מכתב נרגש להעדה החרדית: "בכיתי בגללכם"

דניאל גולדמן, תושב בית-שמש, פנה במכתב נרגש אל ראשי העדה החרדית ודרש מהם: שיקלו שוב עמדתכם. גולדמן כתב: "עם כל הרצון לתמוך בזכותכם לחיות את חייכם על פי אמונתכם, אדם שמכבד את תורת ישראל ועם ישראל לא יכול לקבל בכל צורה שהיא התנהגות כזאת כלפי בני אדם בכלל וכלפי אחינו היהודים בפרט"

בשבוע שעבר הוציאה 'העדה החרדית' מכתב שהתפרש כהבעת תמיכה בסיקריקים המתגוררים בבית שמש. בעקבותיו, שיגר דניאל גולדמן, תושב העיר, מכתב זועם לחברי הבד"צ.

כזכור, בין היתר כתבה העדה החרדית: "בזמן האחרון הכבידו השלטונות את עולם על יראה ה' וחושבי שמו, ובתחבולות עושים מלחמה נגד גדרי הצניעות והקדושה, ואף בתוך המחנה החרדי פנימה מנסים מנסים לעקור את הכל בתואנות שונות ומשונות".

ובהמשך: "זאת ועוד כל אשר פוצה פה ומצפצף בקל מחאה נגרר על ידם למרתפי בית בור הכלא, ובמשפטים בל ידעום ובעלילות שקר וגיבובי דברים טפלו עליהם שקר זדים להמשיך מעצרם ולהביאם למשפטים בל ידעום, ובשבועות האחרונות נעצרו כמה וכמה מיקרי ירושלים ת"ו ועי"ת בית שמש על לא עוול בכפם".

גולדמן, המתגורר בעיר, החליט בצעד נדיר לפנות בכתב אל הרבנים. "כבוד הראב"ד והגאב"ד וכל חברי בד"צ העדה החרדית", הוא כותב, "אולי בעיניכם אני לא בן אדם דתי, ואין לי ציפיות בעניין. תאמינו לי או לא, עם ישראל ותורת ישראל חשובים לי מאוד. גדלתי בבית מסורתי ולמדתי במוסדות דתיים וגם חרדיים".

גולדמן כותב לאנשי העדה: "יש אולי חילוקי דעות קשים, אפילו תהומיים בינינו, ולא משנה מאיזה סיבות או על איזה רקע. אני יודע שיש לכם תחושות קשות מאוד כלפי הממסד והמדינה, ולא מהיום. לשמחתי אני רק 19 שנים בארץ ישראל ולכן לא חוויתי את אשר חוויתם ב-100 השנים האחרונות. בעומק של הדברים בטוחני שנסכים שאחים אנחנו.

"אני חרד מאוד, באופן הכי כן ואמיתי לגורלה של הציבור החרדי הכללי בכלל והעדה בפרט.

"תמיד האמנתי, ועדיין רוצה להאמין שעם ישראל מוכרח לכלול קהילות ואנשים בישראל שמציבים את כתר התורה בראש. לאורך ההיסטוריה תמיד היה כך. למרות אמונתי שאפשר לעבוד את הקב"ה בצורות שונות, לא רק שאני לא נגד החרדים אני בעדם. קראתי את הודעתכם שכביכול תומכת באנשים שביצעו מעשה אלימות קשים. אין לי אלא לבכות".

גולדמן כותב עוד: "עם כל הרצון לתמוך בזכותכם לחיות את חייכם על פי אמונתכם, אדם שמכבד את תורת ישראל ועם ישראל לא יכול לקבל בכל צורה שהיא התנהגות כזאת כלפי בני אדם בכלל וכלפי אחינו היהודים בפרט. אני מתחנן מכבוד הרבנים לשקול שוב את עמדתם ובמקום תמיכה בקיצונים האלימים לקרוא לקירוב לבבות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
המכתב ותוכנו מביעים את האמת שלא חייב לדבר אידיש ולגדל זקן ופאות כדאי להיות עובד השם . הכותב מראה שהוא מכבד את האחר ומנסה קבל אותו. וזה מעלה גדולה מאוד..והלוואי וירבו כמותו .
מתיסיהו
17
עם ישראל זקוק לאחדות וקירוב לבבות ולא ח"ו לפילוגים .
אבי5
16
האם הציבור החרדי מבין את הנזק שנעשה לו ולעולם התורה ע"י תמיכה במעשי אלימות? האם זו דרכה של תורה? אם נדע לפתוח את ליבנו יהיה קל יותר להעביר את הדברים לציבור הכללי.
אילן
15
רק הרב אמסלם יוכל לטפל בהם. אני ובני משפחתי נצביע לו. פעם הצבענו שס ועכשיו אנו מבינים ששס היא מפלגה שמשרתת את הקיצוניים.
יוסף
14
ובחניון קרתא בירושלים ובמצעד הגאווה וכו' זה עצת קליפת השטן והיצר הרע להרחיק את עם ישראל מהתורה הקדושה ומקדושת עם ישראל ומכל היהדות, גורו לכם מיום הדין. כל יהודי שבגללכם התרחק מהיהדות או לא התקרב ליהדות בגללכם דמו ודם זרעותיו עד סוף הדורות על ראשכם, אוי לכם מיום הדין אוי לכם מיום התוכיחה.
כמה כואב
שאלה - 88641 שלום לכבוד הרב מוצאפי שליט"א. רציתי להבין על הנושא של השאלים המדובר לאחרונה והפיצו ברבים שכאילו הבד״ץ וגדולי הדור אסרו זאת , ורבים שואלים האם אנחנו צריכים להרחיקם ממחנינו ? תשובה עירבוב ענינים עשו כאן , אנשים אינטרסנטים יחד עם כל תקשורת המכונים חרדים , וזורים חול בעיני הציבור
shlomi052
13
דניאל גולדמן הוא עסקן ציבור, שאוהב כל אחד ואחד בעם ישראלץ הוא אדם דתי, שומר תורה ומצוות
משה אבלס
12
הוא רק כותב במכתב. "שאולי בעינכם הוא לא דתי". קריאת הפשט והבנת הנקרא....
klozone
11
לכל מורידי הדמעות, קחו טישיו ונגבו את דמעותיכם. קשה לעמוד מול ההיתממות הזו, כאילו והנושא הוא עכשיו "אלימות". בינתיים מי שהוא באמת אלים אפשר לראות בכל התמונות גם אלו שהחילונים בעצמם מפרסמים, אין צורך לשוב ולדוש במטרתם הפוליטית של ממציאי הפרובוקציה בבית שמש, כל בר דעת רואה שהיה כאן צורך פוליטי ולא אלי
תושב בית שמש
10
אדון גולדמן היקר האם על האלימות של החבירים שלך מ"נוער הגבעות" בכית כבר? האם שלחת כבר מכתב למישהו בהנהגה הציונית דתית בעניין? כל אחד נוהג באלימות כשנוגעים לו בנקודה הרגישה שלו מה לעשות שאצל הקבוצה הזאת הנקודה הרגישה הוא "אידישקייט ולא סכסוכים כספיים
משה
מייצג אף רב. ובמקרה הזה, אלו שמתיימרים להיות דייני העדה החרדית ומנהיגיה, מגבים בגלוי ובאופן מוצהר חבורת אלימים בריונים ורודפי ילדות מבועתות.... מבין את ההבדל?
יהודי
קודם כל, על איזו אלימות בדיוק של נוער הגבעות? עם מי הם מתחילים? עם ילדות בנות 8? עם נשים חובשות פיאה? אם יש להם איזו בעיה הם מרססים גרפיטי או מתעסקים עם חיילים קשוחים. אז אל תתחיל אפילו להשוות. ולגבי השורה האחרונה, באמת נקרעתי מצחוק. העיידה כולה מבוססת על סכסוכים כספיים. לה ולאידישקייט יש הרבה מה לע
קצת שכל!!!!
ועגום שככה אנחנו. לא מסוגלים לקבל ביקורת. גם כשהיא אמיתית ונוקבת. מיד קופצים- הי, אתם גרועים הרבה יותר. מה הקשר? אז מה אם יש עוד אנשים לא בסדר? מה זה מתיר לנו בדיוק?
חבל.......
לא. אצל יהודים כשרים ויראי שמיים לא. זה נוגד את הערכים הכי בסיסיים בתורה!!! אצל כאלו שלא ירא שמיים מספיק, נוהגים באלימות. וזה כולל את כל קצוות המפה. מנוער הגבעות, ועם כל הכבוד, גם חלק מהעיידה.
מה אתה אומר
9
צעיר המגיע בשבת בבוקר אחר התפילה לכניסה של בה"כ לעשן, האם היית שותק לו, תענה לי בכנות. אשה הבאה בכוונה תחילה להתגרות ולהרגיז אנשים, אין בגערה בה בעיה מוסרית.
מנחם
אני מתפלל באותו בית כנסת עם דניאל ואספר לך סיפור. השבת הגיעה קבוצה של קורס צבאי להכרת היהדות שביקרה בקהילתנו. הגיעו המפקדות במדים ובמכנסיים לבית הכנסת. הורמו גבות אבל אני גאה לספר שמידת הכנסת האורחים התגברה על כל תרעומת שאולי הייתה לאנשים.
רפי
קודם כל, שיהיה לך ברור. תושבי בית שמש, הדתיים , החרדים וגם החילונים הגיעו לשם עשרות שנים לפני אנשי מאה שערים. עשרות שנים!!!! הם בנו להם עיר יפה ורגועה וחיו בה בשלווה עד שמאה שערים כבר לא הכילה את אנשיה והיא שלחה אותם החוצה. לרוע מזלה של בית שמש.... אז אם כבר מדברים על כאלו שמגיעים מרחוק, ומתנהגים של
כנס בבקשה.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: