"לעולם הוי רץ"

15 דקות ביום שמשנות חיים: אלפים חגגו סיום חצי ש"ס משניות

אלפי לומדי "דף היומי משניות" ברחבי הארץ חגגו את סיום סדר קדשים והחלו את לימוד סדר טהרות. במקביל, אלפי נערים חוגגים סיום ש"ס המשניות לקראת בר המצווה (חרדים)

סיום סדר קדשים במסגרת לימוד "דף היומי משניות"

גל של התרגשות שוטף את עולם התורה: רבבות לומדי "דף היומי משניות" ברחבי העולם ציינו בשבת האחרונה את סיומו של סדר קדשים ותחילת לימוד סדר טהרות. במקביל, חוגגים בארגון, בראשותו של הרב שמואל הלפרין, את הצלחת מיזם בר המצווה, במסגרתו אלפי נערים מסיימים את כל ש"ס המשניות לקראת יום הגיעם למצוות.

בשקט ובעקביות, מהפכת לימוד המשנה של ארגון "דף היומי משניות" ממשיכה לצבור תאוצה אדירה. הארגון, שהציב לעצמו מטרה להנגיש את כל ששה סדרי משנה לכל יהודי באמצעות הקדשת 15 דקות בלבד ביום, רווה נחת מפרי עמלו. בשבת האחרונה הגיעו רבבות לומדים בארץ ובעולם לרגע שיא, כאשר סיימו את לימוד סדר קדשים המורכב והחלו את המסע המאתגר של לימוד סדר טהרות.

ההתרגשות אינה מוגבלת רק למעגל הלומדים הוותיק. הארגון מדווח על אירועים וסיומים בלתי פוסקים בישיבות, בקהילות ואף מעבר לים. לאחרונה נערך אירוע מרגש בצרפת, בו הצטרף תלמוד תורה למעגל הלומדים, כעדות נוספת להתפשטותה הגלובלית של היוזמה.

מעמד סיום מרגש במיוחד התקיים בציון הקדוש של התנא רבי יהודה הנשיא עורך המשנה. מידי יום קבוצת אברכים לומדת את המשנה היומית בציון הקדוש בשעות הצהרים. לאחר שסיימו יחד עם כל המסיימים את סדר קדשים, ערכו סיום בציון הקדוש של רבי יהודה הנשיא.

זוהי התרגשות אדירה לראות רבבות יהודים בכל רחבי העולם, מבוגרים וצעירים כאחד, מתאחדים סביב לימוד המשנה," אומר הרב שמואל הלפרין, יו"ר הארגון. "המעבר מסדר קדשים לסדר טהרות מסמל רגע שיא, אך המהפכה האמיתית היא היומיומית הידיעה שבעזרת 15 דקות בלבד, כל יהודי יכול לסיים את כל הש"ס בשנה. לראות את אלפי נערי בר המצווה שמקבלים על עצמם את העול הזה ומסיימים ש"ס משניות ביום חגם, זוהי ההוכחה הגדולה ביותר לכוחה של התורה. בזכות לומדיה, כפי שנאמר, ינצל העולם".

אחד המיזמים המרגשים והמצליחים ביותר של הארגון הוא מסלול בר המצווה. במסגרת קמפיין נרחב שהושק בשנה שעברה, אלפי נערים צעירים קיבלו על עצמם את האתגר לסיים את כל ש"ס המשניות במהלך השנה שקדמה לבר המצווה שלהם. כעת, קוצרים בארגון את הפירות, כאשר מאות ואלפי נערים עורכים "סיום הש"ס" פרטי כחלק מחגיגת בר המצווה שלהם,

"ההצלחה הגדולה היא לראות את האחדות המופלאה סביב לימוד המשנה," אומר מנהל הארגון, הרב ברוך שכטר. "סיום סדר קדשים על ידי רבבות לומדים, לצד אלפי נערי בר מצווה המסיימים את הש"ס כולו, הם ההוכחה החיה לכך שבכוחן של 15 דקות ביום לחולל מהפכה רוחנית אדירה".

הארגון לא נח על זרי הדפנה וכבר נערך ליעד הבא: בחודש תשרי הקרוב יחלו הלומדים את מחזור הלימוד החדש של הש"ס מתחילתו.

סיום סדר קדשים במסגרת לימוד "דף היומי משניות"

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: