
ציון הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל, הנמצא במושב ליד בית שמש, הפך בשנים האחרונות לת תלפיות ובהילולה שלו שתחול בעוד עשרה ימים, צפויים להשתתף אלפים, אך עד כה, אין אף משרד או ארגון רשמי, שמוכן לקחת אחריות על ההילולה.
רבי יצחק גברא, היה רב תימני שעלה לארץ ונפטר לפני למעלה משבעים שנה, בשנים האחרונות, התגברו סיפורי המופת על ישועות שאנשים ראו בקברו והחלה עליה המונית לציונו במהלך כל שנה, אך במיוחד ביום היארצייט שחל בכ"א בתמוז.
בשנה שעברה, יום ההילולה חל בשבת קודש ואלפי בני אדם פקדו את המקום בערב שבת ועד ליום ראשון, כאשר אנשים צדיקים, ניסו לדאוג למחסורם של העולים לפקוד את הציון הקדוש.
השנה, ניסו שני יהודים צדיקים, הרב משה פישמן ושמריהו גריינמן, לדאוג לערוך הילולא מסודרת כפי שמקובל לעשות לצדיקים, אך בשיחה עם 'כיכר השבת' הם מבהירים שכל הניסיונות שלהם עלו בתוהו.
לדבריהם, הם פנו למשרדי הממשלה הרלוונטיים, כדוגמת משרדי הדתות, מורשת וירושלים, אך כולם התנערו מהם.
"לא ביקשנו הרבה כסף", סיפרו המארגנים ל'כיכר השבת', "רצינו לדאוג לטובת ההמונים מימון כספי של הצללות, מים, שתיה, שירותים ועוד, אך את אף אחד זה לא ממש מעניין, כי אולי אין יח"צ מספיק טוב לצדיק, אנחנו ממש לא מבקשים הרבה, רק לדאוג לרווחת הציבור שמגיע למקום לשפוך שיח בקרב פועל הישועות הנודע".
ההילולה הגדולה בעוד עשרה ימים ועדיין לא נמצא פתרון למימון ולהסדרת ההמונים שמגיעים מידי שנה לשפוך שיח בקבר פועל הישועות מעג'ור
"במידה והם מסירים אחריות", אומרים המארגנים, "ומשאירים את האירוע להתנהל לבד על אף הסכנה והביזיון שבדבר, שידעו שזה על אחריותם".
'כיכר השבת' פנה אל שלושת משרדי הממשלה שהוזכרו בכתבה. במשרד הדתות טענו: "יש מאות הילולות ברחבי הארץ, מהרב מרדכי אליהו ועד הרב אברג'ל ועוד רבים וטובים, כדי שאנחנו נקבל אחריות, הממשלה צריכה להטיל את זה עלינו ולתקצב זאת". במשרד ירושלים הבהירו: "האחריות של המשרד לפי החוק, הוא רק על הילולת הרשב"י במירון, כפי שנקבע בהחלטת הממשלה, הלוואי ויכולנו לעזור הרבה יותר".
0 תגובות