דעה: חרדים, רוצו ללמוד מקצוע

"אף אברך שיוצא ללמוד במכללה אינו מזניח את לימוד התורה, אף אברך אינו עושה מכללתו קבע ותורתו עראי. לכו ללמוד מקצוע, תכבשו את ספסלי המכללות שהוקמו עבורכם, תשתלבו בשוק העבודה הישראלי ותצליחו לפרנס את משפתחיכם בכבוד". חברון גרנביץ מסביר בטור מיוחד: הזמנים השתנו

חבורן גרנביץ' (בועז בן ארי)

עד לפני כחמש שנים, שמענו אותו לוחש בהיסוס, "אני לומד מקצוע במכללה, אבל אל תספר לאף אחד", לאחר סיום הלימודים בכולל הוא היה מתגנב ברחובות צדדיים ועולה לאוטובוס שיסיע אותו למכללה.

פעם- בין "גברא לגברא" תמצית השיחות שהתנהל בין יושבי השולחן היה על השידוך המופלא שעשה הרב עם ראש הקהל או על האדמו"ר שנסע למנוחה בשוויץ, הרי שהיום השיחות והליחושים שם מעדכנים על תחילתו וסיומו של ה"סימסטר", על תאריכיהן של "מועד בחינות ב", והחדשות האחרונות בדבר המרצה החדש לבוגרי הקורס ב"ניהול ולוגיסטיקה".

בתקופה האחרונה זכו האברכים הסטודנטים לגינויים חריפים על היציאה ללמודים אקדמיים תוך כדי אזכור כי "פעם" היציאה לשוק העבודה לוותה במפחי נפש על לימוד התורה שנזנח ואילו היום באכסדראות המכללה מתקיימות שמונה מניני "ערבית" בין שיעור לשיעור.

אז אני אזהר בלשוני ולא אומר שהיום "העולם התקדם" אלא "העולם השתנה".

פעם- משרד הישיבה היה מורכב משולחן עץ ומחברת היום - ללא מערכת ממוחשבת ותוכנות ניהול חדשניות אין אפשרות לנהל ישיבה, להגיש דוחות ולקבל תקציבים.

פעם - אם הדוד שלך היה פקיד בבנק, יכולת גם אתה לקבל "ג'וב", היום - ללא תואר אקדמאי לא תוכל לזכות בתואר "עובד בנק" גם אם כל תפקידך יסתיים בהוצאת מעטפות הפקדה מהתיבה.

פעם - בוגרות "הסמינר למורות" היו משתלבות בבתי הספר כמורות וגננות היום - ממתינות להם משרות "היטק" עם משכורות שמנות במרכזים מיוחדים ומפוקחים שהוקמו במודיעין עילית, ביתר ובית שמש ע"י מיטב החברות הפיננסיות בארץ.

פעם - טכנאי מכונות כביסה הצטייד במברג בלבד היום - הוא חייב ללמוד ולהשתלם בטכנולוגית מסכי המגע והמיחשוב בכדי לתקן מכונה שמסרבת לפעול.

פעם - האברך שלמד גרפיקה, די היה לו בעפרון וגיליונות נייר שקופים היום - ללא יידע מקיף בהפעלת מחשב ותוכנות בסיסיות אין לו סיכוי להתחיל ללמוד.

אף אברך שיוצא ללמוד במכללה אינו מזניח את לימוד התורה, אף אברך אינו עושה מכללתו קבע ותורתו עראי, בדיוק באותו אילוץ שעסק פעם האברך במקצוע הסת"ם או חלפנות הכספים הוא נאלץ לשבת במכללה ולהשתלם במקצוע שישלב אותו בשוק העבודה.

אם אין לכם אבא או "שווער" שמסוגל לתמוך בכם ולחתן את ילדכם בבוא הימים, רוצו ללמוד מקצוע, תכבשו את ספסלי הלימודים במכללות שהוקמו עבורכם, תשתלבו בשוק העבודה הישראלי ותצליחו לפרנס את משפתחיכם בכבוד.

ובזאת יקוים בנו "ולא יצטרכו עם ישראל זה לזה"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
קשקשן אין בדברים אלו שום אמת יש קושי לעובד או לומד באקדמאיה להיות שקוע בתורה ויראת שמים רק צריך להתגבר על זה לא צריך להכחיש את המציאות אלא להתמודד איתה
שלומי
26
לחיות חיים של תורה, אמנם בדוחק. (כמובן שלא כל אחד בדרגה של לשבת וללמוד כל היום, וגם יש מצבים כלכליים שמאלצים לצאת לשוק העבודה). אבל מי שאוהב ללמוד (טעם בלימוד) לא יוותר על הלימוד חלומות כלכליים גדולים. צדקו מי שכתבו שהלימודים תובעניים וכמעט וא"א לשלב לימודים לתואר עם לימוד תורה, עכ"פ באותה כמות
סטודנט שמתגעגע
25
אני אישית לומד במכללה, ובתוך משפחתי מזלזלים בכך שאני לא אברך, הם בונים את עצמם עליי, כדי לסחוט כספים מההורים אבל כמה יש להורים, כמה אפשרי לסחוט?
אברך לשעבר
24
אין לי זמן וראש ללמוד תורה. יש לי המון מבחנים וכמויות של חומר ללמוד. מה אתה מבין חברון???
אובייקטיבי
23
דפח"ח
שולץ
22
אני לומד כבר לתואר שני. אומר את האמת. זה קשה מאוד הן ברוחניות והן בגשמיות. מהלך הלימודים אינו פשוט כלל ולא שולחים כל בר בי רב דחד יומא ישר אחרי החתונה לילמוד מקצוע. ישנם כל מיני מוזרים שבאים לילמוד ואפילו במיכללות החרדיות לא כל החרדים הם אבכן חרדים. אז לפני ששולחים את עולם לילמוד במכללה לתואר רא
משה
21
לפנות לבית הדין.להוכיח שזה הונאה,ואפילו שאין הונאה לקרקעות פה ההונאה לא המחיר אלא עצם המכירה,שאמר שאין לו כסף,ולכן הוי מקח טעות ,ואפילו שכבר שיפץ נותנים לו ההוצאות ותו לא מידי
חיים
20
היום מי שיוצא לעבודה מתחיל לקצר הפאות ולגלח גם חצי מזקנו, נפגשים עם נשים פרוצות מבוקר ועד ערב, עד שמשתלבים די מהר עם הציבור החולני, עד לבלי הכר שפעם למד בישיבה, צאו ובדקו אחד על אחד ותוכחו שאני צודק, ובכן הורים יקרים, אל תתן ל'חברון גרוביץ' לאבד בידים מה שהשקעתם כל השנים בחינוך ילדיכם.ראו הוזהרתם !
מלמד תשבר
19
וקיבל כבר תואר ראשון ואין לו עבודה אההההההההההההההה אני יושב עכשיו בבית בלי פרנסה ובלי כולל אה ועם תואר אקדמי, חברון אם אתה קורא את התגובות אני ממש רוצה עזרה
מומו
יש תואר ויש תואר. מי שיוציא תואר ב"לימודי ארץ ישראל" ימצא עבודה בתור מנקה רחובות.
גרשון
אפ' כמורה אני צריך פרוטקציות, השוק מלא
מומו
חמודי, אין כזה מקצוע. לא "ייעוץ חינוכי", לא "מגשר" ולא שאר השמות המנופחים שמאחוריהם מסתתר אפס אחד גדול מבחינת תועלת ציבורית וגובה השכר. אם כבר לומדים במכללה, אז בוחרים במחשבים, משפטים, ראיית חשבון ושאר מקצועות שמכבדים את בעליהם. עם כל הצער שבדבר.
גרשון
18
"עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי" האומנם??? פעם אדם שרצה לצאת לפרנסתו היה מקדיש כמה שעות ביום עם ה"מברג" ושאר הדברים "של פעם" והיה יכול לקבוע עצמו לתורה. היום, וכך יעיד כל מי שלומד מקצוע, אי אפשר לשלב את שניהם, כי הראש נמצא או פה או שם, הלימודים תופסים את כל הראש, ולתורה לא נשאר מקום. אם אין לך ברירה,
עלבונה של תורה
הרמב"ם כותב על סדר יומו כשהיה רופא כך, בבוקר אני משכים והולך לבית המלך בודק את השרים ונשותיהם ובצהריים חוזר הבית כשאני רכוב על הבהמה אוכל קימעה להחיות את נפשי, בחוץ יש המון אדם שמבקש רפואה כך עד הערב בשבת אני שוכב במיטה ללא כח ומקראים לפני בספר, מבהיל לחשוב שהנשר הגדול עבד כל השבוע באפיסת כוחות ובלב
ס
כן מי שלא מצליח ללמוד ולא כולם מצליחים עדיף לצאת וללמוד או לפרנס את משפחתו בכבוד ואיך אחד החרד כל כך לעלבונה שלתיירה גולש באינטרנט על חשבון לימוד תיירה ועוד בניגוד לדעתם של כל גדולי ישראל. ליטאי צבוע קטן.
עלבונה של תיירה
אני ממליץ לך לקרוא ספרי היסטוריה וזכרונות שנכתבו לפני 100 ו-200 שנה. מהם עולה תמונה שונה בתכלית השינוי ממה שמנסים להציג היום. בכל שטייטל יהודי התושבים עבוד מאוד, אבל מאוד קשה לפרנסתם, מהנץ החמה ועד צאת הנשמה, ממש ככה. רק בודדים שנתמכו בידי אותם התושבים, זכו ללמוד תורה 24 שעות ביממה.
שי
ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ. ולאן בדיוק עובר עול דרך ארץ??? לאשתו!!!! פרזיטים! מילא, הייתם צדיקים ולומדים כל היום ממתים עצמכם באהלה של תורה. אבל אנחנו יודעים כמה נחמד לכם הנס קפה והרוגלך, המזגן והפסקות הסיגריה שנמשכות ונמשכות ונמשכות. תפסיקו עם הצביעות! חוצפנים! צאו ועשו את אשר הטיל עליכם
אישה
זה נשמע ככאב אישי
אברך אקדמאי
אם בעלך נמרח על רוגעלעך בכולל לא אומר שככה כל האברכים. אני לא רואה איזה עול של דרך ארץ בדברייך החוצפניים.
אובייקטיבי
מסכים עם אישה! אמנם היא הכלילה ולא כולם כך אבל זה לא משנה. כל יהודי נשבע בכתובה לפרנס את אשתו ועוד כתוב בכתובה שכך היא דרך הגברים היהודים לזון ולכלכל את האישה. אבל היום התהפכו היוצרות.... האישה צריכה גם לפרנס וגם לדאוג לבית.... מסכנות... חלקן אמנם צדיקות ושמחות שבעליהן לומדים תורה כל היום אבל אלו יח
יוחאי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: