הקיצוניים בלשכת הגיוס

תיעוד סוער: צרחות "נוח'בה" ועימותים עם שוטרים; שני מפגינים נעצרו

המשטרה עצרה שני מפגינים קיצונים במהלך ההפגנה היום מחוץ ללשכת הגיוס תל השומר, ביום הגיוס של חטיבת "החשמונאים" החרדית | תיעוד סוער מההפגנות: ארבעה שוטרים תופסים את אחד המפגינים היושב בכביש - ומזיזים אותו (חרדים בארץ)

ההפגנה הסוערת, היום (צילום: דוברות המשטרה)

שני מפגינים קיצונים נעצרו היום (ראשון) בידי שוטרי משטרת ישראל, במהלך ההפגנה מחוץ ללשכת הגיוס תל השומר בקרית אונו. כך מסרה המשטרה. עוד הודיעה כי כלל צירי התנועה נפתחו לתנועה.

ההפגנה החלה בשעות הבוקר, במחאה על יום גיוס של חטיבת החשמונאים החרדית. מדובר ביום גיוס של תלמידי ישיבת משמר התורה של הרב לייבל, שהגיעו הבוקר ללשכת הגיוס על מנת להתגייס לחשמונאים.

במהלך ההפגנה קציני המשטרה בשטח הכריזו על "הפגנה בלתי חוקית". לדברי המשטרה, חרף ניסיונות ההידברות, המפגינים המשיכו להתגודד במקום, להתעמת עם השוטרים תוך קריאות 'נאצים' ו׳מחבלי נוחבה׳ לעבר כוחות המשטרה.

בנוסף, כך מסרה המשטרה, המפגינים ניסו להטיל אימה על המגיעים ללשכת הגיוס ואף לחסום פיזית את גישתם אל לשכת הגיוס. שוטרים במקום ליוו את המגיעים לבסיס.

לאור ההתפרעויות והפרות הסדר, כוחות המשטרה החלו להרחיק ולפנות בכח את המפגינים. נעצרו כאמור שני מפגינים. בתיעוד סוער שפרסמה המשטרה מזירת ההפגנה נראים המפגינים נשכים על הכביש ומשבשים את התנועה. בשלב מסוים נראים ארבעה שוטרים ניגשים לאחד המפגינים השוכב בכביש ומרימים אותו בידיו ורגליו אל מחוץ לתנועה.

"משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש המחאה והביטוי כחוק אולם לא תאפשר התפרעויות, הפרת הסדר הציבורי והתנהגות פלילית מסוכנת המבוצעת בניגוד לחוק", נמסר מהמשטרה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (44%)

לא (56%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
איזה רשעות - להתנכל למתגייסים פרטים.
מנחם
5
למה קוראים להם קיצוניים?
נפתלי
כי הם קיצונים - כי להתנכל למי שרוצה להתגייס זו רשעות לשמה ! המיסטרים נלחם שלא יגייסו בחורי ישיבות.
פשוט מאוד
מי שצועק על יהודים אנטיוכוס ונוחבות הוא הזוי ומחלל שם שמים ברבים
פלוני
למה קוראים להם חרדים?
יהודי
4
כל מי שהיה שם וראה את התחנונים של נשים שרוצות להגיע הביתה אל ילדיהן שמחכים להן, ואת התגובה של הרשעים האלו - יודע שאין להם מחילה וסליחה. יש מקום מיוחד בגיהנם בשביל אנשים כאלו!!
א אידיש קינד
3
החלטתי סופית - אני מתגייס. תודה רבה !
חיים
ה' ישמור אותך שתתחזק ביראת שמים תמיד ותשאר בחיים
אשכנזי
2
אני רוצה לשתף אתכם - הייתי משועמם בישיבה והדרדרתי רוחנית הקב"ה נתן לי את האומץ להתגייס - אני כבר בשנה השניה, וכל הזמן פורח ברוחניות ובגשמיות אבא תודה !
החייל החרדי
איזה אומץ ! אני מקווה שהשם יתן לי גם כן את הכוחות להתגייס
יעקב
רק אל תסכים להכנס לשטח אויב אלא רק להפציץ מלמעלה או מרחוק זו דרישת התורה
לוי
1
הבעיה המרכזית היא האסון של הציונות והקמת מדינתם הקיצונית המטילה סנקציות אישיות על בני התורה ויעדי גיוס מחרידים על הציבור החרדי.
אברך בן תורה מבני ברק
תגיד תודה בזכות החיילים אתה לומד תורה
ציוני גאה
בזכות אלו שהופקרו בשמחת תורה ובעזה ובלבנון? בזכות הוראות פתיחה באש מהבגץ?
שלום

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: