סאגת 'שיוויון בנטל' מגיעה לסיומה?

כך יגוייסו חרדים לצה"ל: תכנית הרמטכ"ל נחשפת

הרמטכ"ל אישר לאחרונה את התכנית לגיוס חרדים, כך דווח אמש (ה) בערוץ 2. לפי הדיווח יוקמו שולשה מסלולים חדשים בנח"ל החרדי, ואברכים מעל גיל 21 יקבלו פטור, אולם ישיבות בהם ילמדו לא יקבלו תקציב בעבורם. התכנית הינה זמנית, אולם ככה"נ תהפוך לקבועה

הרמטכ"ל בני גנץ (צילום: פלאש 90)

הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ אישר לאחרונה את התכנית לגיוס החרדים, כך דיווח אמש (חמישי) העיתונאי רוני דניאל בערוץ 2.

על פי הדיווח במסגרת התכנית שאישר הרמטכ"ל גנץ יגויסו שליש החרדים לצבא, שליש מהחרדים יגויסו לשורות המשטרה והשירות האזרחי, ושליש אחר יגויס למסלולים טכנולוגים בדגש לחיל המודיעין ולחיל האוויר.

במסגרת התכנית החדשה, החליטו בצבא להקים עוד שלושה גדודים של נח"ל חרדי (נצח יהודה), גדוד נוסף יוקם בפיקוד העורף, כמו כן יוקמו גם פלוגות ייעודיות בהן יוכלו החרדים לשרת סמוך לביתם. למשל, אברכי צפת יוכלו לשרת בבסיסים סמוכים לצפת באחזקת מחסני החירום.

עם זאת, התכנית צריכה להיות מאושרת על ידי הדרג המדיני כדי לממש את התכנית, דיווח דניאל והוסיף: כל אברך שלומד בישיבה וגילו 21-22 בישיבה, שלא שירת בצבא ולא יכול להיקלט בצבא, יוכל לצאת לעבודה מבלי שאיש ירדוף אותו - אבל המדינה תפסיק לשלם לישיבה עבור התלמיד הזה.

התכנית שהתפרסמה אמש היא זמנית, אבל הבסיסים שלה ככל הנראה ישולבו גם כאשר תאמץ הממשלה תכנית של ממש.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
שירות 3 שנים בצבא פחות חמור מיציאה לעבודה לכל החיים. שכן אחרי שלוש שנים בצבא אפשר לחזור לישיבה, אבל משלומדים מקצוע ויוצאים לעבודה, אין יותר קצבאות, ואין דרך חזרה אלא לדף היומי. ובמקום לשמוח כל יום בישיבה, שמחים פעם בשבע שנים.
דן סגל
שלך.
רם סגל
20
כמו שזה שעסק בהתנתקות ראינו את הפרצוף שלו במלחמה שהיתה שניה לאחמ"כ.
עלול להפסיד
19
אינני מבין מדוע זה מופיע באתר בסגנון של צפירת ארגעה.
י
18
החילונים מכנים את בחורי הישיבה 'אברכים'. בכתבה לא ציטטו את המילה 'נשוי'. אינשאללה שזה ככה
k
17
גם לא מצאתי שידוך וגם רוצים לגייס אותי?????????????????.
אלתר
זה לא מתקשר עם גיוס לצבא,,! אני חושבת שכל אזרח ישראלי צריך להתגייס!!(ויהי מה..) חוץ מזה..לא כל בחור שנכנס לצבא הוא מחותן!-להפך..עדיף לסיים את השירות בצבא ואז להתחתן,, כי יכול להיות דברים בצבא שלא מתאימים ...
הודי
להיות חילוני איזה מין יהודיה את שאת רוצה שילדים ימכרו את נשמתם לשטן לסיטרא אחרא את דומה לסטן ולמאך המוות ביחד חילוניה1!
33
16
גם מגן על עולם הישיבות, גם לא קושר צבא ועבודה וגם מעודד את אילו שהם לא תלמידי חכמים לצאת לעבודה
כגד
רוצה לשלוח אותם ללשכת החילון לשלוש שנים של חילוניות לשמה?
66
לדעתי האישית גם הם צריכים להתגייס, אולם הרב עובדיה פסק שצריך לשחרר אותם וקטונתי
כגד
חרדים , ותאלץ להתגייס לנקות ישיבות ולהיות נהג לרבנים שלוש שנים משכורות נמוכות מה דדעתך ? היית מתגייס או היית מקלל תצבא.
66
15
בואו... בתהלים כ' ''אלה ברכב ואלה בסוסים, ואנחנו הבני תורה ועולם הישיבות והיהדות הנאמנה לה' ולתורתו בשם אלוקינו נזכיר, המה...הציונים ובעלי בריתם כרעו ונפלו ואנחנו קמנו ונתעודד'' ה' איתנו! בני תורה לא לפחד, הקב''ה איתנו נחזיק חזק באמונה ובהשקפה הצרופה וננצח ב-ג-ד-ו-ל!
אוריע
14
שיהיה לאנשים שלהם אפשרות חוץ מהישיבה-כלא הקטיפה. פתאום אנשים יוכלו לצאת מהמסגרת החונקת שלא מתאימה לכל אחד. וככה העסקנים יפסידו את הצאן שלהם
קולזון
13
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מעמידי
12
ווואווו!
snake

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: