מרגי את פרטי החוק נגד אפלייה - כפי שנחשף הבוקר ב"כיכר השבת". ישי: "אף-אחד לא יכול לומר ידינו לא שפכו את הדם הזה.יהיה אפס סובלנות בעניין". סיקור ● צילומים: שמוליק סופר (חרדים)

ש"ס החליטה לצאת למלחמת עולם בתופעת האפליה. בישיבת סיעה מיוחדת שנערכה אמש חשפו יו"ר ש"ס אלי ישי ושר הדתות יעקב מרגי את פרטי החוק נגד אפלייה - כפי שנחשף הבוקר ב"כיכר השבת".

"מזה תקופה ארוכה דנים בנושא האפליה ואי קבלת בנות לסמינרים", פתח ישי את דבריו. "זו תופעה הולכת וגדלה. זה מחייב תשומת לב מצידנו. אנחנו בונים כעת, יחד עם וועדת רבנים, את הפיתרון לנושא. אני מקווה מאוד שדגל התורה ויהדות התורה יסייעו לנו במציאת הפתרונות. לצערינו הרב, יש מנהלי סמינרים שלא מקשיבים אפילו לרבנים".

עוד אמר ישי, כי ישנן בנות שיושבות בבית ולא מתקבלות לשום סמינר. "יש כאלה שיצאו מהמסגרות ואני לא רוצה לפרט. אף-אחד לא יכול לומר ´ידינו לא שפכו את הדם הזה´. זה מחייב אותנו לפעול, יהיה אפס סובלנות בעניין".

ישי סיפר כי שר הדתות מרגי מגבש את הצעת החוק - לפיה בתי-הספר יחולקו לפי איזורים מגורים, כך שלא תהיה מציאות שתלמידה תישאר בבית.

לאחר נשא דברים שר הדתות מרגי. "בימים אלו, עשרות בנות יושבות בבית. עולמן חרב עליהן. הן יושבות, בוכות ומתוסכלות. זה חילול השם אחד גדול. ניסינו לפתור בעיות, אבל אז צצו עוד בעיות מורכבות. לכן", אמר מרגי, "החלטתי, יחד עם רבנים וכמובן יו"ר התנועה, לנסות ולמצוא את הפיתרון - שמערכת החינוך החרדי תקלוט בתחילת השנה את כל בנות ישראל".

עוד אמר מרגי: "צריכים ללמוד מהחינוך הממלכתי - שם אין מציאות שתלמידה נשארת בבית. זה השאיפה שלנו - למצוא את הדרך הנכונה למצוא את הדרך שכל בנות ישראל יהיו במסגרות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

