
לאחר הפסקת החשמל הנרחבת שאירעה בערב השבת האחרונה, והותירה אלפי תושבים במודיעין עילית ללא חשמל במשך שעות, לצד תקלות נוספות במהלך השבת, בחברת החשמל מעדכנים כי אספקת החשמל בעיר הוחזרה לכלל התושבים.
בחברת החשמל מסבירים כי צוותים פעלו לאורך האירוע לאיתור מקור התקלה ולביצוע הפעולות הנדרשות בשטח, עד להשבת אספקת החשמל.
במקביל, בדיקה ראשונית של החברה מעלה כי בשעות העומס נרשמים באזור ביקושים גבוהים מהמתוכנן. בחברה מציינים כי חלק מהפער נובע מחיבורים ותוספות צריכה שלא דווחו לחברת החשמל מראש, ולכן לא נלקחו בחשבון בתכנון ובהיערכות רשת החשמל באזור.
לדברי החברה, מצב זה יוצר בעיקר בשעות השיא עומסים חריגים על התשתיות הקיימות ועלול להביא לתקלות באספקת החשמל.
לצד הטיפול בתקלה האחרונה, חברת החשמל ועיריית מודיעין עילית פועלות לגיבוש מענה רחב וארוך טווח.
מחר בבוקר יתקיים סיור מקצועי משותף של אנשי חברת החשמל ונציגי העירייה. במהלך הסיור ייבחנו התשתיות הקיימות בשטח, מוקדי העומס והצרכים הקיימים והעתידיים, במטרה לקדם פתרונות שיחזקו את אמינות אספקת החשמל וימנעו ככל האפשר הישנות של אירועים דומים.
הסיור מגיע על רקע התקלות החוזרות באספקת החשמל בעיר, שהחריפו את התסכול בקרב התושבים, במיוחד נוכח עומסי החום והעובדה שחלק מהאירועים התרחשו בערבי שבת ובמהלך השבת.
המהלך מגיע גם לאחר פנייתו של ח״כ אבי מעוז למנכ״ל חברת החשמל מאיר שפיגלר, בדרישה לבדוק לעומק את התקלות החוזרות ולגבש פתרון קבוע עבור תושבי העיר.
מעוז טען כי תושבי מודיעין עילית אינם יכולים להמשיך ולסבול מתקלות חוזרות ללא פתרון מערכתי, ודרש טיפול שורש שיבטיח אספקת חשמל יציבה גם בתקופות של עומסי חום.
בחברת החשמל מדגישים כי ימשיכו לפעול בשיתוף פעולה עם העירייה, הן למתן מענה לתקלות השוטפות והן לקידום פתרונות מערכתיים שנועדו לשפר את אמינות אספקת החשמל לתושבי מודיעין עילית.
כזכור וכפי שדווח בכיכר השבת, גל של הפסקות חשמל פקד בסוף השבוע את שלוש ערים חרדיות מרכזיות - מודיעין עילית, בני ברק ורכסים - והותיר אלפי משפחות ללא חשמל בשעות קריטיות של ערב שבת ובמהלך השבת עצמה. התקלות החוזרות מעוררות זעם וביקורת חריפה בקרב התושבים, המצביעים על כשל תשתיתי חמור.
במודיעין עילית נרשמה הפסקת חשמל נרחבת בערב שבת, כאשר אלפי תושבים נאלצו להמתין שעות ארוכות ללא יכולת לדעת מתי התקלה תטופל. בחלקים מהעיר, החשמל חזר רק כחצי שעה לפני כניסת השבת, לאחר שמשפחות רבות כבר נקלעו למצוקה קשה בהכנות לשבת תוך התמודדות עם החום הכבד.
ובחלקים אחרים בעיר, החשמל חזר רק כשעה לאחר כניסת השבת, כאשר התושבים מספרים ל'כיכר השבת': "הייתה לנו הפסקת חשמל מהשעה ארבע אחר הצהריים, נשארנו בלי הרבה אוכל שלא הספקנו לבשל והשבת נכנסה במצב רוח קודר, בשל כך שלא היה לנו מנה עיקרית וחמין".








1 תגובות