ההסברה החרדית בפעולה

מכסא גל"צ לעיר התורה: רזי ברקאי ערך ביקור בבני-ברק

בכיר שדרני גלי צה"ל, רזי ברקאי, הגיע הבוקר לסיור בעיר בני-ברק. בביקור בישיבת פוניבז' קיבל ברקאי סקירה נרחבת על חיי תלמידי הישיבה ואברכי הכולל, אופן ניהולה התקציבי של הישיבה ומגוון אנקדוטות, כגון שימוש בגנרטור בשבת ומספר אפסי של בעלי מכשירי הסלולר בקרב אברכי הכולל (חרדים)

(כיכר השבת)

מספר מקרי אלימות שנעשו על-ידי קיצונים, גרמו בחודשים האחרונים למשבר חמור ביחסי חרדים-חילונים. הפער בין גישות שני הצדדים גדל, ונדמה היה שקשה יהיה לגשר עליו. החילונים האשימו את החרדים בקיצוניות יתר ואילו החרדים טענו כי מדובר בהסתה פרועה ומגמתית כנגד החברה החרדית.

בתקופה סוערת זו, הרבה הציבור החרדי להפנות אצבע מאשימה כלפי כלי-התקשורת בישראל, בטענה שמרחיבים את השסע וגורמים להשנאת הציבור החרדי על החברה הכללית בישראל.

מתברר כי במקום להתלונן, יש מי שקם ועושה מעשה. בלשכתו של יו"ר וועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני החליטו להרים את הכפפה ולהכיר לאנשי התקשורת - שלפעמים השקפתם נובעת פשוט מבורות וחוסר ידע בסיסי - את אורחות החברה החרדית מקרוב, ויזמו סיורים לגופי תקשורת מובילים להכרת המגזר החרדי ואורחות חייו היחודיים.

מה בוער

במסגרת זו הגיע הבוקר איש התקשורת ושדר גל"צ רזי ברקאי לסיור מיוחד בעיר החרדית בני-ברק, כשהוא מלווה ביועץ התקשורת ירח טוקר ובעוזרו של גפני, שלומי פולק.

הקבוצה סיירה במפעל מיוחד המשלב תעסוקת נשים חרדיות, תוך הקפדה ושמירה על גדרי הצניעות וכן בתלמוד-תורה בוסטון המונה מאות ילדי חמד. אך גולת הכותרת של הסיור היה הביקור בהיכלה של ישיבת פוניבז'.

לדברי י', אחד מבחורי הישיבה ששוחח עם 'כיכר השבת', רזי ברקאי אינו הרבה לדבר במהלך הסיור, אך ניכר עליו בשעה שנכנס להיכל הישיבה שהיה גדוש באלפי תלמידים מתפלפלים בתלמודם, שהוא נדהם ומשתומם מעוצמת ממלכת התורה.

לדבריו, הוא שוחח קצרות עם מספר בחורים והיה מופתע מרוחב ידיעותיהם לא רק בנושאי תורה והלכה אלא גם בהוויות העולם.

במהלך הביקור בישיבה, קיבל ברקאי סיקור נרחב מחיים אסחייק על חיי תלמידי הישיבה ואברכי הכולל, אופן ניהולה התקציבי של הישיבה ומגוון אנקדוטות מרתקות סביב חיי הישיבה בהן ששימוש בגנרטור בשבת ונושאים נוספים.

ביקורים נוספים

לדברי טוקר, צפויים בחודש הקרוב למעלה מעשרה סיורים של אישי תקשורת בכירים ומובילים במדיה החילונית וכן של גופי תקשורת.

"הדבר חשוב וגורם להכרה בלתי אמצעית עם הציבור החרדי ונותן למבקר הסתכלות שונה וחיובית על עולם התורה והמגזר החרדי כולו", אמר טוקר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
גדלות בתורה לא נמדדת על פי מי שיש לו שכל חריף או זכרון מצויין אלא על פי מי שמידותיו מתוקנות לכן גם אם היה שייך לעולם החרדי לא בטוח שהיה היום גדול בתורה אולי מקסימום היה חמור נושא ספרים כמו שיש הרבה ואידך זיל גמור
שלמה
20
מתגעגע
רוזנשטיין
19
ניסה להראות לתלמידים שהחרדים לא יודעים כלום. הוא שאל את התלמידים מתי היה יום העצמאות ובת כמה מדינת ישראל. לאחמ"כ תיחקר ילד מתי נרצח רבין ובאיזה שנה הוקמה המדינה. נ.ב. התלמידים ידעו לענות על הכל.
מקורב
18
תמים הוא מי שחושב שכל החנפנות האלו בלהביא את טובי המסיתים לתוככי המעוזים החרדים והישיבות הק' [אני מתכוון גם לפפנהיים וקרויס במא"ש] יעזרו ולו במעט שפר את התדמית של ציבור המאמין באלוקי ישראל ובתורתו הנצחית ולהיפך לדעתי "גורמים נזק בלתי הפיך" למסבירנים החרדים {שאגב: אם מעניין אתכם אני גם לא חסיד ג
תושב ב"ב כואב
17
בפרק "הכל שוחטין" כולל בתוכניתו ובעיקר את הציבור החרדי
מעתיק השמועה
16
או שעובדות המציאות לא חלק מהעניין.
klozone
15
אהרן הגו"ק אלי דנחמי אין עליכם תמשיכו לעשות כבוד , בזכות הכיכר רואים אותכם גם בנבדה............
מנדל אטיק
14
תמשיכו לעשות סיורים לבורים החילוניים... אם זה יוריד מעט את מפלס הפילוג זה שווה! גפני רציני ומעשי. ירח טוקר מוכיח שוב שהוא כישרון ביח"ץ. מי עוד מגיעים לביקור?
יובי הכריש
13
זה לא רז גדול. נראה אותם מביאים לשם את "זהבי עצבני"!
מאזין רדיו ותיק
12
נחשבת אם כל הישיבות .בפנים לא ממש ישיבה .מבחוץ אולי .וד"ל לא הבנתי מי הביא אותו ,ומה הייתה הכוונה.???
מנחם

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: