
לאחר מאבק משפטי ממושך שנמשך מספר שנים, נרשמה לאחרונה התפתחות דרמטית בתביעות הנזיקין שהגישו משפחות הנספים באסון מירון. בית המשפט המחוזי מרכז בלוד, בראשות כב' השופטת עירית כהן, קיבל את עמדותיו של עו"ד ערן בקר, ממשרד עורכי הדין ערן בקר ושות', המייצג מספר ממשפחות הנספים באסון, והציע מתווה לפיצוי המשפחות.
על פי ההסכם, שיוגש (באישור המשפחות והפרקליטות) לאישור בית המשפט, משפחות של נספים צעירים וקטינים עד גיל 24, צפויות לקבל פיצוי כספי משמעותי.
בתיק המוביל, שנוהל על ידי עו"ד ערן בקר, צפויה אחת ממשפחות ההורים השכולים לקבל סכום של כ־2.9 מיליון ש"ח. בתיקים נוספים הוצעו סכומים דומים, בהתאמה לגיל המנוח.
על פי ההסכם, הפיצויים ישולמו, בשלב זה, על ידי מדינת ישראל, המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים וחברות הביטוח המבטחות.
עורכי הדין ערן בקר ומורן כהן יונתן, המייצגים חלק ממשפחות הנספים, מסרו:
"המדובר בפיצוי המשקף לא רק את האובדן הנורא שנגרם למשפחות, אלא משקף גם את האחריות שיש להטיל על המדינה והגופים הנוספים שנתבעו למחדלים הקשים שעמדו ברקע האסון.
הכתובת הייתה חקוקה על הקיר ועשרות שנים של עצימת עיניים מכוונת שהביאו לאסון ידוע מראש.
ההסכם שיועבר לאישור בית המשפט הוא בבחינת צעד חשוב - מוסרי, משפטי וציבורי - שמבהיר שחיי אדם אינם הפקר, שיש משמעות לייסורים שמהם סבלו הנספים עד לפטירתם; וכי יש לשאת באחריות מלאה למחדלים החמורים שהובילו לאסון.
אנו גאים במשפחות שבחרו לא לשתוק, שלא ויתרו, ושעמדו באומץ על כך שצדק לא רק צריך להיעשות, אלא גם להיראות.
אף סכום לא יחזיר את היקרים שאבדו, אך מדובר באבן דרך משמעותית במסע להכרה, לצדק ולריפוי".
אסון מירון התרחש בליל ל"ג בעומר תשפ"א, בהר מירון, במהלך הילולת התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי זי"ע. בשל צפיפות קשה במעבר צר ליד שטח ההדלקה של האדמו"ר מתולדות אהרן, נמחצו למוות 45 בני אדם ונפצעו למעלה מ־150.
זהו אחד האסונות האזרחיים החמורים בתולדות ישראל. בעקבות האסון הוקמה ועדת חקירה ממלכתית שחשפה כשלים חמורים בתכנון, בפיקוח ובאחריות של גורמי ממשל ומשטרה.
0 תגובות