

"נתנו לפלסטינים הכל, הם לא רוצים ולא יכולים לעשות שלום", כך אומר סגן ראש הממשלה ושר הפנים אלי ישי בהתבטאות מדינית שנתן במהלך סיורו באוקראינה, אליו נלווה שליח כיכר השבת ישראל כהן.
אמש נחת סגן ראש הממשלה שר הפנים ויו"ר תנועת ש"ס אלי ישי בעיר קייב באוקראינה במסגרת ביקורו כאורח זק"א אוקראינה ולמטרת פגישות עבודה עם עמיתיו האוקראינים בנוגע לאבטחת הציון באומן בימי ראש השנה.
השר ישי הגיע למרכז הקהילה היהודית בעיר קייב לסעודה חגיגית בראשות נכבדי הקהילה המקומית ובראשם הרב משה אסמן, יו"ר זק"א יהודא משי זהב ויו"ר עיריית ביתר עילית מאיר רובינשטיין.
במהלך קבלת הפנים המרגשת נשא ישי דברים, ואמר, כי הוא מתפעל מהעמידה של היהודים באוקראינה על עקרונות היהדות ושמירת המסורת ומקפידים שלא לשנות כמלוא נימה. "זה הכל בזכות מסירות הנפש של אבותיכם שמסרו את נפשם על קידוש השם במהלך השנים הקשות במזרח אירופה".
לאחר מכן גם התייחס ישי להכרזה הצפויה של הפלסטינים באו"ם ביום שישי הקרוב על הקמת מדינה פלסטינית באופן חד צדדי, ואמר "אנו נמצאים בתקופה קשה ומורכבת, בעבר הצענו לפלסטינים הכל והם סירבו, הם לא רוצים ולא יכולים לעשות איתנו שלום אמת".
"האסטרטגיה שלהם היא שלא להכיר במדינה יהודית" הוסיף ישי. "הפלסטינים לא החמיצו אף הזדמנות לעשות שלום עם ישראל, ברק הציע להם הכל וקיבל אינתיפאדה, ברק הציע להם הכל וקיבל אינתיפאדה, אולמרט הציע הכל וקיבל פיגועים, אנו נתקלנו בסירוב מוחלט".
"אבל אני אופטימי מטבעי ורואה קרן אור באפילה. אני מעודד משום שדווקא בשעות כאלו ניתן ברגע אחד להפוך את הקערה על פיה. אם נשכיל להתלכד ולאחד את השורות ועם ישראל יחזור בתשובה הכל יתהפך בסייעתא דשמייא לטובתינו
דברים ברוח זאת שמעתי גם ממרן הגר"ע יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה".
היום צפוי שר הפנים לבקר בציונו של רבי נחמן מברסלב באומן בכדי לעקוב אחר סידורי האבטחה במקום ולדאוג להגנת רבבות היהודים שיגיעו לראש השנה להשתטח על ציונו של הצדיק.
































0 תגובות