25
ממתי ישי חושב על ספרדים
עבודה בעיניים
24
זה ג'ימיק בחירות. כניראה שחלמו חלום רע ונבהלו. בוקר טוב אליהו. מה יום מיומיים?
סתם ג'ימיק
23
זה ג'ימיק בחירות. כניראה שחלמו חלום רע ונבהלו. בוקר טוב אליהו. מה יום מיומיים?
סתם ג'ימיק
למי יש היום מה למכור? למפד''ל שהצטרפה לממשלת שרון והייתה שותפה להתנתקות? ליהדות התורה שהייתה שותפה בממשלת שרון להתנתקות? לליכוד שהרס ועקר בתים ותורה? לליברמן שמוחק את הזהות היהודית? לעבודה שממזמן כבר אין לה מה למכור חוץ מסיכסוכים מפלגתיים? אולי למר''צ? ש''ס המפלגה השפויה שהולכת כבר 35'
אוריע
שכחת לומר גם כמה שיגעו את העולם עם רבנות ירושלים, מועצות דתיות, סגני ראשי ערים, והכל למקורבים לצלחת, לבן של ןהחתן של... בקיצור ג'ובים עליך ישראל. אז עשה טובה... סייג לחכמה שתיקה. פשוט שתוק.
הפסק לקשקש
22
אני לא מבין מה אתם רוצים מאלי ישי גם מרן הרב עובדיה שלח מאז ומתמיד למוסדות אשכנזיים גם כשהיה ישיבת פורת יוסף וכדומה
משה
21
למה כולם שם לחוצים להנפיק 'תוכנית מהפכנית' למיגור האפלייה (שכבר 26 שנים הוזנחה ע"י המפלגה...) הכסאות פשוט נוחים מדי... מי הטיפש שחולם לוותר על זה??
יהודית
20
ישי מכר אותנו לאשכנזים ! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קרוב לבית
19
אין מספיק מילים כדי להודות לך יואב ללום. אבל אני מבקשת ממך לא להרפות עד שהעניין יבא על פתרונו. לא קשה לנחש מה הוציא את ראשי ש"ס מהאילמת בנושא(ללום, ח"כ אמסלם,ועוד טובים) אבל לא חשוב הסיבות העיקר שתיפתר הבעיה. תמשיך ללחוץ שלא יקברו את הצעת החוק כדי להרגיע את השטח. ושוב תודה רבה
אמא יהודיה
18
רק פחד על הכיסאות רואים במפלגה הזאת
המגיבן
17
לנו בכל אופן נמאס...
אני
16
כל זמן שבתי הספר והסמינרים של ש"ס ברמה ירודה ביותר, החוק הזה לא יתקבל. שכן לימוד לפי אזורים יחייב בנות בשכונה מסויימת שיש בה סמינר ספרדי, ללמוד בסמינר זה, ואת זה אפילו ראשי ש"ס אינם חפצים. לכן מדובר בתעמולה בלבד. מפחדים מאדם משכיל שאינם יודעים איך "לאכול" אותו, כי רגילים למצביעים הבורים והעמי הארצות
דן סגל
15
הרכבת כבר נסעה חברים. יושבים עליה דרעי ואמסלם. אולי תקחו מונית?
תנזימאי
14
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שימרי
13
המבישה הזו! לפחות הוא לא טוען שהוא נלחם באפלייה בעוד בנותיו לומדות אצל האשכנזים! רק לישי יש את העוז והחוצפה להלחם כביכול באפלייה בעוד שבנותיו לומדות אצל ליברמן!
כהן
12
למה לא שמענו אותך בשנה האחרונה? למה נלחמת נגד מי שעזר להם! תתביש חתיכת צבוע ומוג לב! אתה סכנה ליהדות!
ישי לפח הזבל
11
קודם קיימו את הוראת מרן לשלוח את הילדים שלכם! למוסדות ספרדיים. אחרי זה תעשו רעש וצילצולים עם הצעות חוק שלא יסייעו לאף אחת.
בושה
10
כנראה צריך נשק כבד מאד כדי להזיז את היושבים במגדל השן, וגם הרבה נחישות להשתמש בו במקרה הצורך, אבל כאן פעלת פעולה אמיתית שתקבל ביטוי חוקי. בהצלחה לתיקון עוולות שבשתיקה,
יוסל'ה
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מפוכח
8
הגיע הזמן לשלוף מרפקים ולשות משהו באמת למען הציבור בלי לפחד מאף אחד, פשוט לפעול תכלס. מדובר בפשע מאורגן וכך צריך לפעול נגד האפליה המכוערת הזו. שיפעלו לע"נ הגר"י מאיר זצ"ל שהיה הסמל הגדול בעולם נגד האפליה וכאחד שגידל באהבה את הציבור המזרחי.
ישי
ספרדי צריך ללמוד אצל ספרדים ולא לומר בארוך אתו במקום ברוך אתה
מוריס
7
מה??? על כל דבר שש''ס עושים אתם מגיבים בצורה בלתי נלאה ולא יפה, בצורה מזולזלת ולא חכמה, דברי חכמים בנחת נשמעים. תנועת ש''ס תמיד עשתה, עושה ותעשה למען העם והתורה ובפרט למצביעיה. יואב ללום לא ילמד אותנו ואת מרן מזה ספרדים! יואב ללום לא ילמד אותנו מזה הלכה, והאם מותר לפנות לערכאות! לסיכום של עניי
אוריע
חוצפן שאתה! הרבה מהמגיבים כאן הם נוטשי שס. כמוני למשל.
המגיבן
6
התעוררת? טול ידיים, תתפלל. תשאל את הרבנית שתחיה איפה הילדים לומדים. להפתעתך תגלה שהם עדיין במוסדות אשכנזיים. אז לפני "האפס סובלנות" שלך, גם לקהל הבוחרים נגמרה הסובלנות. הילדים שלך לא צריכים הצעות חוק. לילדים שלנו הם אפילו לא יעזרו. יש לכם מספיק כוח להקים מוסדות איכותיים לילדים ספרדים. אבל אין לכם מ
ספרדי בני ברקי
למסגר ולתלות בלשכה של ישי
משה יצחק
5
מה שעשו לכם הגויים בשנות ה-30 אל תעשו ליהודים היום כאן בארץ.
שמואל
4
למה להזדנב לאשכנזים? תפתחו מוסדות עצמאיים! עם גאווה וגב חזק!
מ.א.
קחו את הלא מוצלחות!!
חצופים נמאסתם
3
אלי ישי קולט שהימים שש"ס גרפה מנדטים מהאפליה של החילונים -נגמרו...ואם לא יטפלו בש"ס בבעות של האדם ולא של אלוקים... יקום ללום או כל אחד אחר וש"ס תצטרך להחזיר את העטרה לטובת מפלגה אטרקטיבית יותר!
יצחק27
העיקר שמישהו נלחם ומטפל בתופעה הכעורה הזו!! השנאת חינם כבר עלתה לכולם על הסעיף.
אחת העם
2
מה הבעיה? אז מה אם הוא תלמיד של הרב יעקב יוסף? רק בגלל שהרב יעקב יוסף וללום התחיל הם ממשיכים..
נוריאל דוד
1
תגידו מה שאתם רוצים, לא מתפשרים על חינוך, תעשו חוקים, תקצצו, האפליה היא מטעמים חינוך נקיים וטהורים, ישנם ספרדים נהדרים וישנם אשכנזים גרועים, צריך להיות ענייני ולא עדתי, אבל מה שקשור לחינוך לא תצליחו לכפות דבר בציבור החרדי, תלכו למזרחי.
נחמיה
גם אני בעד קבלה על סמך איכות התלמיד בלי קשר למוצאו העדתי גם אם זה אומר שיהיו 99% אשכנזים ו-1% ספרדים ולהיפך אבל השאלה היא אם באמת המנהלים בודקים לגופו של תלמיד או לעדתו .הרי אם אין אפליה אז למה השיטה הפסולה של מכסות?בואו נקבור כבר את העדתיות הערכאית הזו ונהפוך ליהודים קודם כל.
אור

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: