"יש וודאות - על כל חלל"

השר מיכאל מלכיאלי חשף: "הוקם בית דין לעגונות מהמלחמה"

במהלך מפגש בלשכת עורכי הדין בירושלים, בנוכחות אבות בית הדין הרבני בירושלים ועורכי הדין העוסקים בדיני משפחה, חשף שר הדתות מיכאל מלכיאלי על מאחורי הקלעים בזיהוי החללים במלחמה ואמר כי "לא נקבר מישהו שאנחנו לא יודעים מיהו" (חדשות)

חזקי שטרן | כיכר השבת |
השר מלכיאלי נואם בנפגש (צילום: שלו שלום)

"יש לבתי המשפט הרבה מאוד מה ללמוד מבתי הדין, בתי הדין נמצאים במצב של תת תקינה, אילו בתי המשפט היו נאלצים לפעול בכוח האדם ובמחשוב של בתי הדין, כל השופטים היו יוצאים לשביתה איטלקית עד שיתקנו את המצב", את הדברים המפתיעים הללו אמר שר הדתות מיכאל מלכיאלי, במפגש נדיר מסוגו שהתקיים בשבוע האחרון בלשכת עורכי הדין בירושלים, בנוכחות אבות בית הדין הרבני בירושלים - הרב יצחק אושינסקי, הרב אוריאל לביא, הרב מאיר פרימן ובראשם הראב״ד הרב מרדכי רלב״ג.

באורח נדיר, ולאור שינויים שנוצרו בבתי הדין עקב תקנות החירום – עלתה היוזמה ב'וועדת בתי הדין' בלשכת עורכי הדין הירושלמית, בראשות עו״ד רבקה שורץ, לקיים מפגש ישיר, בין הדיינים לבין עורכי הדין העוסקים במשפחה ומייצגים בדיונים בבית הדין הרבני, כך שיוכלו לשאול ישירות את הדיינים שאלות בסוגיות שונות מדיני המשפחה, מחוץ לאולם הדיונים.

(צילום: שלו שלום)
(צילום: שלו שלום)

השר מלכיאלי שפירט בדבריו על המסירות של הדיינים ואף סיפר על מקרה שהוציא דיין מביתו באמצע צום תשעה באב לצורך סידור גט דחוף, הדגיש שמפגש כעין זה מוכיח, כי הדיינים אינם רואים בתיקים אותם הם מנהלים, ועוסקים בדיני נפשות מספרי תיק בלבד – כי אם עיסוק בנפשות, ועושים את עבודתם במסירות חריגה ואחריות יוצאת דופן.

ביחס לסוגיית העגונות שהתעוררה עקב המצב הבטחוני הוסיף השר: "הראשון לציון הרב יצחק יוסף ביקש מהרגע הראשון בתחילת המלחמה, שנתאמץ להשיג את כל אפשרויות הבירור, על כל חלל – ד.נ.א. טביעות אצבע, שיניים ועוד. הכל ממוסמך ורשום מסודר וכבר הוקם בית דין לעגונות. מבחינת המדינה, אנו יודעים על כל חלל את כל הנתונים. יש וודאות מוחלטת, לא נקבר מישהו שאנחנו לא יודעים מיהו".

בשיח שבין הדיינים לעורכי הדין עלו בנושאים כמו מה יחס בית הדין לדמי מזונות מאברכים לומדי תורה; מה גישת בית הדין בנושא האחריות ההורית המשותפת; האם זכויות סוציאליות מחליפות את החיוב בכתובה; האם בית הדין מחמיר עם נשים יותר מאשר בית המשפט; מהי שותפות בין עורכי הדין לדיינים בעשיית הצדק ועוד.

(צילום: שלו שלום)
(צילום: שלו שלום)

עו"ד רבקה שורץ, יו״ר ועדת בתי הדין הרבניים במחוז ירושלים, שיזמה את הכנס הזכירה כי "הימים הקשים האלה בהם אנחנו מצויים, הראו לנו איך משברים נוצרים מחוסר שיח מחד, ומאידך מתוך משברים נוצר שיח ונוצרת אחדות ואת השינוי הזה אנחנו רואים גם בקרב עורכי דין שעסוקים ביום יום בניהול משברים והנה המשבר בעם והאחדות שצמחה ממנו, השפיעו גם על אופן ניהול התיקים, בתחום המשפחה.

"את האחדות הזו והשיח הזה נבקש לשמר גם הלאה. שמחתי לראות בין המשתתפים גם חברים שלא ויתרו והגיעו על מדים, בעזרת השם בקרוב נקיים מפגשים נוספים מהסוג הזה בתקווה שהמלחמה תהיה מאחורינו ויוכלו כולם לקחת חלק, בשלום ורגיעה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר