דלג לתוכן הראשי
מסורת של פרובוקציות

נטורי קרתא הציתו דגלי ישראל בפורים; המשטרה: "נעשה דין"

שנה אחרי שנה שאנשי "נטורי קרתא" מחוללים מהומה ופרובוקציות בלב שכונת מאה שערים. כמו אשתקד, גם השנה הם ערכו טקס הצתת דגלי ישראל ● ילדי חברי התנועה הביעו סולדריות עם הפלסטינים ונופפו בדגלי פלסטין ● גורמים במשטרה: "תפתח חקירה פלילית נגד המשתתפים" (חרדים)

אק
כיכר השבת |
הצצת דגלי ישראל בירושלים, אמש (פלאש 90)

בשעה שעם ישראל חגג את פורים כהלכתו, ל"נטורי קרתא" היה דבר חשוב יותר לעשות: להצית דגלי ישראל, לתפארת המדינה.

שנה אחרי שנה שאנשי הפלג הקיצוני מחוללים מהומה ופרובוקציות בלב שכונת מאה שערים. כמו אשתקד, גם השנה הם ערכו טקס הצתת דגלי ישראל, ברוב עם.

התחפושת הפופולארית ביותר, אגב, בקרב ילדי ה"נטורי קרתא" כוללת כאפיות והנפת דגלי פלסטין לרוב. הילדים הללו נכחו בטקס כשהם מחופשים, והוסיפו לאווירה.

גורמים במשטרה, ששמעו על הטקס הגיבו בחריפות והבטיחו לפתוח בחקירה פלילית נגד המשתתפים.

סגן ראש עיריית ירושלים, דוד הדרי, הביע זעם: "כל מי שחי במדינה הזו חייב לכבד את ערכיה ואת סמליה", אמר הדרי ל"מעריב".

"מי שמעז לעשות דבר כזה, ולא חשוב מאיזו דת הוא, אין לו מקום במדינה הזו".

לדבריו, "לא ייתכן שאנשי נטורי קרתא גרים בארץ ישראל ופועלים נגדה. הגיע הזמן שגם הם יכירו בעובדה שמדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו, והיא חלק מתהליך הגאולה של תחיית עם ישראל בארצו".

חבר המועצה יאיר גבאי, הגיב בציניות: "מה אתם כבר מצפים מאנשים שלובשים פיג´מה ברחוב? כנראה שהדבר מעיד על מצב נפשי חמור מאוד".

המשטרה, כאמור, צפויה לפתוח בחקירה פלילית נגד משתתפי הטקס.

עוד בחדשות חרדים: