השושלת נמשכת

ה'בבא פנחס' החל לקבל קהל: "בלי זכות קדימה לעשירים"

ביום חמישי החל האדמו"ר רבי פנחס אבוחצירא לקבל קהל בבאר-שבע, כממלא מקומו וממשיך דרכו של אביו, תוך שהוא מציב כללים חדשים בכל הנוגע לקבל הקהל. בין הכללים: עשירים לא יוקדמו בתור וימתינו כמו כולם ורק תלמידי חכמים ייכנסו מיד עם בואם. רבי פנחס הורה כי אינו רוצה לראות את רשימת הממתינים (ארץ)

רבי פנחס אבוחצירא (מאיר אלפסי)

האדמו"ר רבי פנחס אבוחצירא, הוכתר בידי דודיו האדמו"רים ומרן הגר"ע יוסף, כממשיך דרכו של אביו, האדמו"ר רבי אלעזר אבוחצירא זצ"ל, שנרצח בידי בן עוולה.

ביום חמישי האחרון, החל רבי פנחס לקבל קהל בפעם הראשונה כממשיכו של אביו, בביתו שבבאר שבע. המונים צבאו על פתח ביתו, בהם ציבור חרדי גדול, בבקשת עצה וברכה.

בטרם החלה קבלת הקהל, הורה האדמו"ר רבי פנחס של שורה של שינויים וכללים חדשים המשנים את מה שהיה נהוג עד כה בקבלת הקהל.

בין הכללים וההוראות ניתנה הוראה לגבאים, שלא יקדימו בתור אנשים עשירים אלא הם ימתינו כמו פשוטי העם בתור. היחידים שתורם יוקדם בקבלת הקהל יהיו תלמידי-חכמים מפורסמים, שיגיעו אל הרב, שהם היחידים שיזכו לכבוד הגדול ולא ימתינו בתור אלא יוכנסו אל האדמו"ר מיד עם בואם.

הוראה נוספת שביקש רבי פנחס מהגבאים היא שאינו רוצה לדעת מראש מי הבאים ומי הממתינים בתור לקבלת קהל. "כשיכנס יהודי לחדר אדע שהוא כאן" אמר האדמו"ר לגבאים. רבי פנחס הסביר את הוראתו בכך שאם יראה את רשימת הממתינים, ייתכן ויכיר מישהו או שיבקש להעדיף הכנסת מישהו על-פני האחרים, ואינו מעוניים חלילה לפגוע בשום יהודי.

הוראות חדשות

רבי פנחס שב והורה לגבאים כי פרט לתלמידי חכמים שייכנסו מיד עם בואם, אין להעדיף איש, וכולם יכנסו רק לפי סדר ההרשמה וההגעה.

יצויין כי העצרת לסיום ה'שלושים' על רצח הבאבא אלעזר זצ"ל, בסוף חודש אב, תתקיים בעיר באר שבע, באותו המקום בו התקיימה עצרת ה'שבעה' ולא בבני ברק.

הסיבה לכך היא הרצון של רבי פנחס להימנע מפגיעה בגדולי ישראל ורבנים שיגיעו לעצרת במידה וזו תתקיים בבני ברק, וירצו לנאום אך הדבר לא יתאפשר מסיבות שונות.

הנואמים בעצרת בבאר שבע יהיו גדולי ישראל שלא נשאו דברים בעצרת ה'שבעה'. כשהכוונה היא לתת לכל מי שיגיע את הכבוד המגיע לו לשאת דברים.

בנתיים, רבי פנחס ממשיך בסבב הביקורים שהוא עורך בבתי גדולי ישראל.לארח שבשבוע שעבר פקד את מעונותיהם של גדולי הדור בבני-ברק, השבוע צפוי רבי פנחס להגיע לבתי הרבנים בירושלים, כשבכוונתו לבקר בין היתר בבתיהם של מרן הגרי"ש אלישיב והאדמו"ר מבעלזא.

אתמול בבוקר, הגיע רבי פנחס למעונו של מרן הגר"ע יוסף, שם התקבל בחמימות, תוך שהגר"ע יוסף מרעיף ברכות על ראשו כי "יזכה להמשיך את השושלת המפוארת של בית אבוחצירא לדורותיה ולקרב יהודים לאביהם שבשמים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (84%)

לא (16%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

42
רבי אלעזר זצוק"ל צדיק הדור העמיד שורה של בנים צדיקים. רבי אלעזר עטרת ראשנו. אין די מילים בכדי להמחיש את רוב הדרו וחכמתו. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מנחם
41
אם אין עשירים אין באבות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
צ
40
אני לא רוצה להשמע ציני אבל "תקנות חדשות" מה בעצם זה אומר על אביו זצוק"ל
משתומם
39
האדמו"ר הספרדי הצעיר ביותר. לא? (הספרדי אמרתי אצל האשכנזים יש מגיל 6)
גילוי-דעת
38
אני מאחל לך ברכת הדיוט שתצליח בכל דרכיך ותקדש שם שמים ,ותמשיך ללכת בדרכי אבותך הקדושים ותהיה שליח טוב לעם ישראל ושהשם יתברך ימלא כל משאלות לבך לטובה מתוך בריאות הגוף והנפש ואריכות ימים ושנים טובות ,וכל אשר תברך יבורך כמסורת משפחת אבוחצירא הצדיקים...אמן
יהודה
37
לקבל ברכה?עצה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
משה
36
הנני סמוך ובטוח שלאחר סבב בבתי גדולי ישראל ולאחר שהוא קיבל את ברכתם של גדולי ישראל ובפרט של מרן פאר הדור והדרו, הקב"ה ינחה אותו בדרך הישר ללא שום משוא פנים, ויה"ר שהקב"ה יצליח דרכו וזכות אבותיו תעמוד לו בכל צעד ושעל.
אביחי סימנא
35
כמו"כ בבקשה אם כל הכבוד זה שאתה נכד של קדושים אין זה אומר שאתה מבין בכל תחום כמו רפואה עסקים חינוך ילדים כולי תקווה שהוא יתן למנוסים בעניין את הטיפול וח"ו לא יביא מרירות אצל מאמיניו
נחמן
ברגע שנגזר בשמים להעביר את שרביט ההנהגה וההדרכה והברכות וכו' לידיו, בתוספת זכות האבות וזכות הרבים וברכת גדולי ישראל וכו' וכו', עליו נאמר לב מלכים ושרים ביד ה' ואשר ישימו בפיו מן השמים זה מה שיעשה ומה שיענה, ושתתפוצץ לך, לא ביקשו ממך עצות, ומי שהולך להתיעץ אתו בדברים הנ"ל ללא שנתבקש ממנו, עליו לקחת א
יצחק בן נתן
התורה עוברת בירושה? מה הקשר הבחור צעיר גם אם קיבל ברכות מגדולי ישראל אז מה הוא נהיה ביום אחד מיבין? התמימות שלך גובלת בטיפשות.
נחמן
היד ה' תקצר, אין לך שום מושג בהנהגה האלוקית,בן כמה היה שלמה המלך ע"ה שהפך להיות החכם מכל האדם, וכמה זמן לקח לו, בן כמה היה בצלאל בן אורי בן חור שנאמר עליו ואמלא אותו בחכמה וכו' וכמה זמן לקח לו, וכך הלאה, לך תלמד תנ"ך והיסטוריה יהודית, בן כמה היה ר' נחמן מברסלב כשנסתלק לעולמו, כולהו פחות מארבעים שנה,
יצחק בן נתן
חזק וברוך.
י.י.ב
34
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פ
33
או לחילופין מס' טלפון שאפשר לברר על הזמנים?
חסידי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: