חשיפה: הוקמה מחלקה מיוחדת לשידוכים עבור בעלי רקע רפואי

בעקבות מקרים לא מעטים של שידוכים שהוסתרו - בהם בעיות רפואיות של אחד מן הצדדים, החליט הרב בנימין פישר, יו"ר אגודת "מגן לחולה", לצאת לדרך עם פרויקט מיוחד שיתמודד עם התופעה וייתן לה מענה הולם - מחלקה מיוחדת לשידוכים עבור בעלי רקע רפואי. פרסום ראשון (חרדים)

(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

בעקבות מקרים לא מעטים של שידוכים שהוסתרו - בהם בעיות רפואיות של אחד מן הצדדים, החליט הרב בנימין פישר, יו"ר אגודת "מגן לחולה", לצאת לדרך עם פרויקט מיוחד שיתמודד עם התופעה וייתן לה מענה הולם - מחלקה מיוחדת לשידוכים עבור בעלי רקע רפואי.

רק בשנים האחרונות, התוודע הציבור למקרים רבים של נישואין, שלמרבה הצער הסתיימו בטרגדיות, לאחר שאחד מן הצדדים הסתיר מחלות או בעיות רפואיות שונות.

ההחלטה על הקמת המחלקה נפלה אצל הרב בנימין פישר, כשהתוודע לקושי בשידוכים של בעלי רקע רפואי, וכן שידוכים שהתפרקו בשל הסתרת מידע חיוני, אי העברת מידע נחוץ בזמן וחששות שונים בהיתקלות בבעיות רפואיות - שעם טיפול והכוונה מתאימים - היו נפתרים.

המחלקה המיוחדת לשידוכים לבעלי רקע רפואי, שתקום באגודת "מגן לחולה", תסייע במציאת שידוכים לבעלי בעיות רפואיות, תשדך בין בני זוג תואמים והכל בעצת ובהכוונת רבנים ומורי הוראה.

אגודת "מגן לחולה" הוקמה לפני כעשרים שנה על-ידי הרב בנימין פישר, במטרה לספק שרותי ייעוץ, הכוונה וסיוע רפואיים לחולים ולבני משפחתם, בארץ ובעולם. אלפי פניות טופלו עד היום בידי האגודה, כולם זכו לקבלת הטיפול הרפואי הטוב ביותר לו היו זקוקים.

בשל פניות רבות שהתקבלו באגודה, יתקיים לראשונה מחר (שלישי) כנס "רפואה והלכה", בו יישאו דברים רבנים לצד רופאים בעלי שם, ויתנו מענה הולם לציבור הרחב, בענייני רפואה והלכה.

בכנס יישאו דברים הגאון רבי אשר וייס גאב"ד "דרכי תורה", הגאון רבי אביגדור נבנצל רבה של העיר העתיקה, פרופסור איתן כרם מנהל אגף הילדים בבית החולים "הדסה", והרב בנימין פישר יו"ר האגודה.

במהלך הכנס, צפוי הרב פישר לחשוף את הקמתה של המחלקה חדשה - שתטפל בשידוכים עבור צעירים וצעירות בעלי רקע רפואי, וזאת לאחר פניות רבות שהתקבלו למתן פתרונות בנושא, ובעקבות בקשתו האישית של האדמו"ר מאמשינוב.

בראש המחלקה, יעמוד הרב אברהם בורדיאנסקי, מנהל מחלקת פרויקטים ב"מגן לחולה", שידיו רב לו בטיפול במקרי שידוכים עם בעיות רפואיות, כשיחד עם הרב פישר יעניקו את הטיפול המקסימאלי וההולם לכל מקרה רפואי בתחום השידוכים. הכנס יתקיים בבית הארחה בבית וגן, בשעה 20:00 בערב. הכניסה חופשית, עזרת נשים פתוחה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
שהרבנים יורו שכך ינהגו בכל שידוך וכך זה יהיה דבר נורמלי לבקש לראות את התיק הרפואי ולא איזו בקשה מוזרה.
יששכר
למה אתה כותב "שכל אחת תביא" צריך להוסיף "וגם כל אחד יביא"
מ.א.
האמת שאצל בחורה יש כאלו שיחפשו תירוצים ויאמרו ששם הדבר לא צנוע וכן ע"ז הדרך דברים ריקים שאין הדעת סובלתן... ואגב, כשאתם מעוררים ספק, לא להתלהב ממי שמציע ואומר לכם "אנו אפילו יכולים להראות לכם את התיק הרפואי" כי נכוו בזה רבים וטובים, אלא יש לענות להם בביטחון: "אוקיי! אני בא עכשיו לעיין בו היטב!".
יששכר
ופנקס חיסונים. ואם אפשר, גם מצב חשבון בנק ותעודת יושר מהמשטרה.
שמעלץ
15
ה' יברך את הרב פישר על הרעיון הרבה צער ועוגמת נפש ימנעו ואולי יפסיקו בעקבות כך.... (מכירה מקרוב מאוד מקרה)
מוריה
14
הרי מי שנוכל לא מספר שהוא נוכל. ובכתבה כתבתם: "בעקבות מקרים לא מעטים של שידוכים שהוסתרו בהם בעיות רפואיות החליט הרב בנימין פישר... שיתמודד עם התופעה וייתן לה מענה הולם".
שלמה
והוא מומחה בלזהות בעיות
אחד שקצת חושב
13
אדם יקר ומיוחד פועל לטובת חולים בלי גבולות, לא פעם ראיתי את היחס שגדולי ישראל נותנים לבחור הצעיר הזה וזה מדהים, אני מחכה ליום שבו הוא יפתח אגודה משלו, יש לו הרבה מה להציע לעם ישראל, הוא חכם כישרוני ובעיקר נבון ורגיש, אדם שיודע לשלב בתוכו את כל גווני הקשת החל מזה שהוא הבן של המשגיח של קול תורה ונכד ש
אוהבים אותך
12
הרב פישר מתעסק ומתמקד בבעיות רפואיות לא נפשיות, ואני מאמין שהמחלקה הנ"ל תטפל בעיקר בשידוכים עם בעיות רפואיות ולא נפשיות, אם לאבא יש אפלפסיה ולאמא מונו אין סיבה שלא יביאו ילדים לעולם ובגלל שאנחנו מקטלגים את החולים לסוג ב' וג' הם תקועים טו יורדים מהארץ ועוזבים את הדת, אז אני חושב שזב ברכה ויום בשורה ל
ברוך ינובסקי
11
שאת כל המטופלים שלהם יחתנו עם אשכנזים ולא יתעללו בבנות ישראל טהורות שראויות לטוב ביותר ת"ח ס"ט
די לטיפשות
אפשר לחשוב שאצל הספרדים אין חולים ואין בעיות בשידוכים או שאין גירושין
פ"ת
10
אני עוד מכיר אותו כשהיה מזכיר בית הדין של מרן הראשון לציון זצ"ל הוא דמות לא שגרתית אדם שדואג לזולת וניסה תמיד להשכין שלום בין כולם, מלבד המומחיות שלו בתחום הרפואה והנפש, שלי באופן אישי יש הרבה הכרת טובה אליו. חזק ואמץ יחד עם הרב בנימין.
יניב
9
לטובת הרבים, לאחר שכמה מחברותי, שלחלקן היה קשיים גדולים בשידוכים, נושעו בס''ד, כשלאחר שהתברכו מהרבנית יפה, בדרך כלל, הם מצאו במהירות שידוכים מעולים. והרבנית יפה תחי', בת הצדקנית בירנצויג ע''ה, ברכה והתפללה עבורן, ועבור כל הפונות אליה ללא תמורה, ואינה רוצה בשום אופן שום דבר, אלא עושה הכל לשם מצוה.
מודיעין עילית
אכן ברכותיה של הרבנית עושים פירות למרות שהיו לי קשיים גדולים מכמה סיבות,קיבלתי בס''ד תודה לה' חתן מעולה, מיד אחרי שקבלתי ברכה מהרבנית יפה, בת הרבנית בירנצויג ז''ל הרבנית אינה רוצה שום תמורה בשום צורה, ועושה הכל לשם מצוה. תןדה לה. ואני מודה לה'
רינה ג.
הרבנית מקבלת רק נשים. היא אינה לוקחת תרומה וכדו', בשום צורה שהיא,הכל לשם מצוה. עד כמה שאני יודעת היא עובדת בשעות הבוקר בעירית בני ברק במחלקת חינוך משלים. נותנת דרשות רבות, לדוגמא חברתי היתה השבוע בהרצאה שלה באולם רשב''י נדמה לי היא גרה בבני ברק ברח' אבני נזר. אך איני בטוחה. היא כוכב עולה בין נש
נועה
8
יש להקדים ולהקים מחלקה שתשדך בין משפחות עניות לעשירות, כידוע אצל החרדים משתדכים עשיר עם עשיר, ועני עם עני. כך יוצא שאבא עני עם בנות מחתן בתו רק עם עני כמוהו, והעול קשה מנשוא עד כדי מחלה או מוות. ומספר המקרים האלה עולה בהרבה על מקרים עם בעיות בריאות.
דן סגל
7
זה רעיון פגז, אברימי ברדיאנסקי במגן לחולה זה האיש הנכון במקום הנכון, למה לקח לבני פישר כל כך הרבה זמן להביא אותו אליו? הוא אחד הכוחות הגדולים של דור העתיד בעסקונה החרדית הנקיה והטהורה
מנשה ויספיש

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: