סוער בבויאן

מהומה בישיבה "בגלל שיבוש שמחת חתן"

החלטת רבני ישיבת בויאן לאסור על הבחורים להשתתף בקבלת פנים בחתונות, הובילה לפוגרום ומחאה של הבחורים. גורמים בחסידות: "אלו בחורים שנזרקו מהישיבה" (חסידים)

הפוגרום בישיבה (צילום: באדיבות המצלם)

מהומה של ממש התחוללה בשעות הלילה (שני) בישיבת בויאן. בחורי הישיבה שזעמו על התנהלות ראשי הישיבה והצוות הרוחני בנושא ההשתתפות בשמחות החתונות של הבחורים ריססו כתובות גרפיטי לצד ונדליזם ושבירת חפצים.

מתברר שבהוראה רוחנית הוחלט לפני תקופת זמן לאסור, לפחות חלקית, השתתפות של תלמידי הישיבה בשמחת קבלת פנים הנערכת לפני החופה בחתונות בני הישיבה.

אמש, במהלך אירוע קבלת פנים של אחד החתנים בשמחה שהתקיימה באחד האולמות בירושלים, דרשו רבני הישיבה מהתלמידים לעזוב את המקום מה שהרתיח והעלה את חמת זעמם של הבחורים הצעירים.

בתגובה ריססו הבחורים במהלך הלילה כתובות גרפיטי כנגד הרבנים זאת במחאה על מה שלדבריהם היה "שיבוש שמחת חתן וכלה".

גורמים בחסידות הגיבו הבוקר למהומה ומסרו כי "בעקבות פרסומים הבוקר של תמונות מפוגרום שעשו בחורים בישיבה כביכול בגלל תקנות חדשות מדובר בסך הכל בשלושה בחורים שנזרקו מהישיבה בחודשים האחרונים".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (69%)

לא (31%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
מצער
חצקל
11
למחוק השמות של המשגיחים!!
יהודי
10
גזירת הגיוס והשמד ר"ל גורמת לבחורים להתנהג בצורה שאינה מתאימה לבני תורה
ר יענקב
9
כל זה קורה כי 80% מהבחורים לא מתאימים ללמוד תורה כל היום , ואת זה עדיין אנחנו מנסים לא להבין ובגלל זה כל החורבן שאנחנו רואים בדור הצעיר הנוער נושר מתגייס לצבא כי הם לא מוצאים את עצמם
מנחם
8
זה מדובר בכמה נושרים שפעם הסתכסכו עם רבני צוות הישיבה ואינם קשורים לקבל''פ אלא קפצו על ההזדמנות לעשות טרור ובזה להשמיץ את ישיבתנו הקדושה נ,ב, כמה שעודים באחד מחברות ההפקה בירושלים
יוסלע
7
הונדליזום הוא על פגיעה בבן אדם לחברו, ולא כמו אצל הליטאים.
חסיד
את המילים בין אדם לחבירו אולי מספרי החסידות......וד"ל
ליטאי
6
אנני יודע עדיין מצד מי, או מצד הרבנים, או מצד הבחורים, אך ברור משני הצדדים, שכך לא מתנהגים.
מגיב חכם מאוד
5
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לוי
4
ההליכה לבחירות וההתחברות לחסידי גור הביא אותנו עד הלום
יצחק שלמה
3
רק אם יאמר על ימין שהוא ימין,,,ירושלמי. אבל מי שמונע השתתפות בחתונת חבר, לא שומעים לו.
דן סגל
2
זה לא פעם ראשונה שקורה סיפור כזה אצלם בישיבה כולנו זוכרים את הסיפור שנעלו שם את הרב שלהם על הגג נראה לי שיש שם בעיה בצוות וצריך להחליף אותם כי הרי אם פתחו ישיבה חדשה במודעין עילית?! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אש
1
לא מבינה למה צריך לפרסם כאלו סיפורים שטותיים כמה בחורים השתגעו ואיבדו את הצפון ואנחנו צריכים לתת להם במה???
חסידה
בבויאן אסור אפילו לצורך פרנסה. אז את כנראה מהרוב שמחזיקים בסתר. נחמן גוטליב (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חסיד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: