קבוצת הולצר – וובר זכתה במכרז

הישג לחרדים: קבוצת הרכישה של ר´ אברהם וובר ועו"ד אלקנה הולצר, היא הזוכה במכרז המינהל על גבעת האנטנה בצמוד לבית וגן

חנוך לס | כיכר השבת |

זהו זה, יש תוצאה במכרז הלוהט של 'גבעת האנטנה' בצמוד לשכונת בית וגן. קבוצת הרכישה החרדית בראשות מנכ"ל בנק ירושלים לשעבר ר' אברהם וובר ועו"ד אלקנה הולצר, היא הזוכה במכרז, כך הודיע היום באופן רשמי 'מינהל מקרקעי ישראל'.

הקרקע המדוברת, המשתרעת על שטח של 12 דונם בצמוד לרחוב ברגמן בשכונת בית וגן ועד בואכה קריית יובל, צופה לנופם של הרי ירושלים מצדה האחד, ולשכונות גילה, קריית יובל, ועד לעיר ביתר מצדדיה האחרים.

זכייתה של הקבוצה החרדית צפויה לעורר רעש תקשורתי רב, שהרי כבר בשעת הגשת המכרז, יצאה העיתונות החילונית בכותרות על "המזימה החרדית להשתלט על גבעת האנטנה". כעת, עם זכייתה של הקבוצה החרדית, התממש סיוטם של אלו שניסו באמצעות הלחץ הציבורי, למנוע את זכייתה של הקבוצה. אכלוס השטח בשכונה חרדית, יהיה ללא ספק בעל משמעות עתידית רבה גם על 'שכונת המריבה' – קריית יובל הסמוכה.

הצעת הקבוצה למינהל – שהייתה גם ההצעה הגבוהה ביותר, עמדה על 134,401 מיליון שקלים, לעומת שומת המינהל שעמדה על הערכה של 134,400 מיליון שקלים. הצעת המחיר הגבוהה יחסית בעידן המשבר הכלכלי הנוכחי, התאפשרה בעיקר עקב העובדה, כי המדובר בקבוצת רכישה מבוססת, שכל קוני הדירות בה כבר קיימים, ואין צורך בשיווק ומכירת הדירות.

על הקרקע המדוברת, ייבנו כ-25,000 מ"ר, המחולקים לכ-216 יחידות דיור, בהן דירות בנות 6,5,4,3, חדרים ואף דירות בנות שמונה חדרים, כאשר המחיר הממוצע לחדר צפוי לעמוד על כ-90,000$ לחדר, לעומת שווי שוק מוערך של כ-120,000$ לחדר.

את קבוצת הרכישה ליוו כאמור מנכ"ל בנק ירושלים לשעבר ר' אברהם וובר והיועץ המשפטי עו"ד אלקנה הולצר. מיון חברי הקבוצה נעשתה מתוך סך של אלפי נרשמים, כשמתוכם נקראו לראיון כ-800 נרשמים, ונבחרו לבסוף כ-200 בלבד.

בין חברי הקבוצה שנבחרה כאמור בקפידה רבה, נמנים רבנים ודיינים חשובים, יחד עם עורכי דין ואנשים מבוססים. "מדובר באוכלוסיה 'בית וגנית' קלאסית" אומר לנו אחד ממובילי הפרויקט.

תכנון השכונה החדשה נעשה באופן מתקדם, כאשר המתחם כולו יהיה נקי מתנועת מכוניות, אלו ינועו אך ורק בחניה תת קרקעית מיוחדת.

תחילת הבנייה צפויה רק בעוד כ-15 חודש, עם פינויים המובטח של מתקני חברת 'בזק' מהמקום. תהליך הבנייה לאחר מכן צפוי להימשך עוד כשנתיים נוספות, כך שהצפי הוא, כי באם לא יהיו עיכובים בלתי צפויים, בעוד כשלוש וחצי שנים, יוכלו הרוכשים להיכנס בשעה טובה לדירותיהם החדשות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר